Бетасерк и алкохол. Странични ефекти. Колко време се пие? Спиране

Допустимо ли е да се съчетава Бетасерк и алкохол? Какви странични ефекти дава? Колко време се пие? Бетасерк и високо кръвно. Спиране. Цинаризин по-добър ли е?

Да се опитаме да разсъждаваме малко от малко логично:

Бетасерк е препарат, който се дава с рецепта. Той има една-единствена лекарствена форма – на таблетки. Всеки човек, на когото се изписва Бетасерк, се сблъсква с нуждата от допълнителна информация за това лекарство. Най-напред е непонятно за хората може ли да съчетават медикамента с приема на алкохол и могат ли да възникнат някакви сериозни последствия от това.

Бетасерк и алкохол

Често се случва таблетката вече да е приета, а буквално след час в дома на приятели започва купон и на масата непременно ще се намират алкохолни напитки. Какво да се прави? Да се откажем ли или да пийнем съвсем малко? Може ли да се приема Бетасерк с алкохол?

Д-р Калин Бетасерк и алкохол

Д-р Калин Василев от ВМИ

Конкретно в инструкцията нищо не се говори за несъвместимостта на препарата с етиловия спирт. Това не значи обаче, че може спокойно да се пият спиртни питиета. Просто производителят не е правил специално проучване по темата. А и от него няма особен смисъл. Най-общо казано никои лекарства не бива да се съчетават с алкохол и Бетасерк не се явява някакво изключение. Лекарствата способстват оздравяването и възстановяването на тези или онези функции на организма. Докато етиловият алкохол дава точно обратния ефект. Той оказва натоварване на главния мозък, сърцето, черния дроб, поврежда слизестата обвивка на стомаха (лигавицата).

Възможни последствия от съчетанието с алкохол

Не е трудно да се досетим какви могат да бъдат последствията от приема на Бетасерк и спирт съдържащите напитки. Алкохолът може да предизвика главоболие и световъртеж. Пияният човек губи ориентация във времето и пространството, зле формулира речта си, ходи нестабилно и се поклаща.

А сега да обърнем внимание на фармакологичното действие на Бетасерк. Медикаментът подобрява микроциркулацията. Препоръчват го за прием на хора, които страдат от световъртеж (вертиго), шум в ушите, оплакват се от главоболие. Ако човек с такива симптоми пие алкохол, то той само ще влоши собственото си състояние. Препаратът заради наличието на спирт в организма може да не действа по начина, който се очаква от него. Доста хора в отзивите си потвърждават това, разказвайки за усилването на шума в ушите и другите симптоми.

Странични ефекти на Бетасерк

Възможно е да получите затруднения в дишането и намаляване на кръвното. Това става в резултат на алергична реакция. Често се развиват болки в главата и по-трудно смилане на храната. Получава се и гадене. По-рядко може да имате болки в корема, подуване и напрежение, както и в червата. Това води до повръщане.

Бетасерк и високо кръвно

Принципно Бетасерк не влияе на кръвното налягане и добре се понася от пациентите. Не предизвиква и седация. Единствено като страничен ефект се описва падане на кръвното. Това се случва сравнително често, но далеч не при всички пациенти. Не може обаче да се говори, че Бетасерк повишава кръвното. Въпреки това по време на приема на лекарството е добре кръвното да се мери и сутрин, и вечер. Това е необходимо заради заболяванията, които се лекуват. Примерно ако лекувате Мениер, тогава е ключово важно да се мери за високо кръвно. Освен това лекарите често предписват и хапчета за високо кръвно редом с Бетасерк. Освен това има специфични стойности на кръвното, при които се правят изводи как да се продължи лечението. Но от тях разбират лекарите, защото тези стойности са свързани и с един куп други показатели.

Колко време се пие Бетасерк 24?

Хората, прекарали инсулт, трябва да го пият между 2 и 6 месеца, но може и повече. Ако симптомите изчезнат, е добре да се спре най-накрая. Ако световъртежът значително се намали, спре шумът в ушите и няма замятане при ходене, спирате го. При спирането изписват холиномиметик, който да го направи по-малко травмиращо.

Но средният курс си остава 60-90 дни, като някои го спират и след 4 месеца.

Спиране на Бетасерк

При спиране на Бетасерк се препоръчва контрол на кръвното налягане (артериалното), прави се липидограма, коагулограма, мери се глюкозата в кръвта. При отклонение от показателите, те трябва бързо да се коригират. Лекарството се спира постепенно, за да няма усложнения и да не се създават сътресения, да не стане някоя беля.

Цинаризин или Бетасерк?

Бетасерк е по-добре проучен и има по-малко странични ефекти, докато Цинаризин може да предизвика сънливост и да доведе до екстрапирамидни нарушения. Второ, поносимостта на бетахистина, който се съдържа в Бетасерк, е висока и терапевтичният му ефект се развива доста бързо. Макар че е посочено, че отнема около две седмици, често пъти може да се види ефект и до 5 дни или до една седмица. При Цинаризин този ефект може да дойде и след 3-4 седмици. Двете лекарства не бива да изписват едновременно, защото не е логично. Недостатък на Бетасерк е, че е по-скъп. И все пак лекарят трябва да реши, вие няма как да се самолекувате.

Непременно вижте и ТОВАКакво лекува Цинаризин? Мнения. Колко време се пие? Бетасерк по-добър ли е? За памет. Заместители: Кавинтон, Флунаризин.

Бетасерк или Вертигохил?

Бетасерк е повече за корави материалисти, които не вярват в хомеопатията и знаят много смешни вицове за нея. Вертигохил е хомеопатичен препарат в частта си, която се дава на капки по три пъти на ден, като приемат по 15-20 капки и хората са доволни. Ако имат световъртеж на пристъпи, тогава се пият по 10 капки на всеки четвърт час. Понякога Вертигохил се изписва като допълващо средство към Бетасерк, така че не пречи да се вземат и едното, и другото. Добавят го, когато Бетасеркът не дава задоволителни резултати и чрез капките се усилва. Има Вертигохил и на хапчета.

Бетасерк и Ноотропил

Бетасерк и Ноотропил също понякога се пият заедно, за да усилят взаимно ефекта си. Но от това после хората се чудят кое от двете е причинило неприятното сърцебиене, ако съдим по коментарите в БГ мама. То обаче може да се появи и от проблеми с щитовидната жлеза. Също възникват оплаквания, че смесването на Ноотропил със Сермион може да доведе до трайно покачване на кръвното. Бетасерк и Ноотропил се пият заедно около 2 месеца и в рамките на това време действат добре. След това обаче трябва пак да се направи преглед и да се подложите на изследвания, за да се прецени дали е ок да продължавате.

Бетасерк и Кавинтон

Лекарите често изписват Бетасерк и Кавинтон заедно при проблеми с вестибуларния апарат. Приемат се дълго време и имат сравнително трайно действие, ако се знае причината. Ако тя не е отстранена, при спирането на лекарствата проблемът може отново да се прояви. Например ако говорим за шипове на врата, е ясно, че няма как симптомите да изчезнат от хапчета, защото причината е механична. Сам по себе си Бетасерк има бързо действие, но все пак зависи от конкретния случай. Понякога за предпочитане е да се комбинира с Гинкогард, вместо с Кавинтон, но това трябва да го реши лекар, да не стане някоя беля.

Мнения за Бетасерк

Като цяло мненията за Бетасерк са в по-голямата си част положителни и това лекарство се оказва едно от най-добрите при световъртеж и шум в ушите. Но има и негативни – в случаите, когато причината не може да се отстрани по химически път. Ето някои мнения, които сме взели от форумите:

  • Препоръчаха ми да опитам с Дименхидринат, Бетасерк и Флунаризин. Да ви кажа, има ефект, докато ги пиеш. Може би два месеца или малко повече нямах никакви проблеми. След това спрях илачите и всичко постепенно се върна на изходна позиция (ninabgbg);
  • За трайно махане на симптомите ползвам Бетасерк, Кавинтон и като допълнение чай Демир бозан. Третото средство е за предизвикване на трайния ефект, защото само билките могат да ликвидират причината за виенето на свят поне за няколко години напред. Но те действат бавно и с натрупване, затова се пият заедно с хаповете. (Вили2001)

Важно: Вижте още мнения за Бетасерк и оставете и вие своя отзив ТУК в нашия форум за коментари!

Добра идея е успоредно с Бетасерк да започнете да пиете и някакви билки, които в течение на времето евентуално да го заместят. Такива билки са тези от оригиналната комбинация Демир бозан. Те освен че са прекрасни при опитите ни да се справим с шума в ушите, също така спомагат и за заздравяване на черния дроб. Ако приемате билките заедно с Бетасерк в продължение на не по-малко от месец-два, те ще започнат да лекуват трайно проблемите ви с шума в ушите, световъртежа (постоянното виене на свят) и главоболието или наличието на мигрена.

Тогава (след като сте ги приемали достатъчно дълго) и ви предстои споменатият купон, можете да пропуснете приема на лекарството веднъж. Разбира се, трябва да сте наясно, че пиенето ще доведе до усилване на симптомите, а също така може и да предизвика цял куп непредвидени и нежелани последствия. Но понякога човек рискува здравето си в името на една приятно прекарана вечер. Така че преценете си сами.

Излекувах се от шум в ушите с бабини рецепти, капки и билки

Нека сега да разкажа по-подробно как тези билки се отразяват на черния дроб.

Погрижете се за черния си дроб с Демир Бозан

Бетасерк, алкохол и Демир бозан за черен дробЧерният дроб е орган, който има функцията да се бори с отровите, попадащи в тялото ви. Всеки вид нездравословен начин на живот, оказва пагубно влияние на черния дроб и така се натрупват вещества, които той не може да преработи.

Стресът, неправилният хранителен режим, както и някои вредни навици, пречат за нормалното функциониране на черния дроб. От там се предизвикват редица заболявания: алкохолна болест, чернодробна недостатъчност, цироза, подуване на корема и други.

В модерното общество, най-честия враг за черния дроб е неправилният хранителен режим. Когато дробът се уголеми, той губи функциите си и хората боледуват. Как да защитите този жизненоважен орган?

Още информация и източници на английски: Мога ли да пия алкохол с Бетасерк или др. лекарства, съдържащи Бетахистин? * Спиране на Бетасерк и странични ефекти. * За колко време Бетасерк може да излекува световъртеж?

Можете да помогнете на черния си дроб да се възстанови с помощта на билковия чай Демир Бозан. Билките, които комбинацията съдържа, премахват токсините в черния дроб. Билковият чай може да се приема без никакви притеснения като профилактично средство. Ако имате близък, който редовно приема алкохол, купете му Демир Бозан. Чаят ще укрепи черния му дроб и ще забави разрушителните последствия от алкохола.

Ако нямате навика да се храните здравословно, да спортувате, или сте пушач – Демир Бозан е вашето средство за профилактика!

Важно е да знаете, че на пазара са се появили фалшиви чайове! Оригиналният чай Демир Бозан струва 43 лв.

Д-р Калин Василев, ВМИ

Вижте и ТОВА:

Арлеверт, Цинаризин или Бетасерк? Мнения, спиране, заместители

И едно видео на английски по темата:

https://youtu.be/3uZyqwA8d7w

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Бетасерк и алкохол. Странични ефекти. Колко време се пие? Спиране

  1. Аз съм пил Бетасерк и алкохол. Нищо особено, само дето се напиваш от 20 грама. И ти се вие свят, може да се търкаляш по канавките цяло нощ. Разбира се, че не се препоръчва. Ако целта ви е да се напиете бързо, да, обаче това е характерно само за най-изпадналите пиянгурници. Ако ще пиете в общество, забравете за Бетасерк! Плюс това е и вредно и много, много опасно!

  2. Демир бозан за черен дроб е много добър, но като придружаващо лечение, ако имате изписани лекарства от рода на Карсил. Става и без лекарства, обаче ако са ви изписали нещо, не бързайте да го спирате! Просто ефектът ще бъде двоен и по-бързо ще се излекувате. Ако е в начален стадий, може да повлияе отлично и на цирозата, но чак за излекуване не знам дали може да се говори, тъй като от един момент нататък тя става нелечима. И все пак има хора, които казват „Излекувах се от цироза“. Това са хора, които са започнали да се лекуват наистина навреме и наистина са спрели пиенето веднага щом са усетили коварната тежест отдясно в подребрието.

  3. Пиенето на алкохол заедно с Бетасерк има и друг голям недостатък. Всеки дрегер за алкохол полудява, ако сте фиркали на Бетасерк. Една бира ще ви я отчете като три големи мастики. Може и в затвора да полежите. Така се получава, защото самият организъм се побърква и някак си успява да усили процентите на дрегера. Купете си едно дрегерче и пробвайте! После елате тук и кажете какви резултати ви е показало.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *