Гинко Прим Макс. Цена, мнения, противопоказания

Мнения за Гинко Прим Макс 60 20. Противопоказания, цена в Марешки и онлайн. Заместители: Ентан, Детралекс, Акутил за оросяване на мозъка, шум в ушите и след инсулт

Гинко Прим Макс е трикомпонентна добавка за оросяването. Произвежда се от германската компания Валмарк.

Компоненти в Гинко Прим Макс
Компонент Полза
Гинко билоба благоприятства циркулирането на кръвта
Цинк благоприятства функционалността на мозъка
Магнезий благоприятства мускулите, включително сърцето

Мнения за Гинко Прим Макс от БГ Мама и др.

Добро е за студени крака, за подобряване на мисленето, за концентриране във важни моменти, казват потребители на форума БГ-мама. Предупреждават, че капсулите свалят кръвното, хипотониците да внимават.

Гинко Прим се предпочита пред други именити препарати с екстрахирано гинко заради сравнително по-ниската цена. Освен това повечето добавки са еднокомпонентни, а тук растителният извлек е подкрепен от цинк и магнезий.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Гинко Прим Макс, оставете своя отзив или попитайте, ТУК, в нашия форум с коментари!

Защо Гинко Прим Макс е на различна цена?

Аптечните вериги следват собствена търговска политика, откъдето идват и различните цени на продуктите. Най-сериозно варират цените при добавките и някои безрецептурни лекарства.

Гинко Прим Макс 01

Освен това аптеките правят промоции и отбивки от цената.

Например Гинко Прим Макс сега е на намаление в аптеки Гален. Опаковката от 60 капсули и тази от 30 + 10 капсули са с 10% отбивка и струват съответно 29.66 лв и 21.02 лв. Опаковката от 60 + 20 капсули е на трайно ниска цена от 39.79 лв.

Гинко Прим Макс 02

Винаги опаковките съдържат и допълнително количество капсули, въпреки че хартиените опаковки периодично се подменят като дизайн

Софармаси дава допълнително намаление на притежателите на клубна карта само за „малката“ опаковка. В момента 30 + 10 струва редовно 26.19 лв, намалено 22.26 лв. Голямата опаковка Гинко се продава на 45.29 лв.

Да видим и други вериги.

 • Гинко Прим Макс около 62-63 лв в Медея – достигано ниво по-рано, сега кутията 60 + 20 струва 43,69 лв, а „малката“ опаковка е 26.19 лв;
 • Гинко Прим Макс около 45 лв в Ремедиум, в момента е сложен на „трайно ниска цена“, като 60 + 20 струва 40.03 лв, а „малката“ опаковка е 23.62 лв;
 • Гинко Прим Макс около 40 лв в Ceiba – аптеките Сейба вече станаха част от веригата Софармаси, така че при тях са валидни цитираните по-горе цени за Софармаси;
 • Цена при Марешки – тя не се обявява официална. Особеност на тази верига е, че прави самостоятелна поръчка на медикаменти и е необходимо да се провери на място за наличност.

Ginko Prim Max 2

Какво лекува Гинко Прим Макс, листовка

Гинко Прим Макс подава 120 мг концентриран екстракт от гинко билоба, заедно с оптимални дози за деня на магнезий и цинк. Тази комбинация води до добро оросяване на мозъка и оттам коригира психичната функция, бори симптоми като умора и потиснатост, подпомага ученето и запомнянето. Защитава мозъчните клетки от стареене.

 • За оросяване на мозъка. Гинко билоба подобрява кръвния оборот през мозъка, като въздейства върху два компонента – еластичността на съдовата мрежа и физическите качества на кръвта. По този начин екстрактът намалява съпротивлението по пътя на кръвта, а самата нея я прави по-течна и лесно течаща;
 • При шум в ушите – С нормализиране на мозъчното кръвообращение се отстраняват разпространени причини за възникване на шум и звън в ушите. Гинко билоба активизира притока на кислород към тъканите на мозъка и вътрешното ухо, препятства слепването на тромбоцитите и подобрява консистенцията на кръвта;
 • След инсулт – гинко билоба оказва защитно действие при исхемичен инсулт. Препоръчва се в лекарствената схема след остър инцидент от такъв характер. Работи като антиоксидант за възстановяване на нормалната работа на мозъка. Адаптира структурите на главния орган към неблагоприятните въздействия на мозъчния инцидент, намалява увеждането на невроните.

Дозировка и прием

Гинко Прим Макс предоставя стандартизиран извлек, в който винаги има 24% гликозиди и 6% терпенолактони 6%. На базата на това константно съдържание е определен приемът на 120 мг дневно или 1 капсула. Производителят предупреждава да не се надхвърля посочената доза, въпреки че препаратът е добавка, а не лекарствен продукт.

Колко време се пие?

Докато дозата е строго фиксирана, лечебният курс подлежи на удължаване по лично усмотрение на пациента. Минимумът за използването на Гинко Прим Макс е 2 – 3 месеца, а може да се пие и много по-дълго.

Решението зависи от симптоматиката и повлияването й. Ако пациентът изпитва системна отпадналост, загуба на ясен поглед към действителността, било поради виене на свят или разсейване, то капсулите дават ежедневна подкрепа, активизират и енергизират.

Противопоказания на Гинко Прим Макс

Няма противопоказания. Производителят предупреждава единствено пациенти с нарушено кръвосъсирване и ги съветва да се отнесат към лекар, преди да започнат приемането на препарата. Причината е, че Гинко разрежда кръвта и повишава риска и последствията в случай на евентуален кръвоизлив.

Странични ефекти

Такива не са описани относно Гинко Прим Макс. Затова проверяваме общите данни за въздействието на гинко билоба като растителен екстракт.

Нидал Алгафари 03

Гинко билоба е източник на ценни компоненти за мозъка и кръвния оборот, често използан и в добавки, и в лекарствени препарати

По международни фармацевтични данни екстрактът намалява съсирването на кръвта. Той е способен да породи:

 1. Алергичен отпор под формата на зачервяване, отичане, сърбене;
 2. Храносмилателни нарушения като гадене и диарични изхождания, по-рядко повръщане;
 3. Други: болки в главата, нарушен слух, световъртеж.
Дава ли се на деца?

Според Валмарк, не е подходящ за деца, а също така за жени в уязвимо състояние като бременност и кърмене.

Заместители на Гинко Прим Макс

Аналогични на Гинко Прим Макс са препаратите с гинко билоба. Най-уважавани сред тях са съдържащите стандартизирания екстракт под индекс EGb761. Продаваните у нас такива продукти са Тебокан, Танакан и Мемоплант. В тях има единствено гинко билоба, без минерални допълнения.

По-близък до Гинко Прим Макс е препаратът Селеногин, защото той съчетава гинко билоба със селен. Аналогът обаче е само един – продукт на Др. Волке капсули гинко + магнезий + цинк на цена от 51.50 лв за 90 бройки.

Демир бозан за траен ефект след инсулт

Друг подход към рехабилитация след инсулт предоставя билковата комбинация Демир бозан. В нея няма гинко билоба, тя работи на друг принцип посредством благотворното влияние на 6 билки.

Билковите компоненти на Демир бозан въздействат върху последствията от съдовия инцидент – благоприятстват работата на сърцето, състоянието на съдовете и пречистват кръвта, оптимизирайки състава й. Повлияват ЦНС, както и периферията, възстановявайки крайниците при парализа.

Демир бозан безопасно се комбинира с класическото лечение на прекарали инсулт. Използването им в рамките на 3 – 6 месеца позволява постигането на по-бърза рехабилитация, раздвижване и връщане към нормалния стил на живота. Билките дават траен ефект в подкрепа на лекарствените средства.

Ентан при високо кръвно

Ентан е формула за кръвообращението, подобна на Гинко Прим Макс. Вместо цинк и магнезий, тук е включен проантоцианидин в доза от 240 мг. Той влияе подчертано върху проходимостта и функционалността на висовете съдове – за кръв и лимфа. Особено добре работи за периферното оросяване.

Вижте и ТОВА: Какво лекува Ентан? Противопоказания и мнения. Колко време се пие? Кога да вземем Детралекс?

Акутил 60 капсули

Акутил разчита на гинко билоба за кръвообращението. Намираме ключови различия в допълнителните съставки. Оригинално допълнение в състава е рибеното масло. Освен това са вложени фосфатидилсерин и няколко В-витамина. Тези компоненти са впрегнати с цел стимулиране, активизиране и подкрепа за работата на мозъка като памет, мислене и внимание.

Погледнете и ТУК: Мнения за Акутил и странични ефекти. Колко време може да се пие? Води ли до напълняване? Ноотропил и Акутил.

Видео представяне на Гинко Прим Макс.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Гинко Прим Макс. Цена, мнения, противопоказания

 1. Съпругът ми направи инсулт май 2022 г., веднага започнахме лечение , а след 2 месеца чух за Демир бозан и започнахме и него. Благодарим на Бога, оправи се и ходи много добре, говори нормално.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *