Бетасерк и алкохол. Съчетава ли се лекарството с „едно малко“?

Допустимо ли е да се съчетава Бетасерк и алкохол? Да се опитаме да разсъждаваме малко от малко логично:

Бетасерк е препарат, който се дава с рецепта. Той има една-единствена лекарствена форма – на таблетки. Всеки човек, на когото се изписва Бетасерк, се сблъсква с нуждата от допълнителна информация за това лекарство. Най-напред е непонятно за хората може ли да съчетават медикамента с приема на алкохол и могат ли да възникнат някакви сериозни последствия от това.

Бетасерк и алкохол

Често се случва таблетката вече да е приета, а буквално след час в дома на приятели започва купон и на масата непременно ще се намират алкохолни напитки. Какво да се прави? Да се откажем ли или да пийнем съвсем малко? Може ли да се приема Бетасерк с алкохол?

Д-р Калин Бетасерк и алкохол

Д-р Калин Василев от ВМИ

Конкретно в инструкцията нищо не се говори за несъвместимостта на препарата с етиловия спирт. Това не значи обаче, че може спокойно да се пият спиртни питиета. Просто производителят не е правил специално проучване по темата. А и от него няма особен смисъл. Най-общо казано никои лекарства не бива да се съчетават с алкохол и Бетасерк не се явява някакво изключение. Лекарствата способстват оздравяването и възстановяването на тези или онези функции на организма. Докато етиловият алкохол дава точно обратния ефект. Той оказва натоварване на главния мозък, сърцето, черния дроб, поврежда слизестата обвивка на стомаха (лигавицата).

Възможни последствия от съчетанието с алкохол

Не е трудно да се досетим какви могат да бъдат последствията от приема на Бетасерк и спирт съдържащите напитки. Алкохолът може да предизвика главоболие и световъртеж. Пияният човек губи ориентация във времето и пространството, зле формулира речта си, ходи нестабилно и се поклаща.

А сега да обърнем внимание на фармакологичното действие на Бетасерк. Медикаментът подобрява микроциркулацията. Препоръчват го за прием на хора, които страдат от световъртеж (вертиго), шум в ушите, оплакват се от главоболие. Ако човек с такива симптоми пие алкохол, то той само ще влоши собственото си състояние. Препаратът заради наличието на спирт в организма може да не действа по начина, който се очаква от него. Доста хора в отзивите си потвърждават това, разказвайки за усилването на шума в ушите и другите симптоми.

Добра идея е успоредно с Бетасерк да започнете да пиете и някакви билки, които в течение на времето евентуално да го заместят. Такива билки са тези от оригиналната комбинация Демир бозан. Те освен че са прекрасни при опитите ни да се справим с шума в ушите, също така спомагат и за заздравяване на черния дроб. Ако приемате билките заедно с Бетасерк в продължение на не по-малко от месец-два, те ще започнат да лекуват трайно проблемите ви с шума в ушите, световъртежа (постоянното виене на свят) и главоболието или наличието на мигрена.

Тогава (след като сте ги приемали достатъчно дълго) и ви предстои споменатият купон, можете да пропуснете приема на лекарството веднъж. Разбира се, трябва да сте наясно, че пиенето ще доведе до усилване на симптомите, а също така може и да предизвика цял куп непредвидени и нежелани последствия. Но понякога човек рискува здравето си в името на една приятно прекарана вечер. Така че преценете си сами.

Излекувах се от шум в ушите с бабини рецепти, капки и билки

Нека сега да разкажа по-подробно как тези билки се отразяват на черния дроб.

Погрижете се за черния си дроб с Демир Бозан

Бетасерк, алкохол и Демир бозан за черен дробЧерният дроб е орган, който има функцията да се бори с отровите, попадащи в тялото ви. Всеки вид нездравословен начин на живот, оказва пагубно влияние на черния дроб и така се натрупват вещества, които той не може да преработи.

Стресът, неправилният хранителен режим, както и някои вредни навици, пречат за нормалното функциониране на черния дроб. От там се предизвикват редица заболявания: алкохолна болест, чернодробна недостатъчност, цироза, подуване на корема и други.

В модерното общество, най-честия враг за черния дроб е неправилният хранителен режим. Когато дробът се уголеми, той губи функциите си и хората боледуват. Как да защитите този жизненоважен орган?

Още информация и източници на английски: Мога ли да пия алкохол с Бетасерк или др. лекарства, съдържащи Бетахистин? * Спиране на Бетасерк и странични ефекти. * За колко време Бетасерк може да излекува световъртеж?

Можете да помогнете на черния си дроб да се възстанови с помощта на билковия чай Демир Бозан. Билките, които комбинацията съдържа, премахват токсините в черния дроб. Билковият чай може да се приема без никакви притеснения като профилактично средство. Ако имате близък, който редовно приема алкохол, купете му Демир Бозан. Чаят ще укрепи черния му дроб и ще забави разрушителните последствия от алкохола.

Ако нямате навика да се храните здравословно, да спортувате, или сте пушач – Демир Бозан е вашето средство за профилактика!

Важно е да знаете, че на пазара са се появили фалшиви чайове! Оригиналният чай Демир Бозан струва 43 лв.

Д-р Калин Василев, ВМИ

Вижте и ТОВА:

Арлеверт, Цинаризин или Бетасерк? Мнения, спиране, заместители

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.