Излекувани от депресия завинаги? Как се излекувах от депресия

Отзиви „Как се излекувах от депресия“ и мнения за различни средства като Депревитал, литиев оротат, Ремотив, Лорапам. Самолечение на депресия с билки.

Здравейте, мили хора! Щом четете това, значи сте се замислили за депресията – или я подозирате при себе си, или вече ви лекуват от нея. Записвам моята история, за да не се лутате като мен. Едно мило момиче ме окуражи да опиша през какво съм преминала и ми помогна с оформлението. Много й благодаря!

Моите перипетии с депресията не са нечувани. Повечето хора се колебаят: на кого да се доверя? Кое лечение да избера (наистина вариантите са десетки)? Да пия ли лекарства? А какви, не са ли тежки, упойващи? А билки стават ли? Кои стават?

Въпросите са милиони. Аз имам мои отговори, а на вас желая успешно лечение и бъдещо здраве!

Депресията

Тя е нормална реакция към стреса. Тялото забавя  жизнените процеси, минава на „облекчен режим“, докато се оправят нещата. После енергията се връща, изпълваме се със сили и оптимизъм.

Лечение на депресия с билки

Белези на депресия

Би трябвало! Ако причината е отминала, но апатията и умората са останали, значи сме се приближили с крачка по-близо до депресията.

В медицинските статии пише, че апатията е тревожният сигнал, че стресът минава в болест. На своя гръб разбрах, че е лесно да се каже. Обаче като ти е зле, не се замисляш. Погълнат си, затиснат под проблемите… Аз просто се влачех като куче!

После научих, че най-голямата опасност на депресията е този начален незабележим период. Казваш си – лошо настроение, труден период, просто проблеми. А станала психическа болест.

Можем ли да се избавим от депресията завинаги?

Някои успяват, други – не. Някои минават в ремисия, за други депресията остава до живот – задълбочава се и е нелечима.

Няма еднозначно „да“. Зависи малко и от късмета – ще осъзнаеш ли проблема, как ще постъпиш, ще попаднеш ли на добро лечение…

На една статистика вярвам – имало 60% вероятност депресията да се върне след излекуване. Болест с голям риск от рецидиви. Следващ провокатор и пак влизаш в депресивен период.

Ето защо аз изхарчих усилия да намеря лечение, което безвредно да се използва, колкото и когато е необходимо. Веднага казвам – намерих го при билките и е логично! Билката безвредно се пие дълго, пие се често, не пристрастява, няма проблеми.

Съчетах билковото лечение с други терапии и си намерих формулата за мен. Но преди това минах през лекари и лекарства. Наистина първо питаме за лекар и това е добре.

Антония Христова 02 депресия

Антония Христова

Към кого да се обърнем за помощ?

Кой лекува депресия – психологът, психиатърът или психотерапевтът? И тримата помагат, на различен етап от болестта.

В началото е достатъчен психолог. Той не е лекар, но ни дава опора и ни окуражава да се лекуваме и да търсим изход.

Със задълбочените случаи работи психотерапевтът. Той е лекар, но рядко изписва лекарства. Прилага психически терапии – индивидуално или в група.

Тежката артилерия е психиатърът. Той лекува с антидепресанти и др. такива.

Някои избягват психиатрите, защото се боят от силни лекарства или че ще ги вкарат в лудница. Пресилено, но болната психика не разсъждава нормално.

От друга страна наистина лекарствата са стандартното лечение. Не се търсят алтернативи, не се уважават народните цярове. На мен това не ми хареса.

Стандартните методи за лечение

Аз не исках лекарства. Лекар ми каза, че без лекарства се лекуват само леки форми на депресия. Било безотговорно да се държи пациент без лекарство, когато става въпрос за изразена, остра, усложнена или прикрита форма на болестта.

Съгласна съм с доктора за следните три случая:

Лекарството е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ако сте си помисляли за самоубийство. И един път да е, не рискувайте. Явно болестта ви е утежнена, усложнена и въобще – сериозна.

Другият момент е, когато не функционирате нормално. Ако сте толкова апатични, че не се надигате от леглото, не можете да се облечете и да си измиете лицето.

Третият момент са физическите симптоми – казват им соматични. Например болки, храносмилателно разстройство, сърцебиене и др. такива.

Главното лекарство е антидепресант, но има и съпътстващи към него: невролептици, антихипоксанти и др.

Лекарства при депресия

Медикаменти при депресия
Вид Наименования Ефект
1 Трициклични антидепресанти Амитриптилин, Азафен, Анафранил, Хидифен 7 – 10 дни от приема
2 Тетрациклични антидепресанти Лудиомил, пиразидол умерена активност
3 Инхибитори на обратното хващане на серотинин сертралин – Золофт, флуоксетин – Бифлокс, пароксетин – Сероксат невисока активност, от 21 ден
4 Ноотропи Пирацетам, Ноотропил за нерви и кръвообращение
5 Психостимулатори Кофеин при обща потиснатост
6 Транквиланти Лорапам, Грандаксин, Валиум,  Седуксен Срещу напрежение, тревожност, безпокойство
Литий Литиев оротат срещу импулсивност и агресия
Седативи Бром и др. влияят на мозъка
Растителни успокоителни Депреслес, Гинко Хиперикум, Дормиплант, Стрестон, Ремотив, Депревитал нормализират съня, свалят напрежението

Трицикличните антидепресанти се използват само при млади хора и имат доста странични ефекти върху сърцето и съдовете.

Четири (тетра) цикличните имат умерен ефект, но пък са подходящи за възрастни пациенти, с меко действие са.

Ноотропите подобряват обменните процеси в нервна с-ма и регулират кръвообращението в мозъка.

Психостимулаторите ги дават при апатия и потиснато настроение, но са рискови за зависимост.

Транквилантите са два вида. Седативните – успокояващи,  и активизиращи. От първия тип са лоразепам – Лорапам, бензодиазепини – Бромазепам, от втория – Грандаксин, Валиум,  Седуксен.

Има една група – антихипоксанти, те поддържат енергийния обмен в клетката и противодействат на енергийния дефицит. Ползват се при дихателни симптоми. Такъв е напр. Триметазидин.

За тези лекарства четох, пробвах някои, включително и за шум в ушите, защото ставаше нетърпимо, но бързо се спрях. Слагах колата пред коня. И се върнах към психотерапията.

Мнение №1: Имам сериозен прилив на енергия

Елисавета Николова 01 депресия

Елисавета Николова

Започнах Демир бозан по съвет на Антония Христова, моя приятелка, след като бях на Депревитал и литиев оротат. Видях какво се случи с нея. Пред очите ми се оправи, разцъфна. Дори лицето й засвети.

Моята депресия е друга – децата, болести, възрастен човек на легло. Въртя се в кръг между работата, леглото на болния и кухнята. Памперси, да не разправям.

По едно време щях да се взривя. После исках да ме няма. Да спре всичко. Вечно уморена, вечно изтощена.

Демир бозан стана и мое решение. Е, проблемите са налице. Но аз гледам по друг начин на тях. Вярвам, че е период, който ще отмине. Вярвам, че имам сили да се справя. Самите билки ми дадоха сериозен прилив на енергия и способност да се справям с предизвикателствата. Те действат директно върху душата.

Благодаря ти, Тони! Обичам те!

Елисавета Николова, София

Още мнения ще намерите по-долу.

Психотерапия

Ние, българите, се предоверяваме на лекарствата, а за психотерапиите смятаме, че са „мижи да те лъжем“. Истината за мен не е това.

Лечение на депресия с билки

Така си представяме психотерапията

Психическото въздействие е универсалното нещо при депресия. По-добро от лекарството. Защото лекарството потиска симптома, а психотерапията лекува причината. Като се махне причината, ще се махне и депресията.

Аз ходих на психотерапия и ми хареса. Терапевтът ми даде усещане за грижа, внимание, подкрепи ме да се боря и да се лекувам. Наистина, на моменти е болезнено, трудно, но с опора се преодолява.

Психотерапиите са доста видове. Има психодинамика за осъзнаване на потиснатите емоции и спомени. Има когнитивна методика за приспособяване към сложните житейски ситуации, които ще продължим да срещаме. Има положителна подкрепа в група. Терапии за сваляне на прага на чувствителност. Има терапия за изграждане на хармония с околните и вписване в социална среда. Има терапии за освобождаване от страхове и неувереност, от комплекси.

Ако питате коя е най-добра, не знам. Мисля, че на всеки ще пасне различно нещо. Зависи какво му е отворило депресията, защо се е разболял. Аз се доверих на вътрешното си усещане.

Още в текста: Диета при депресия. Домашно лечение. Стационарно. Съвети за всекидневието. Продължителност на лечението. Как помага Демир бозан при депресия? Истории на хора, справили се с депресията. Мнението на психолога. Може ли да се излекуваме завинаги? Кой ще ни помогне? Стандартното лечение. Лекарствата. Психотерапия. Физическа активност. Лечение със сън и хипноза. Светлина и цветове. Арт терапия. Билки. Демир бозан за нерви

Физическа активност

Дават я като алтернатива на психотропните лекарства. Защото подобрява предаването на нервните импулси, повишава концентрацията на ендорфини и морфиноподобните съединения, намалява нивото на кортизол ( хормонът, който преработва стреса), повишава изработването на серотонин (хормонът на щастието).

Физическото натоварване вдига телесната температура, успорява обменните процеси. Подобрява комуникацията и споделянето, защото не се спортува поединично, нали.

Нооо! Ако не обичате физическите усилия, не се напъвайте. Щом няма удоволствие, даже ще навреди. Аз лично не обичам спорта, но през 2-3 дни се разхождам. Гледам да ходя интензивно, а не да се мъкна. Мисля, че върши работа. Подрежда мислите.

Лечение със сън и хипноза

За странната сънна терапия само четох и не мога да я прескоча. Лекуват, като те лишават от сън. Това така стресирало организма, че той за няколко часа излизал от депресията. Методът действал дори при болни, които били измъчени от безсъние. Да ви кажа, не знам дали бих се подложила на това, но и не съм чула да се прави  в Бг.

Хипнозата е обратното нещо. Пациентът се въвежда в дълбок сън и се въздейства на подсъзнанието му. Ние у нас сме доста подозрителни към този метод, но по света активно се използва от десетилетия. И аз вярвам, че депресията се заражда някъде в безсъзнателното. Много добра работа върши и тета лечението, известно още като тета хилинг.

Както и да е, и това не съм пробвала. Но следващото – да! и беше чудесно.

Светлина и цветове

Ще се сетите колко по-щастливи сме лятото. Защото слънцето е антидепресант, естествен стимулатор. То работи на ниво обменни процеси – помага да се синтезира вит. Д, нормализира обмяната на калций и фосфор, подобрява физическата издръжливост и скоростта на мислене. И също възстановяването на тъканите, имунитета.

Ултравиолетовите лъчи разреждат кръвта, подобряват тъканното дишане, изработката на хормони, ускоряват метаболизма.

Жвеещите в топлите страни са по-жизнерадостни, а северните народи повече страдат от депресии. Това е и смисълът на терапията – дава светлина в голямо количество.

И заедно с нея – въздействието на цветовете. Червеното дава надежда и оптимизъм, оранжевото – радост и топлина, зеленото – уют, синьото – мир и спокойствие.

Арт терапия

На някои добре им действа да правят нещо с ръцете, да рисуват, да творят. Вниманието се концентрира извън проблемите, душата се изпълва с ведрина.

Да, толкова сме различни. Някои добре се лекуват със спорт, други – с музика, трети – с общуване. Важното е да намерим своето.

И задължителното за мен:

Средства на народната медицинаЛечение на депресия с билки

Много вярвам на билките. Природното помага, без да вреди. Десетки билки успокояват и релаксират нервите, борят стреса. Ето някои по-известни:

 • Жълт кантарион – съдържа хиперицин. Но внимавайте, не го пийте с антидепресанти. Правя го на чай чай – попарвам 2 ч.л. сух цвят в 200 мл. 10 минутки под капаче стигат. Ама всеки път варя нов чай. Пие се по-дълго – поне 2-3 месеца. Ефектът ще вижда към 30-я ден;
 • Китайски лимонник – има го на прах в Зоя.Бг. Премахва стреса, спадовете в настроението, продължителната потиснатост. Прави се, както пише на опаковката, а може и на тинктура – 20 г на 100 мл спирт, стои 10 дни. Тинктурата е при неспособност да се работи, при силна вялост и апатия;
 • Пасифлора – успокоява тревогата. Може да се съчетава с лекарства. Билката няма да я намерите, обаче в аптеките има екстракт. Пие се преди лягане;
 • Лайка, валериана, мента, мащерка, шишарки хмел и др. – леки успокоителни, релаксиращи нервите. Намират се лесно и се варят стандартно. Но и действието им е умерено. Аз лично се спрях на един по-силен сбор за нерви – Демир бозан.

Демир бозан за нерви

Предпочитам сборовете. Знам от баба ми, която много вареше билки, че по-добре букет, отколкото само една билка. Обясняваше ми, че всяко растение има плюсове и минуси. Ако сварим малко билка, минусите й намаляват. Ама и ефектът от нея. Затова се прави букет – няколко билки по мъничко. Така няма страничен ефект, а лечебният се увеличава.

Та така и с Демир бозан – 6 билки с антидепресивен профил. Всяка отделно въздейства на нещо, а заедно шестте лекуват нервите и изкарват от депресивната дупка.

Билките са глог, царевична свила, блатен тъжник, котешка стъпка, хвощ, великденче. Сушени са, рязани и на пакетчета.

Няма да ви занимавам повече с Демир бозан. Накрая ще разкажа как ми подейства, защото това беше лекарството, на което аз се спрях и което ме оправи от депресията.

А сега ще разкажа за храненето при депресия – нещо, без което никое лечение не се разминава.

Диета при депресия

Храните влияят на настроението и емоционалната сфера. Ако отслабване примерно с Наско-Узуновата диета, може да си докарате лошо настроение. Всяка протеинова диета потиска емоционалността. Ако си здрав, ок. Но за болните от депресия не е ок.

Радостта идва от въглехидратите. Принципно всеки човек знае, че са вредни, и подсъзнателно внимава с тях. Може би затова има толкова тъжни хора…

За борещите се с депресия въглехидратите са супер. Те увеличават производството на серотонин в мозъка, а той подобрява общо психиката.

Аз предпочитам да се храня с: пълнозърнести зърнени, фасул, зеленчуци, плодчета задължително, риба през 2 дни най-много (тон, сардина, сьомга).

И какво категорично спрях: кофеинът и алкохолът. Това е положението!

Домашно лечение

Докторите казват, че депресия не се лекува вкъщи, още по-малко – да се САМОлекува. Такава е болестта – пациентът е апатичен и няма сили за нещо. Но докторите са прави донякъде. Те самите признават, че лечение без желание от страна на пациента не се получава. А има ли желание, нещата се получават и самостоятелно. Мое мнение!

Домашното лечение е неадекватно, само ако има мисли за самоубийство. Тогава рискът е прекалено голям.

И още едно мое мнение – антидепресантите може да са ок за депресията, обаче са с толкова странични ефекти, че въобще не са ок за човека. Затова често ги съчетават с билки. Е, аз пък опитах домашно лечение само с билки и успях. Значи ако има желание, всичко може!

Стационарно лечение

Значи в психиатрична болница. Не го отричам. Има случаи, които се слагат под наблюдение. Ако депресията е дълбока, хронична, застрашава живота – да! В такова състояние болният може да се самоубие и със сигурност няма да се лекува редовно.

Съвети, приложими във всекидневието

Когато боледувах, постоянно бях в потиснато настроение. Песимизъм, негативно отношение към всичко. Казват, че ако 1.5 – 2 месеца назад нито веднъж не сме изпитали момент на радост и доволство, значи сме за лечение. Не е нормално.

Лечение на депресия с билки

Есента е тъжна за болния

Първите спасителни стъпки са различни според вида депресия.

 • Следродова – появява се заради рязката промяна в живота. Майката има страхове, среща неразбиране. Чувства се затворена с детето, докато другите живеят нормално. Първото е жената да си намери помощник за няколко часа на ден. Да се научи да се откъсва. Да има свои моменти, свои интереси извън бебето. Домакинството нарочно трябва да се остави на втори план. После е въпрос на тренинг – концентрация върху позитивното. При тази депресия е супер подходящо лечението с билки;
 • Пубертетна – хм, противоречив период от живота. Кой ще каже, че е бил щастлив?! Терзания, мъчения… Спасението е в хобито или отдаването на каузи. Училището да остане на втори план, нищо че родителите може да имат други амбиции. Билките и тук са супер, като помощник. Обаче често младежите мислят за смъртта. Ако е така – на доктор!;
 • След раздяла/ развод – стресов момент, който нерядко отключва депресия. Нормално подтиснатото състояние отминава за 2-3 седмици. Ако не, веднага отпускащи чайове и групова психотерапия. Най-много ще помогне започването на нова връзка;
 • Есенна (сезонна) – мисля, че не е отделен вид депресия, а изостряне или криза в по-рано започнала депресивност. При мен поне нещата се влошаваха, като намалее слънцето. Аз лично си помагах с Демир бозан, но и др. лечебни растения са ок. Освен това – разходки, срещи с приятели, витамини, повечко сън – такива неща.

Продължителност на лечението

Често са ме питали – ти за колко излекува депресията си? Е, не става за един ден. Даже и да имаш добри резултати, пак лечението продължава.

Стандартно е от 9 до 24 месеца, но може и повече. Не твърдя, че съм се излекувала на 1000%. Поддържащо пия чай за нерви, за да си подкрепям психиката и да съм сигурна, че всичко е необратимо. Защото знам, че някои симптоми могат да останат за цял живот. Бррр! Дано не става! Отделно по статистика при 60% от хората депресията се връща след лечение, по-често при жените.

Още за самолечението

Категорично от своя опит твърдя, че болният е способен сам да излезе от острия депресивен момент със собствени сили и да се стабилизира. Сега, може да не успеете да се преборите с причината, но специално от кризата се излиза – кой с билки, кой с лекарства, кой с психотерапия, но има бърз изход.

За мен истинската опасност е тази – като настъпи облекчение от острия период, да си помислите, че сте се излекували. Уви, не става така. Иска си работа.

Попаднах на клипче, в което лекуват депресия за 6 минути!!! Уха!

Как помага Демир бозан при депресия?

Стигнах до супер личният момент в тази история – как се излекувах, какво ми помогна. То всеки това ме пита – какво пи, как ти действа. Сега да кажа: пих билките Демир бозан и продължавам да ги пия, за да предотвратя връщане на болестта.

Една приятелка стана подозрителна, когато чу за билките. Да името е странно, а и се споменават анадолски ходжи. Обаче билките в сбора са си чисто български, типични за нашия край и брани у нас. Толкова за това.

По-важно е какво правят тези билки и доколко да им се доверим при депресия. Върху кутията и във сайта на Фрамар има описание, но аз се разтърсих по-подробно. Ето какво научих.

[ms_alert icon=“fa-ambulance“ background_color=“#ededc2″ text_color=“#dd3333″ border_width=“1″ border_radius=“27″ box_shadow=“yes“ dismissable=“yes“ class=““ id=““]Ето някои от статиите на английски, които четох за депресия: 14+ метода срещу депресия, профилактикаЛекарства и хомеопатия; * 7 грешки в лекуването на депресия.[/ms_alert]

Демир бозан се състои от 6 лечебни растения.

 • Котешка стъпка я позната повече като билка за дихателни проблеми и спазми. Но целители отдавна я ползват за нещо по-съществено – тя лекува сезонни депресии, нервност и тревожност, успокоява, премахва главоболието и се справя дори с мигрена. Важно: оправя кръвното, защото и то се отразява;
 • Великденче – някъде мернах, че с него човекът се лекува от 3000 г. Уау! Главното му достойнство – чисти кръвта, регулира обменните процеси. Това е важен момент при депресивност, дори да не виждате връзката. Отделно великденчето е билка срещу неврози. Силно отпуска, премахва психическо напрежение, лекува световъртеж;
 • Блатен тъжник – слагат го сред Топ 5 на растителните антидепресанти. И чуйте: в пъти по-силен е от валерианата. Директно отпуска нервите и релаксира психиката. Активизира отделянето на серотонин, а по-нататък този хормон си знае работата;
 • Глог е растение, което не се нуждае от препоръки. Официално антистресово лекарство е. Капсулират го и го продават в аптеките срещу тревожност и нервни разстройства;
 • Хвощ – и той така. Намерих го в състава на доста хапчета срещу депресия. По-често го комбинират с други билки, за да им подкрепи действието. Препоръчват го при възрастови депресии (през менопаузатата);
 • Царевична коса – значи тази билка не е антидепресант. Обаче тя подготвя почвата другите билки да си свършат работата. Изчиства тялото, изхвърля всичко излишно, раздвижва течностите и кръвта.

Еми това е Демир бозан – умна комбинация от качествени билки.

Какво стана при мен? Много бързо усетих ефекта, буквално за броени дни. Четох преди това – трябвало месец, трябвали два, защото това са билки, работят бавно… Дрън-дрън! Веднага се осиферих, както казваше баба ми. Впрочем, баба много одобри сбора. Споменах ви, че разбира от билки. Окуражи ме да го пия редовно и получих желания резултат.

Сега гледам ведро на нещата. Спокойна съм, че има лек. Дори утре пак да залитна, знам какво да правя и какво ще ми помогне. Нервите ми се отпуснаха. Нищо чудно, че определят Демир бозан като билки за нерви. Впрочем, същото разказват и други, опитали това лечение.

Антония Христова, София

Още истории на хора, справили се с депресията

Мнение№2: Вдигнах се с билки след развода
Ваня Илиева 04 депресия

Ваня Илиева

Мъжът ми си имаше една… да не я наричам! Когато го хванах, си събра куфара. Децата при мен, разбира се. На една заплата. Отвратително време. Не виждах светлина, само децата ме задържаха, но все по-слабо. Гълтах постоянно Лорапам и Ремотив.

В този момент ми дадоха Демир бозан. Не че съм имала надежда – да, бе, някакъв чай!

Чай, чай, но работи. Усетих го от първите чаши. Вкара ми светлинка в душата. Надеждичка. После и радост. Бавно, по малко се измъквам от дупката. Издържах развода и си отстоях своето. Билките ме заредиха със сила. Депресията си замина без изгледи да се върне някога (да чукна на дърво!).

Ваня Илиева, Пловдив

Мнение №3: Кошмарите и болестите изчезнаха
Манол Трифонов 03 депресия

Манол Трифонов

Психо болестите са белязали моя род. Знаем за 3-4 поколения назад. Имам баба, която се е удавила. Неин племенник се е застрелял. Имаме двама в лудница. И още двама, които са ги имали за смахнати.

От малък ми е втълпено да внимавам и да се наблюдавам. След пубертета вече не издържах на напрежението. Реших да направя нещо предварително, като предпазване, преди да съм минал на Золофт и подобни. Билкари ми казаха за котешка стъпка, спирея и великденче. Намерих ги на едно място в Демир бозан. Лечебната схема е три на ден. Аз пия по един, но постоянно от 4 месеца насам. За сигурност и за профилактика.

Дали помага? Еми, спокоен съм. Това ми стига. Вече не се изпотявам в нощни кошмари. Не се паникьосвам, като помисля за болести. При това няма никакъв риск от привикване или предозиране. За мен това беше най-важното!

Манол Трифонов, Русе

Накрая ето и мнението на един специалист – психолог:

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

7 коментара по “Излекувани от депресия завинаги? Как се излекувах от депресия

 1. Госпожо не е лесно но трябва и сама да си помогнете казваш маината на всичко и продължаваш минах по тоя път много време мина но кажи речи вече съм по добре това което ни е писано няма да не подмине и лошото е че се случват неща които през ум не ни е минавало

 2. Църковен живот много помага. Светена вода, тамян в къщи да прикаждате, изповед, причастие. Ходете на Света Литургия в неделя, например….четете.

 3. Когато си много зле,единствено МОЛИТВА и силна ВЯРА помагат.Да си убеден ,че Господ те води и никой и нищо не може да ти навреди…Освен това трябва да проверите дали има енергийна намеса…
  Много помагат дълги разходки на слънце сред природата.
  Медитации, йога духовни практики като допълнение….Четене на духовна литература.
  Любов и Светлина Ви желая!

 4. Пил съм Демира за страхова невроза и е доста добро. Това е нещото, ако има сърцебиене, изпотяване, тремори и други такива физически работи.

 5. Много ме е страх да ме гледат хора. Като ме погледнат, и си гълтам езика. На изпитване мрънкам, а съм учила. Кажете, билки ще ми помогнат ли?

 6. Знаеш ли, много си права за антидепресантите! Страшно! Да не стигате до тях. Обърнете си внимание отрано, че после без тях няма да се мине.

 7. Към Антония: здравейте, много ви благодаря затова, че споделихте. Малко хора имат смелостта да признаят, камо ли да съветват и помагат. Пожелавам ви да сте здрава и щастлива!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *