Излекувах се от шум в ушите: С билки, капки и пр. лечение

Как се излекувах от шум в ушите. Кои билки са добри. Има ли добър лек? Как се отървах от световъртежа? Изпробване начини за лечение. При възпален ушен нерв

Казвам се Николай Тодоров. От София съм. Преди 1.5 г. получих ужасяващ световъртеж. Вкараха ме в болница, няколко пъти. Пооправих се, но виенето на свят пак на моменти се явяваше. От световъртежа ме почна шум в ушите. Шум като Шат! или като вятър – Виууууу! Слухът ми отслабна. Дясното ухо – много зле, лявото – горе-долу.

Шумът просто ме съсипа. С часове! И нощем, когато копнеех да се отпусна, да заспя!

Моята история: Как се излекувах от шум в ушите

Не съм открил вълшебно хапче. Ходих по мъките 15 месеца. 1000 работи опитах. Някои имаха частичен ефект, други – никакъв.

И защо ви разказвам това?

Николай Тодоров, шум в ушите

Николай Тодоров от София (на снимката) ни изпрати своя разказ след допитване в групата „Живот и здраве“ във Фейсбук. Помолихме го да разкаже по-подробно историята си и той се съгласи.

15 месеца стривах, пасирах, мазах, плащах процедури, масажи, пих какво ли не! Изхарчих четирицифрена сума, но не е там проблемът. Надеждата ме вдигаше, неуспехът ме съсипваше. Нерви не ми останаха.

Сега правя добрина – описвам какви лечения съм пробвал. Ако спестя на 5 човека мъките и времето – супер! Ще съм изкупил част от кармата си или каквото там ни стоварва неочакваните изпитания.

Излекувах се от шум в ушите 01, лечение с билки и лекарства

Ето ухото отвътре

За моето описание си помогнах с малко медицински материали, за да е всичко от А до Я! Така че започвам от:

Какво е шум в ушите…

… и как да го разпознаем?

Казваме си: шумът си е просто шум. Само че – не! Има обективен и субективен шум. Обективният го чува и страничен човек, напр. лекарят, а субективният си го чувате само ние. На втория казват тинитус  – нещо, което се появява от нищото и се чува единствено от пациента.

Направих прегледна таблица на видовете шум.

ВИДОВЕ ШУМ
Вид Същност
Обективен – чува се от болния и от лекаря Предизвиква се от патологии на слуховия апарат, повишено кръвно и др.
Субективен – чува се от болния Може да е резултат от стрес, психическо разстройство и др.
Вибрационен – звукът идва от слуховия апарат Може да е резултат от заболяване или възпаление
Невибрационен Звуци в резултат от патологично възбуждане
Постоянен Звуците се чуват непрекъснато
Периодичен Звуците се чуват за кратък период
Монотонен Един звук
Пулсиращ Ритмичен, обикновено съвпада с биенето на сърцето

Лекарите гледат още честотата на звука, неговата интензивност. Чувал съм за сложни шумове от рода на камбани, силна музика и гласове, обаче по-скоро това е някаква психо патология.

Бързи начини за избавяне

Това е първото, за което попитах. Щом ти зашуми в ушите, искаш ВЕДНАГИЧЕСКИ да се отървеш.

Има ли универсално лекарство за шум? Не, защото шумът се поражда от 10+ болести. Пишат се лекарства за тях, а с излекуването се маха и шумът. Например ако причината е стрес, се лекува нервна система. Ако е отит, се лекува възпаление.

А все пак как да си помогнем на момента?

При някои причини за шум има бързи решения.

 • Ушна кал – ако ухото е затлачено. Затова най-напред промийте канала с физиологичен р-р;
 • Чуждо тяло – тази вероятно е напълно реална при децата. Вижте дали има нещо заседнало в канала. Но ако шуми в двете едновременно – едва ли;
 • Лекарства – ако в момента на поява на шума се лекувате от нещо с медикаменти, може и те да са виновни. Питайте и евентуално лекарят ще ги замени;
 • Промяна в налягането при смяна на времето – опитайте следното: запушете ушите с длани, така че палците да легнат на тила. Сгънете средните пръсти и сложете върху тях показалците. С рязко щракване ги дръпнете. Изщракайте така 40 пъти;
 • Пак за изравняване на налягането – щракнете рязко върху хрущялчето, което се издава над входа на ухото (ако не се сещате, напишете tragus в Гугъл). Тази техника я видях в това видео:

 • Отпушване с бял шум – включете вентилатор или си пуснете от ютуб шум на дъжд или на вятър. Например това е подходящо:

 • Шум заради алкохол, препушване и др. – естествено, трябва да се спрат провокаторите;
 • Шум заради стрес – почивка веднага, релакс и успокояващи билки, аз си помогнах с Демир бозан;
 • Шум поради простуда – понякога възпалението засяга и слуховия апарат. Пийте бързо нещо и се загрейте, шумът веднага затихвал.

Бързо оправяне има само при безобидните причини за шум. За жалост те са малка част от всички случаи.

Преди да продължа с причините, вижте това:

Мнение №1: Как се излекувах от шум в ушите

Мира Филипова, шум в ушите

Мира Филипова от Хасково

Лекар по специалност отоневролог установи, че моят шум в ушите не се дължи на механично увреждане, а на проблем, свързан с нервите. Назначи ми лечение с хапчета и физиотерапия, а също и билки от комбинацията „Демир бозан“. Каза, че всичко това е важно, но билките са най-важни, защото дават постоянно решение на въпроса, а не само от днес за утре. Пих ги, както са по предписание, 3 пъти на ден и се оправих за три месеца. Лекарствата и физиото също помогнаха, но се усети действието на билките. Стига да купите от оригиналните, разбира се.

Мира Филипова, Хасково

И така:

Причини за шум в ушите

Механични причини: Нещо в ухото

Имам предвид попадането на дребен предмет в ухото. Но не е само това. Тук се отнася дългото излагане на мощен шум – например шумни производства, работа на машини или силна музика. Гръмките звуци увреждат тъпанчето и ето ти как се появява шум.

 • Психологически причини

Тук се отнасят стресът и силните емоционални преживявания. Като се чудите защо, помислете за скарвания, скандали, проблеми и силни преживявания вкъщи или на работа. Нервната система лесно се разрушава.

Заболявания
 1. Високо кръвно – това е причина №1 за звън в ушите. Не е зле да си измерите стойностите. Доста вероятно е да уцелите причината от първия път. Има една тънкост – премерете кръвното при шум и без шум, за да направите сравнение. Ако шумът се съчетава с главоболие, мушички пред очите и сърдечна болка, възможно е да правите хипертонична криза и дори инсулт. Без да се колебаете, викайте линейка;
 2. Атеросклероза на мозъчните съдове – възможно е да причини шум/ звън. Причината е, че при това заболяване съдовете губят еластичността си и не могат да пулсират в такт с кръвта. Затова кръвта започва да се завихря и се усеща като шум с всяка пулсация;
 3. Биене на пулса в съдовете – случва се при силно физическо натоварване и при излагане на висока температура. По същите причини понякога спазмират мускулите, които са захванати за слуховите костички;
 4. Отит – възпаление на ухото, което в доста голям % от случаите предизвиква звън, жужене и др. Ще се ориентирате дали това е проблемът по допълнителните белези – сърбеж и зачервяване на канала, болка при докосване, гнойни секрети;
 5. Мигрена – основен симптом е пулсиращата болка в половината глава. Класически случай е да се съпровожда със звън в ушите;
 6. Отосклероза – разрастване на костна тъкан в ухото. Тази болест е хронична – започва с едното ухо и бързо обхваща и другото. Освен шум, прогресивно намалява и чуването;
 7. Множествена склероза – тук имаме и световъртеж, и парализиране на крайници, и мравучкане по кожата. Също изпускане на урина.
 8. Тумор на слуховия нерв – за него е характерно съчетаване на шум с прогресираща глухота и световъртеж. Иначе самият тумор може да е без симптоми или да наруши координацията на движенията;
 9. Болест на Мениер – натрупване на течност в средното ухо.
Други заболявания
 1. Метаболизъм – ендокринни, диабет, хипогликемия;
 2. Възпаления – грип, ОРВИ, хепатит, лабиринтит;
 3. Съдови – аневризми, вегетативна дистония и др.;
 4. Дегенеративни – остеохондроза, атероклероза;
 5. Травми на ухото и главата;
 6. Анемия.

Четох случайно, че дългите разговори по мобилен телефон вдигат риска от шумене в ушите. Пишеше, че са застрашени 70% от хората, които говорят повече от 10 мин. на ден. Не ми се вярва, като знам по колко говорят масата хора.

Стандартното лечение

Опитът ми ме научи, че най-първото е да се намери причината за шума. Тръгнах да търся лечение, без да съм разбрал причината и само се забавих.

Излекувах се от шум в ушите 02, лечение с билки и лекарства

Усещането е ужасно

Ако знаете ЗАЩО, твърде възможно е да се спасите от шума за броени дни. Например имате:

 • остеохондроза – взимате противовъзпалителни, аналгетици и нещата се оправят;
 • мускулно напрежение – взимате миорелаксанти или противогърчови;
 • съдови проблеми – предписват ви ноотропи и лекарства за кръвообращение.

Увреждането на тъпанчето и възрастовите изменения в структурата на ухото са необратими. Изходът при тях е протезиране и просто няма смисъл да се трови човек с лекарства. Подбира се апарат или се слага имплант.

Мнение №2: Как се излекувах от шум в ушите

Димитър Ганев: Как се излекувах от шум в ушите

Димитър Ганев от Пловдив

Това е моята история накратко. Имам го от 4 години и за това време минах всякакви възможни лечения – през Арлеверт и Бетасерк, а също и Кавинтон. Опитах и капки за шум в ушите. Потърсих и специални билки за шум в ушите при възпален ушен нерв, като добър ефект имаше поставянето на капки сок от лук в ухото, защото те почистват всичко. Не са лоши и тибетските капки с чесън, също и слагането на нишадърен спирт.

Всички тези неща работят, но не отстраняват причината. Докато накрая попаднах на оригиналния Демир бозан, който атакува именно причината и премахва тинитуса трайно. Също и световъртежа. Но говоря само за истинския Демир бозан, който струва 43 лева, не за ментетата. Ментетата да си ги пият балъците. За по-малко от два месеца успях да спра шума с билки. На други чета, че са им трябвали 3-4 месеца. Нищо не е. В сравнение с моите 4 години. Важното е, че се излекувах!

Димитър Ганев, Пловдив

Лечение с лекарства

Относно лекарствата не съм специалист. Проучих ги с надеждата нещо да ми пасне, но се отказах от тях. Често при шум се дават:

 • антихистамини, особено ако има и виене на свят. Те подсилват кръвния поток към ухото и изравняват налягането. Такива лекарства са Бетасерк, Тевабехист, Вертимед, Вестибо, Бетахистин и др.
 • антихолинергици, особено при тремор и спад на слуха. Такъв е Реланиумът;
 • съдоразширяващи като Цинаризин и Арлеверт. Те са за вестибуларния апарат;
 • бензодиазепини, особено при гадене и пристъпи на тревожност. Тук е Диазепамът, ама аз не бих го пипнал, след като има билки.

Има и други лекарства, които се избират според случая. Примерно ако ви шуми, повръща ви се и пътувате, ще вземете Дименхидринат или Арлеверт.

Спирам дотук, защото повече съм се интересувал от чистите природни лекарства, а не от химиите, от които – признавам!, ме е страх.

Народни методи и рецепти

Има няколко рецепти, които са направо универсални при шум/ звън.

 • Копър – трябва ви стрък със семенцата. Нарязвате, попарвате с 500 мл и след 30 мин. отделяте водата и я пиете 3 Х 100 мл, и така 2-3 месеца;
 • Глухарче – помага захарен сироп от цветовете. Прави се с 1 част цветове и 2 части захар. Примесвате в буркан и прибирате в хладилника. Ще се образува сок, който прецеждате. Схемата е 4 Х 1 ч.л. от сиропа, разтворена в 50 мл нещо топло;
 • Детелина – от цветовете правим тинктура. Пълните буркана до половината и допълвате с водка. Прибирате в затворен шкаф за 14 дни. Схемата тук е по 1 лъжичка преди сън;
 • Чай от горска ягода – вари се от листата, само да намерите откъде да наберете.

Тези неща съм ги пробвал и супер помагат, препоръчвам ги с чисто сърце. Само че бързо се отказах от тях, когато открих Демир бозан. Признавам, че съм привърженик на лесните неща. Едно е да ходиш да береш глухарчета и детелини, друго е да поръчаш на адреса готова билкова смеска и да ти пристигне на пакетчета, готова за запарване.

Освен това с Демир бозан получих траен ефект.

Траен ефект с Демир бозан

Всяка отделна билка може да помогне с нещо. Но когато има шум в ушите, значи проблемът е комплексен. Винаги са няколко неща – я възпаление, я главоболие, я стрес или всичко накуп. Затова по-ефективното в случая е използването на билкови сборове, които имат по-комплексно действие. Пример е Демир бозан, комбиниран от 6 билки.

Отделно плюс на билковото лечение е, че дават траен ефект. С билката можем да се лекуваш и месеци наред, и само ще става по-добре и по-добре. Няма риск от натрупване и предозиране, от пристрастяване и отравяне. Абе, идеална работа.

Най-същественото е, че колкото повече време минава, толкова повече помага Демир бозан.

Как окончателно се отървах от шум в ушите?

Демир бозан + локални процедури. Второто го дават и при лекарствената терапия. То включва компреси, капки, физиотерапии и др. такива.

Физиотерапия

При шум в ушите често пишат електрофореза, лазерна и магнитна терапия, пневматичен масаж на тъпанчето. Много добре стават нещата с акупунктура и акупресура, рефлексотерапия и електростимулация. От всичко съм пробвал само акупресурата и е готино.

Акупресура

Представлява масажиране на определени точки по дланите и ходилата. Дадената точка отговаря на определен орган и когато я масажираме, органът се оздравява.

Ушите се намират в основата на безименния пръст и кутрето, слагам снимка, за да видите. Това важи и за ръцете, и за краката.Излекувах се от шум в ушите 03, лечение с билки и лекарства

Има една особеност – когато ви боли дясно ухо, масажирате точката на лява ръка или ляв крак. И обратното.

Масаж

Масажът на ушите е супер. Има случаи, при които значително облекчава. Чрез масаж се подобрява кръвообращението в главата, специално на ушите и очите, стимулира се слуховият апарат.

Този руснак от видеото – Александър Курбатов, аз много го харесвам. Съветите му са супер ценни. Ето какъв масаж той дава за уши, много лесен за няколко минути на ден:

Гимнастика и разтривки

Понякога случаят е такъв, че шумът отшумява само с по-енергично разтриване на мидата. Може да се разтрива на сухо или с чеснова паста.

Рецепта: стривам на пюре 2 скилидки чесън и сипвам 2 лъжички клеева тинктура. Кисна 5 дни и започвам процедурите – трикратно за деня.

Намазвам ушите и ги масажирам в кръг, надясно. После слагам пръст в канала и енергично масажирам входа. Повтарям в обратна посока.

Промивка

Направих си промивка, за да съм сигурен, че нямам ушна кал. Този секрет е лепкав и трудно се изкарва. Почистих, като първо накапах водороден прекис 3%, изчаках да се размекне и измих с чиста вода. Процедурата я видях в това видео:

Компреси

 • Нишадър – лъжичка нишадърен спирт разреждам с 200 мл вода. Потапям една кърпа и я налагам на челото. Правя го на 24 ч., пет пъти поред;
 • Спирт и лист от здравец – напоявам марля със спирт и слагам върху ухото. След малко свивам листо здравец (измито!) на фунийка и го пъхам в канала;
 • Чесън – пюрирам го и го разреждам с няколко капки камфор. Загръщам го в марля, като тампон. Вкарвам в ухото и държа, докато запари – не повече от 15 мин.

Първата рецепта я видях в това видео:

Домашни капки

 • Лук – в средно голяма глава набучвам семенца кимион и пека 20 мин. След охлаждане изцеждам сока. Капките ги накапвам с пипета – 2 Х 3-4 във всяко ухо. За няколко дни дават облекчение;
 • Картоф – настъргвам, смесвам с течен мед и загръщам в парченце марля. Става като тампон, с който спя;
 • Цвекло – сварявам 1-2 глави, после ги настъргвам и оцеждам сока. Капя го по 3 капки;
 • Дафинов лист – едно пакетче 10 г. смилам и заливам с 50 мл нерафиниран зехтин. Скривам в шкафа за 7 дни. Оцеждам и капя, пак по 3 капки.

Всички тези неща супер помагат, но за мен №1 си остава Демир бозан.

Как помага Демир бозан при шум в ушите?

Ще кажа хубави думи за чая Демир бозан, защото аз се оправих с него. Той си е чиста природа. Просто производителят е подбрал точните 6 билки, изсушил ги е, нарязал ги е и ги е направил на пакетчета.

Ключът е прост – всички билки в Демир бозан са лечебни за болестите, които пораждат гадното шумене. Казвам с по две думи:

 • Котешка стъпка – тя ще помогне, ако шумът идва от инфекция или поради съдова причина. Билката чисти съдовете, освобождава ги и подобрява еластичността им. Много важно: регулира кръвното!;
 • Блатен тъжник – той помага при спазми, невралгии, възпаления. Оздравява мозъчното кръвообращение. Това е Билката при световъртеж;
 • Глог – релаксира нервите и психиката. Шумът ще престане, ако е породен от стрес. Успокояването е от полза и в другите случаи. Добре е, че са го включили. Освен това помага на котешката стъпка за оправяне на кръвното;
 • Великденче – подсилва глога в успокояващата му работа, срещу обща възбудимост;
 • Хвощ – това е билката за слухови болести и вестибуларни проблеми. Не случайно правят и лекарства с него. Много е добър, когато шумът върви с главоболие;
 • Царевична свила – изчиства и детоксикира тялото, извежда събрани течности и секрети от ушите. Полезна е при някои конкретни болести, причиняващи шум.

Защо харесах Демир бозан? Това го разбрах, след като почнах да пия чая. Стана ясно, че билките са добри и полезни, но силата на чая е в тяхната комбинация. Демир бозан успя да се справи с всичките ми неразположения и дискомфорти, колкото и разнообразни да бяха. Оправиха ми се електролитния баланс, pH-то, сънят, излекувах възпаленията. Какво нещо ми излезе от ушите, не съм вярвал – гъста черна кал!

Излекувах се от шум в ушите 04, лечение с билки и лекарства

Демир бозан оправя и съня

Едва по-късно попаднах на информация, че Демир бозан се препоръчва при вестибуларни болести и тогава ми стана ясно защо така добре ми се отрази. Но аз вече го бях открил и сам. Просто се светнах, че чаят ще помага и при други неща като сърцебиене, тремор, задушаване и др. подобни, които им казват соматични, но са си истински ужасни неща.

Докато се лекувах, се запознах с други, намерили облекчение в билките и конкретно в Демир бозан. Те също се съгласиха да участват в моя текст по темата, за да знаят хората, че лечението е възможно и не е трудно. Техните истории ще прочетете по-долу.

Ваш: Николай Тодоров от София

Истории на други справили се с шума в ушите

С Демир бозан настъпи тишина
Огнян Атанасов, Излекувах се от шум в ушите 01 Демир бозан 03

Огнян Атанасов

Последните пет години имах шум в ушите. Не беше нещо побъркващо, но присъстваше – тихо, постоянно, като жужене.

До 32 г. вече бях прекарал месеци пред УНГ-кабинетите. Накрая ме сложиха в звукоизолирана кабина, със слушалки и ми пуснаха различни честоти. Всичките ги чувах без една. Оказа се, че тази една честота се заглушава от моя собствен шум в ушите.

И какво? Нищо! Не можело да се лекува. След като лекарите вдигнаха ръце от мен, бях свободен да се оправям, както намеря. И аз намерих – билкар, който ме насочи към Демир бозан. Четири месеца го пих, преди шумът да изчезне завинаги. Но си струваше. Най-после тишина! Най-после!

Огнян Атанасов, Силистра

Шумът си отиде с билки за 23 дни
Невена Кирова, Излекувах се от шум в ушите 01, Демир бозан 02

Невена Кирова

Изненадващо ми се появи звънтене в лявото ухо. Отначало съвсем рядко, после – по 1-2-3 пъти всеки ден. Изведнъж ухото заглъхва за секунди и в тишината идва остро свистене или звън. Трая 10 секунди и край. Случва се навсякъде, къде да е, кога да е.

Купих си Демир бозан по препоръка на приятел, който го е пил за общо укрепване. Твърдеше, че оправя доста проблеми, дори да не ги знаеш какви са. Не възложих надежди, струваше ми се несериозно да се твърди, че нещо може да помогне ей така, без диагноза. Не съм знаела, че билките са така – действа на всякакви нива.

Звънтенето изчезна след 23 дни. Пих до края на опаковката, след което спрях. Ослушвах се дали ще се върне проблемът. Засега не.

Невена Кирова, Поморие

Лекувах нерви, оправих шума
Васил Минков, Излекувах се от шум в ушите 03, Демир бозан 01

Васил Минков

Чувах шум само нощем, когато съзнанието ми беше свободно. Изследвах си слуха – идеален. Проблемът не беше в ушите, а или в мозъчните артерии, или в шийните. Почнах лекарства за кръвообращението.

Тази история ме психира. Почнаха ме паник атаки, развих фобия. Представях си как в един миг ще ми се пукне някоя вена в мозъка и ще вегетирам в леглото до живот.

Започнах да пия Демир бозан заради паник атаките. Билките в него ги дават като силно успокояващи и лекуващи страхова невроза. Но резултатът се оказа неочакван. Шумът почна да избледнява и много скоро напълно спря!

Оказа се, че проблемът бил в кръвното, а Демир бозан го регулира перфектно. Продължавам да пия билковия чай, за да излекувам напълно и страховете си.

Васил Минков, Търговище

Демир бозан наистина лекува панически и нервни разстройства. За това разказва Иван Пенчев във видеото:

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

6 коментара по “Излекувах се от шум в ушите: С билки, капки и пр. лечение

 1. Намбър 1 е произхода на шума. От малък го имах и нашите направо си свикнаха. Така ме оставиха. Като голям разбрах, че е от кръвообращението. Хора, с билки, с йога, с каквото искате, но правете нещо, не се оставяйте така, защото психиката се унищожава!!

 2. Аз винаги получавам звънтене, когато ми влезне вода и когато е силен вятъра. Дали ще помогне Демир бозан? Много е гадно, а никой не ми казва защо става така?

  • Към момичето горе: мило момиче, непременно ще ти помогнат билките. Те въздействат комплексно и където и да е проблемът, те го откриват и то лекуват. Опитай с търпение, дай си време и ще се оправиш. И после пиши, за да знаят всички, че билките са дарът на нашата земя.

 3. Ще се запиша, щото дядо ми и баща ми бяха билкари и лекуваха хората. От тях знам, че котешка стъпка е уникална и без аналог. Дори профилактично да се пие, пак е от полза. Гледал, че в Демир бозан има 1/6 котешка стъпка, което е добре. Другите билки също са качествени и ще помогнат за много неща. Бъдете здрави!

 4. Мъчил съм се с Кавинтон, който в интерес на истината не е лош, обаче в един момент симптомите се връщат със страшна сила. Сменял съм го с Бетасерк, който също е хубав – същата работа, както може да се очаква. С билките имам някакво подобрение. То не е задоволително, защото първия месец ги пих нередовно. Чак на втория се усетих, че ако искам да имам някакъв ефект, ще трябва да се вземат по три пъти на ден, както впрочем е изискването. В края на втория месец имам чудесно подобрение. Надявам се след третия и аз да мога да кажа: „Излекувах се от шум в ушите“. Има изгледи!

 5. Здравейте,
  Искам първо да благодаря на целия екип на Демир Бозан и на всички споделили техните истории!
  След месец и нагоре имах шум в ушите, мисля че от смесване на парацетамол и аспирин, явно и от стрес и други фактори, но това не е важно във вмомента :). Чаят ми беше последната надежда. Накарах баща ми да ми го поръча и да го изпрати до Канада, тук пребивавам за в момента. Усетих спокойствие след първите няколко приема и вече не чак толкова дразнене на шума. Пия го вече около 20 дена. Вчера след като попаднах на руски лекар, който обяснява защо се получава шума в ушите и от там си обясних може би как е помогнал Демир Бозан на другите хора. Същия лекар препоръчва определени упражнения, гимнастика за избавяне на шума. След като пробвах и ми се махна шума в дясното ухо (в дясното е по леко, отколкото в лявото). Реших да споделя и аз ако може да съм полезен на другите хора. Даже съм развълнувам в момента че с тези упражнения и чая ще се избавя нацяло от шума!

  https://youtu.be/UpImWrb37N8
  https://youtu.be/P3aQuLWFpzw

  Поздрави,
  Йордан Димитров

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *