Отзиви за Невролаксин на д-р Тошков. Цена и откъде

Мнения и отзиви за Невролаксин на д-р Тошков. Разлика с Невролаксин плюс при депресия и неврози. Сироп Невронат. Заместител: Триптозин

Невролаксин е препарат на д-р Милко Тошков за успокоение и релакс. Употребява се самостоятелно и в схеми с други продукти на Tomil Herb.

Комбинации на Тошков с Невролаксин
диагноза Невролаксин +
страхова невроза Тиреостим + Жълт кантарион
депресия, сърдечна невроза Тиреостим + Глог, Валериан, Мента
безсъние Глог, Валериан, Мента
хронична умора Виталецитин
апатия, световъртеж Маточина + Гинко Билоба

Мнения за Невролаксин на д-р Тошков

В БГ-мама и clubs.dir.bg срещаме похвали с препоръки за Невролаксин и обратното – общи критики за билковите хапчета на д-р Тошков.

Позитивните отзиви идват от пациенти, които са пили конкретно Невролаксан. Помага, успокоява, премахва нервно напрежение, пишат участници. Безопасни са при самоназначаване.

В dir.bg се включва лекар, който често изписвал Невролаксин при нервно напрежение. Препоръчва го при стрес и неврози. Най-добър ефект дават след 2 – 3 месеца употреба, допълва БГ-мама.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Невролаксин (и Плюс), дайте и своя компетентен отзив или само попитайте ТУК в нашия форум с коментари!

Какво лекува Невролаксин?

Действа благоприятно при състояние на потиснатост, тревога, нервност и безсъние. Има релаксиращ ефект при ежедневен стрес и усилена дейност на ума и психиката. Това е официалното назначение на препарата от страна на производителя.

Невролаксин Демир бозан 2

Билковите хапчета – представяне от д-р Тошков

  • При депресия. Успокояващата билкова смес има място в третирането на проявите на депресия. Тя намалява усещането за потиснатост, възникващо при работно натоварване, през студени, мрачни дни и при неуспехи. Невролаксин дължи този си ефект на билките маточина, жълт кантарион, мента, лавандула и няколко други с успокояващо въздействие;
  • При неврози, страхова невроза, сърдечна невроза, нервен стомах. При тези диагнози е необходимо овладяване на безпокойството и трайното тревожно състояние. Съставът на Невролаксин е целенасочено създаден за това. Намалява нивото на тревожност и острата реакция на външни провокатори. Жълтата комунига в хапчетата намалява възбудата на ЦНС;
  • При безсъние. В Невролаксин няма подчертано приспиващи билки. Компонентите благоприятстват съня чрез общо отпускане, контрол върху тревожността и неприятните мисли.
  • При менопауза? Таблетките са ефикасни при безсъние и главоболие поради климактерична нервност;
  • За оросяване на мозъка. Жълт кантарион и розмарин от състава на Невролаксин имат активизиращ ефект за мозъчното кръвообращение. Чрез стимулиране на функциите се повлиява и психиката;
  • При световъртеж. Успокояващите билки помагат при психогенен световъртеж – на психическа основа, функционално разстройване поради шокови изживявания и събития. Невролаксин съдържа лечебни растения, които придават устойчивост, равновесие и благоприятстват самоовладяването.
Кога започва да действа?

Принципно растителните таблетки се задействат видимо след около 2 седмици от старта. Производителят посочва за Невролаксин в пъти по-скорошно начало. Д-р Тошков обещава ефект на трети или четвърти ден, по изключение – след десетия ден.

Растителните препарати работят с натрупване и с времето увеличават своя ефект.

Колко време може да се пие?

Растителните препарати се приемат 3 месеца без прекъсване и могат да се приемат на повторен курс след кратка почивка от порядъка на 10 – 20 дни. В случая с Невролаксин минимумът е 2 месеца, препоръчителната дължина на курса е до 4 месеца.

Разлика: Невролаксин или Невролаксин Плюс?

Препаратът на Тошков е само един, името му е Невролаксин Плюс. Поради факта, че думата „плюс“ е изписана със ситен шрифт под основното название, тя често се пропуска. Оттам идва заблудата, че съществуват два варианта.

Невролаксин Демир бозан 3

Невролаксин е за непатологична напрегнатост

Дозировка и прием по листовка

Невролаксин Плюс се пие в два режима – лечебен и поддържащ.

Схема:

  • Лечебна доза 3 – 6 таблетки за ден;
  • Поддържаща доза 3 таблетки за ден.

Винаги се приемат на пълен стомах.

Странични ефекти от Невролаксин

В описанието на таблетките е написано, че не пораждат нежелателни ефекти. Това е заключение от 10 години опит в прилагането на Невролаксин. Билковият продукт се понася леко. Той не създава зависимост. Не провокира реакции при пациенти, податливи на алергичен отпор.

Още по темата ТУК: Ефикасни хапчета за оросяване на мозъка. Какво да пием? Заместители на Селеногин и Цитизин? Най-доброто лекарство.

Противопоказания на Невролаксин. За деца?

Няма противопоказания за Невролаксин. Не се посочват ограничения спрямо традиционните уязвими групи – деца, бременни, бъбречно-болни. За сигурност нека невръстните пациенти, както и тези с обременяващи заболявания, да се консултират с лекаря си.

Цена и откъде се взема?

Невролаксин Плюс се продава директно от производителя чрез неговия сайт с интернет магазин tomilherb.com. Там кутийката със 120 броя струва 12.90 лв. Но потребителят дължи и цена за доставка 6 лв, така че крайната цена става 18.90 лв.

В аптеките Невролаксин Плюс също е наличен и дори е на по-ниска цена, защото няма доставка. Максимумът е при Фрамар на 18.50 лв. Най-изгодно е в Софармаси – 13.09 лв, и във веригата Гален – 13.20 лв.

Заместители, аналози, съчетания

Билковите успокоителни таблетки и сборове са аналогични на Невролаксин Плюс. На пазара няма продукт със същия състав, защото той е оригинален за д-р Тошков.

  • Има други комбинации със същия ефект – Валевит, Седакур Форте, Витанго, Симпатил, Киетюд, Анервина, Леваксан, Ремотив, Алора и много други.

Пазарът е наситен с десетки и десетки противостресови растителни медикаменти. Като форма те са на таблетки, на капки, на сироп, дори анални свещички.

Отделна група заместители са хомеопатичните препарати за успокояване като Седатиф ПС, Неурексан, Дормиплант и др., както и определени видове шуслерови соли и бахови капки.

Сироп Невронат

Извлеците в него са от пасифлора, анасон, валериан и резене. Те благоприятстват ЦНС, овладяват раздразнение, напрежение и тревожност. Подобряват мозъчната активност и работоспособността.

Особеното в този сироп е, че се адресира и към бебета с минимална възраст 9 мес. При тях помага за овладяване на нервност и безпокоен сън.

Триптозин или Невролаксин?

Триптозин работи като Невролаксин, но при него подходът е различен. Той подава вещества, които поддържат необходимото количество серотонин в мозъка. Хормонът на доброто настроение се повлиява чрез добавянето на триптофан, магнезий и витамините В3 и В6.

Триптозин е за предпочитане при вътрешна, химическа причина за нервност и безпокойна симптоматика, а именно недостиг на серотонин. Това е класически подход в лечението на психически отклонения. Създадена е огромна група медикаменти с цел запазване на серотонина в организма или за стимулиране на неговото производство.

Чай Демир бозан за траен ефект

Аналогичен като състав и като действие е чаят Демир бозан. Той е билкова смес, която е минимално обработена. Затова се предлага на чай, а не на таблетки.

Невролаксин Демир бозан 1

Ароматните болки радват душата и лекуват едновременно

Демир бозан има ярко лечебно въздействие върху нервната с-ма. Показан е за терапия на ред психически патологии. Най-добри резултати дава при тревожните и фобийните разстройства, особено при паник атаки и стресови реакции.

Без проблеми се справя със ситуативни реакции на стрес и безпокойство. Бързо обработва и купира соматични прояви на психическо обременяване като световъртеж, сърцебиене, скокове в кръвното, шумове в ушите и т.н.

Демир бозан се съчетава благоприятно с конвенционално лечение и допринася за неговото по-бързо сработване и за установяване на стабилен резултат. При това без да показва нежелани реакции и да вреди на пациентите.

Деанксит и Невролаксин

Деанксит е химическо успокоително, коренно различно от Невролаксин.

То е комбинация на антипсихотик и трицикличен депресант. Изписва се при строги показания против депресивна потиснатост и тревожност, независимо от наличието на психосоматика.

Деанксит и Невролаксин се прилагат върху различни групи пациенти.

Растителният препарат е за леки случаи и неболестни прояви с външна провокация. С Деанксит се провежда последователно лечение на психиката.

Невролаксин, Тиреостим, Жълт кантарион при паник атаки

Д-р Тошков произвежда цитираните три препарата и препоръчва приемането им в комбинация при страхова невроза и паническо разстройство. Тиреостим съдейства за нормализиране на щитовидните хормони, които имат отчетливо влияние върху емоционалността. Жълт Кантарион при Тошков е комбиниран с инулин и е показан при страхова невроза и депресия.

Други комбинации

Тошков създава няколко препарата за психиката и ЦНС. Те имат самостоятелно приложение, а в комбинация разширяват кръга от диагнози. Подробна информация за съчетанията даваме горе в таблица.

Невролаксин и Лексотан?

При първо хапче Лексотан успокоява до 1 – 4 часа. Ако се взема постоянно, дава стабилен ефект след 2 – 3 дни. Той успокоява надеждно, бързо и осезаемо, но е рисков с причиняването на зависимост. Затова е под особен контрол на отпускане. Изписва се при психически проблеми и при органични заболявания, които психически обременяват пациентите. Виждаме, че Лексотан има свое място на употреба, което не се покрива с това на Невролаксин. Двата препарата не са заменяеми и не са полезни за еднакви пациенти.

Вижте и ТОВА: След колко време започва да действа жълтия кантарион? Жълт кантарион на таблетки. Мнения при депресия. Вреди от чая, противопоказания.

Видео: Д-р Тошков за депресията.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *