Вертигохил. Мнения и как действа? Таблетки за виене на свят

Таблетки за виене на свят Вертигохил. Мнения, как действа хапче за световъртеж №1? Заместители: Дименхидринат, Бетасерк, Акутил при шум в ушите и за оросяване на мозъка

Вертигохийл е хомеопатичен продукт за лечение на световъртеж.

Съдържание на Вертигохийл
Компонент (разреждане и доза) Моно действие в хомеопатията
Anamirta cocculus (D4 210 мг) възбужда дихателния център, повишава кр. налягане, забавя пулса
Conium maculatum (D3 30 мг) действа на ЦНС подобно на никотина, влияе на центъра на терморегулацията, причинява периферна вазоконструкция, учестява сърцебиенето
Ambra grisea (D6 30 мг) показана в старческа възраст, при шум в ушите, гадене и др.
Petroleum rectificatum (D8 30 мг) при морска болест, болести на слуха и др.

Всички компоненти са редки и за хомеопатията, този състав се открива единствено във фиксираната комбинация Вертигохийл.

Мнения за Вертигохил от БГ Мама и др.

В БГ-мама препоръчват препарата за спешни случаи и тежки състояния. Има пациенти, които са го пили продължително – над 7 месеца, и са доволни.Вертигохил 02

Потребителка препоръчва да се вземат на момента няколко гранули при криза на замайване, ефектът настъпвал след 15 минути.

Препаратът е много силен, нищо че е хомеопатия, отсичат в друга тема за световъртеж в същия форум. Лекувах се 4 месеца с Вертигохил и ми мина, споделя една от участничките. Не срещаме негативни отзиви или оплаквания за странични въздействия.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Вертигохил, оставете своя отзив за прочутите таблетки за виене на свят или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Как действа Вертигохил?

Вертигохил въздейства, благодарение на комбинацията на натурални съставки (виж таблицата). Той е изпробван в практиката в продължение на 70 години.

Доказано е, че лекарството намалява честотата, продължителността и интензивността на пристъпите на световъртеж. Първите признаци от въздействието му се усещат след краткосрочен прием.

За какво се използва? Дозировка

Vertigoheel се предлага на пациенти, страдащи от световъртеж.

Това е лекарство, което подхожда на всеки, отбелязва производителят. Пуска се в различни лекарствени форми – на капки и на таблетки (в чужбина – и като инжекционни ампули), за да „пасне“ на потребностите.

При световъртеж

Вертигохил се ползва при:

  1. Системен световъртеж, за снижаване на честотата, продължителността и интензивността на пристъпите;
  2. Остри внезапни пристъпи на световъртеж с гадене;
  3. Профилактика и лечение на световъртеж, свързан с транспортиране (морска болест, болест на пътуването).

Ето как се дозира препаратът.

  • За таблетките: обичайната дозировка е 3 таблетки наведнъж, на три приема или общо 9 броя за деня. При пристъп на световъртеж се изпива по 1 таблетка на 15 минути или 4 броя за 2 часа.
  • За капките: обичайната дозировка е 15 – 20 капки наведнъж, на три приема или общо до 60 капки за за деня. При пристъп на световъртеж се изпиват по 10 капки на 15 минути или максимум 40 капки за 2 часа.
При шум в ушите

Вертигохил се предписва при комбинирана проява на симптомите шум в ушите и световъртеж, каквато се наблюдава при вестибуларни нарушения, шийна остеохондроза, инсулт, анемия, климакс и др. Дозирането на препарата е по посочения начин, в постоянен порядък за указан от терапевта срок.

За оросяване на мозъка

Вертигохил е показан при всякакви причини за световъртеж – поради морска болест, атеросклероза, хипертония и др. Изолирано той не въздейства върху мозъчното кръвообращение, но противодейства на симптоми, които са провокирани от неговото нарушаване.

Вертигохил 03

Разпространени причини за възникване на световъртеж

Кога започва да действа?

Производителят посочва, че първият ефект от Вертигохийл се усеща след кратък курс на прием, без да указва точен брой дни. Според отзиви на пациенти, това се случва буквално минути след еднократен прием. Стабилен ефект се постига след 7 – 10 дни.

Колко време може да се пие?

Вертигохийл се приема продължително време. Разгръщането на ефекта се чака до 3 седмици и ако не се прояви, препаратът се замества.

Според указанията на производителя, Вертигохил се пие така:

  1. При системен световъртеж – 2 – 3 седмици;
  2. При внезапен пристъп – 2 часа;
  3. При пътуване – от 1 час преди пътуването до 1 час по време на пътуването.

Странични ефекти на Вертигохил

Не са установени странични въздействия. Единствено е възможно да се наблюдава първоначално влошаване на симптоматиката, което е естествен ефект на всички хомеопатични препарати.

Противопоказания

Единственото противопоказание е свръхчувствителност към компонентите на препарата. Пациентите от уязвимите групи да приемат Вертигохийл по изрично назначение на лекар, въпреки че препаратът е без рецепта.

Заместители, аналози и съчетания

Аналози на Вертигохил не съществуват. Това е уникална композиция.

Заместители има много – хомеопатични и синтетични.

Хомеопатични препарати за лечение на световъртеж са цикламен еуропеум (при главоболие и мигрена със световъртеж), Бриониа (универсално средство), Кониум (при нарушено кръвоснабдяване на мозъка), Арника монтана (за кислородно захранване на мозъка), Игнация амара и други.

Вертигохил 04

Разпространени причини за възникване на световъртеж

Сред синтетичните препарати за лечение на световъртеж изпъкват няколко групи лекарства – на основата на бетахистин, винпоцетин, цинаризин, флунаризин.

Бетасерк или Вертигохил?

Бетасерк е популярен представител на лекарствата с бетахистин. Те са мощни средства при вестибуларен световъртеж. Сферата на приложение на Бетахистин в пъти надхвърля тази на Вертигохил. Бетахистин се изписва при Мениер, прогресираща загуба на слух, главоболие, шум в ушите и др.

Още по темата ТУК: Бетасерк или Арлеверт? Мнения. Колко време се пие Арлеверт? Заместители, Вертигикс.

Вестибо или Вертигохил?

Вестибо е точен аналог на Бетасерк – същото лекарство под друго име и с друг производител. Избира се за продължително лечение, както и Бетасерк.

Чай Демир бозан за траен ефект

Билков микс от лечебни растения безопасно и ефективно се съчетава с хомеопатично и класическо медикаментозно лечение на световъртеж. Демир бозан ускорява терапията и я подпомага за постигането на сигурен, траен и стабилен ефект. Билковата композиция е показана при целия спектър от вестибуларни нарушения. И самостоятелно Демир бозан лекува световъртеж и шумене в ушите.

Демир бозан съдейства и по друг начин – отстранява основни причини за замайване, неустойчивост и виене на свят. Тук имаме предвид:

  • физически провокатори като завишено кръвно налягане, нарушена мозъчна циркулация, възпаление в средното ухо и др.,
  • психически провокатори – шок, стрес, тревожност.

Демир бозан отстранява безпокойство и тревожност, лекува социални разстройства и други изменения на психиката и емоционалността, които могат да се проявяват с виене на свят.

Кавинтон или Вертигохил

Кавинтон е представител на групата препарати с винпоцетин, които подобряват кръвоснабдяването на мозъка. Той е сродните му Винпекс, Вицетин, Винпоцетин се изписват след инсулт, при атеросклероза, при УНГ и психически патологии, свързани с лошо захранване.

Вертигохил 05

Разпространени причини за възникване на световъртеж

Пресечната точка с Вертигохил е единствено симптомът световъртеж.

Дименхидринат или Вертигохил?

Пресечната точка на Дименхидринат и Вертигохил са болестите на пътуването.

И двата препарата третират повдигане и повръщане поради вестибуларни изменения в транспортни средства. В останалите си приложения те се различават. Например Дименхидринат е антиалергично средство, потиска хистаминовите рецептори, а Вертигохил лекува световъртеж.

Още нещо интересно ТУК: Дименхидринат при световъртеж или Бетасерк? Колко време може да се пие? Заместители, съчетания: Деган, Циннаризин и др.

Вертигохил или Флунаризин

Флунаризин и Сибелиум са лекарства с флунаризин, аналози на лекарствата с винпоцетин. Те отпускат стените на кр. съдове, увеличават потока на преминаващата кръв и оттам – по-доброто захранване на тъканите.

Сред множеството по-нататъшни ефекти на Флунаризин е потискане на световъртеж и гадене. Това е единствената точка, в която препаратът се оприличава на Вертигохил.

Акутил или Вертигохил?

Акутил е добавка от природни компоненти и витамини, основните сред които са рибено масло и гинко билоба. Създаден е да подхранва и стимулира мозъка, за да работи по-добре. Ако пациентът има проблеми с паметта или разбирането, за предпочитане е да взима Акутил. Вертигохил е полезен едва при възникване на световъртеж.

Вижте и ТОВА: Мнения за Акутил. Странични ефекти и напълняване. При деменция. Заедно с Ноотропил?

Видео представяне на Vertigoheel® за германския пазар. 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *