Как излекувах световъртежа. Нови лекарства за световъртеж и билки

Представяме ви два отзива във връзка с лекарствата и справянето със световъртеж. В първия има кратка изповед под наслов „Как излекувах световъртежа“, а вторият е бърз преглед на новите лекарства за виене на свят.


Получихме тези разкази, след като направихме допитване в групата ни, посветена на здравето и други неща във Фейсбук, „Живот и здраве“. След като дойдоха доста отговори, помолихме няколко от авторите на най-интересните от тях да опишат случаите си по-подробно и да ни дадат свои снимки. Те веднага се съгласиха!

Мнение№1: Как излекувах световъртежа

Владо Атанасов, как излекувах световъртеж

Владо Атанасов, Плевен

Имах периодично виене на свят, което се дължеше на Синдром на Мениер и постоянно ми прилошаваше насред улицата, като чувах и шумове в ушите. Пробвал съм всички лекарства, които се изписват, включително бетахистин съм смесвал с антихистамини и знам, че не се получава добър ефект. Една сестра в коридора на поликлиниката ми препоръча да опитам с билки. Така попаднах на „Демир бозан“ и се излекувах за няколко месеца. Не съм спирал лекарствата, а пиех чая успоредно на техния прием. Световъртежът и шумът в ушите спряха постепенно, но не се върнаха.

Владо Атанасов, Плевен

Излекувах се от шум в ушите с бабини рецепти, капки и билки

За още инфо и източници на английски: Как се лекуват на Запад с домашни средства против световъртеж; * 4 трика за лечение на виене на свят. * Алтернативни начини за спиране на световъртежа.

Нови лекарства за световъртеж

Ще ви кажа кои нови лекарства против световъртеж съм ползвал, какво ми свърши работа и как се оправих в крайна сметка. Най-напред беше Бетахистин. Препоръчаха ми го, защото ми откриха симптомите на Мениер. То принципно вдига снабдяването на ушната част с кръв и от там тя се отправя към останалия мозък. Лекарството не ми подейства добре, защото от него ми ставаше лошо. Пил съм и

  • Вертигохил (още го пишат Вертиго-Хил или ВертигоХийл, за едно и също нещо става дума). Това е хомеопатично хубаво средство, което обаче не можеш просто така да си го вземеш и да си го пиеш. Трябват ти поне няколко срещи по час-два с класически хомеопат и да си приказвате. Той ще иска да разбере защо ти се вие свят. Може и нещо друго да ти изпише. Истинската хомеопатия действа само ако с лазерна прецизност е открита причината. Иначе е бош-лаф работа.
  • Бетасерк. Бетасеркът е много на място, ако имате Мениер със сериозни пристъпи на световъртеж. Ако ви се гади от виенето на свят, ако повръщате. Ако започвате да губите слуха си или пък чувате все по-зле. Напълва вътрешното ви ухо с кръв и спомага да се тушира световъртежът. Добре е да се съпътства от допълнително лечение, когато вертигото се дължи на механично увреждане на слуха (има връзка между едното и другото, определено!).
  • Арлеверт. От самото му име се разбира, че това е за вертиго. Колко работи е друг въпрос. (Вижте другите публикации на сайта за повече подробности – Бел. Ред.)
  • и Цинаризин. Това е популярно лекарство. Хубаво и леко. Пие се дълго време, ефектът е слаб. Но поне е евтинко, няма и левче. Намира се във всяка аптека. Можете дори да си го поръчате от интернет без никаква рецепта!

Мнение №2: Пих билки, но не съм спирал хаповете!

Николай Димитров, Първомай, нови лекарства за световъртеж

Николай Димитров, Първомай

Мъчил съм се и с хомеопатия, но така и не помогна. Накрая самият хомеопат ми каза, че има едни много сериозни билки (стига да не купя от ментетата, а от истинските). Казват се Демир бозан и се пия по три пъти на ден паралелно на хомеопатията и лекарствата като чайче. Действието им е почти чудодейно, само дето става малко бавно – към месец-два. Но още към четвъртата-петата седмица имаме сериозно облекчение. Така се и оказа. Взех от истинския „Демир бозан“, който се произвежда от „Фарма витал“ и се продава на 43 лева. Пих го три пъти в деня изстуден, защото трябва да ходя на работа и не мога по цял ден да варя чайове. Не съм спирал хапчетата. Действително към края на първия месец усетих рязко подобрение, а към шестата седмица световъртежът и шумът си заминаха. За всеки случай си купих и трета кутия и я изпих и нея.

Николай Димитров, Първомай

Арлеверт, Цинаризин или Бетасерк? Мнения, спиране, заместители

Видео за страхова невроза

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3]

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Как излекувах световъртежа. Нови лекарства за световъртеж и билки

  1. Какво значи нови лекарства за световъртеж? Това са си пак старите хапчета, но с новото име! И Вертигото, и Цинаризинчето, и Арлеверта и дори Бетасеркът се основават на вещества, които се използват против виене на свят, откакто има опити за неговото лечение. Може би най-добре ще бъде да потърсите някаква хомеопатия. Тя е сравнително нова като лечение и като идея, но от друга страна е по-стара и от най-старото лекарство. Просто в наши дни става по-популярна. И естествено има един куп марксисти-ленинисти, които я отричат. Според тях световъртежът се лекува само с бой и концлагер.

  2. Как излекувах световъртежа е хубава тема, но трябва да се каже, че след като виенето на свят се дължи на вестибуларния апарат, то той е този, който трябва да бъде трениран и заякчаван. Това означава да се правят много разходки, по възможност на трудни местности. Можете да отидете в планината например, да се опитате да се катерите на дърво, да ходите по въже и т.н. Ако по цял ден седите, нормално е вестибуларният апарат да отслабва заради това нещо. Засилете го и много неща ще си дойдат по местата! Така ще има повече излекувани от световъртеж.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *