Мнения за Акутил 60 капс. Странични ефекти

Какви мнения има за Акутил 60 капсули. Странични ефекти на Акутил. Какво лекува Акутил? При шум в ушите, деменция и др. Когнипил по-добро ли е?

Нека започнем с това, откъде може да се купи на най-добра цена Акутил. По-долу ще продължим с описанието на продукта, страничните ефекти и мненията.

Откъде да купя Акутил онлайн на най-добра цена?
Акутил 30 капсули Акутил 60 капсули
Акутил 30 капсули Акутил 60 капсули
Виж цена Виж цена

Акутил е комбинация от компоненти, подкрепящи мозъка и неговите функции.

Въздействие на съставките в Акутил
Компонент Въздействие върху мозъка
Рибено масло активизира работата му, омега 3 участва в образуването на невронни връзки, повишава концентрацията и когнитивната функция
Гинко билоба подобрява кръвоснабдяването, влияе на функционалната активност, подобрява паметта и защитата при стресови ситуации, намалява умората,
Фосфатидилсерин той е главен фосфолипид на мозъка, формира клетъчните мембрани, осигурява нормална работа на мозъка и ЦНС, транспортира хр. в-ва, стимулира обменните процеси, повишава устойчивостта към исхемични поражения
Витамин Е защитава от токсичните за клетките св. радикали, укрепва краткосрочната памет, защитава тъканите и нервите, премахва колебания в настроението
Фолиева к-на недостигът й води до нарушения на кръвообращението и намаляване на функциите, повишава риска от Алцхаймер
Витамин В12 недостигът му поврежда нервните клетки, намалява нивото на съзнание, изменя настроението, води до загуба на памет, депресия, раздразнителност, безпокойство, психози и в тежки случаи – до слабоумие

Мнения за Акутил от БГ Мама и др.

Добавката се споменава в групите за Алцхаймер. Споменава се, че го изписват доказани специалисти, но винаги като допълнение. Отбелязва се, че Акутил е добър за превенция при възрастни хора.

Отлични отзиви има за препарата за лечението на шум в ушите. Потребителка споделя в БГ-мама, че е пробвала препарати на случаен принцип. От Акутил са изчезнали не само шумовете, но и други симптоми като световъртеж, отпадналост, мигренозни пристъпи.

От форумите разбираме за още приложение на Акутил – при множествена склероза, намален слух, деменция.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Акутил и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! За какво го ползвахте? Доволни ли сте? Какво бихте препоръчали?

Какво лекува Акутил и как? Ползи

Акутил е комбинация от природни съставки за подкрепа на мозъчната функция. Основен реципиент на препарата са пациенти в сенилно състояние и млади хора под умствено натоварване.

При деменция

Компонентите оказват изразено влияние върху мозъка с прогресивни нарушения на паметта, мисленето , говора и др. основни функции. Акутил се изписва за предотвратяване на измененията в напреднала възраст, както и за подпомагане на мозъка при текущи нарушения.

За оросяване на мозъка

Наличието на 60 мг гинко билоба в комбинацията оказва подкрепа на мозъчното кръвоснабдяване и подобряване на кислородното хранене на мозъчните тъкани. Количеството е в рамките на стандартното – моно добавките предоставят между 40 и 80 мг на единица.

За памет при изпити

Акутил е показан за поддържане на мозъка при умствено претоварване. Подобрява адаптацията и основните мозъчни дейности като памет и концентриране. Природните му съставки позволяват да се приема без изрично изписване от млади хора през изпитни сесии.

При шум в ушите

Това показание не е изрично посочено от производителя, но със сигурност съставките в Акутил работят при този симптом, когато е породен от лошо кръвоснабдяване на мозъка.

Следното мнение, както и това по-долу, сме получили през формата за коментари под статията. Принципно молим авторите на по-интересните отзиви да ги развият и да ни изпратят и своя снимка, ако искат. Пишете ни и вие!

Мнение №1: Как засилих ефекта от Акутил с чай Демир бозан
rumen-naydenov-acutil

Румен Найденов от Стара Загора

Работя под голямо напрежение. Разработчик съм на програмни продукти за военната промишленост, обикновено поръчките идват „за вчера“. В първите 6-7 години психиката ми издържа, после умственият стрес си каза думата.

С разочарование разбрах, че няма специфично лечение. Трябвало да подкрепям мозъка и психиката. За мозъка взех Акутил, за мозъка и психиката – билки Демир бозан. Рецептата не е мое изобретение, подсказаха ми я препатили колеги.

Комбинацията проработи след 2 месеца упорит прием. С нея издържам на денонощната работа под напрежение.

Румен Найденов от Стара Загора

Странични ефекти на Акутил

Добавката не поражда обезпокоителни явления, доколкото съставките й са натурални и в разумно количество. При спазване на указанията за дозиране (1 капсула на 24 ч.) не се очакват и не са регистрирани негативи.

Води ли до напълняване?

Въпросът за напълняването произтича от наличието на рибено масло в Акутил. Системната му употреба наистина влияе върху теглото, но как: увеличава мускулната маса. Главната съставка омега 3 участва в обменни процеси, бързо се окислява и отделя енергия, която се влага в усвояването на протеините.

Няма основание за безпокойство и от гледна точка на количеството рибено масло в Акутил. Една капсула подава 500 мг от компонента, а максимално разрешената дневна доза е 6 грама.

Може ли с алкохол?

Няма пречки да се съвместява. Приемът на добавки за мозъчната функция не изменя обичайния стил на живот, хранене и избор на напитки.

Описание, състав. Откъде се купува, цена

Акутил е съчетание от ненаситени мазнини, витамини и гинко билоба. Компонентите са избрани, така че да подкрепят мозъчното функциониране. Конкретните им ефекти описваме в таблицата горе.

  • Ключова съставка е фосфатидилсерин – фосфолипид, който се синтезира ограничено в тялото. От недостига му произхождат ред неуредици като потискане на психическите процеси, недостиг на серотонин и жизнен тонус.

Акутил се произвежда от британската компания Wassen. Предлага се в един състав и две опаковки.

Акутил 30 капсули

acutil-30-300

Кутията с 30 капсули е удобна за краткосрочна употреба, например от студенти през изпитна сесия. Осигурява прием за 1 месец.

Цената на „малката“ опаковка в аптеките варира от 24.85 лв (верига Гален) до максимума от 34 лв.

Акутил 60 капсули

acutil-300

Кутията с 60 капсули е удобна за дългосрочен прием, например от пациенти в сенилна възраст за подкрепа на умствената функционалност. Осигурява прием за 2 месеца

Цената на „голямата“ опаковка в аптеките варира от 49.65 лв (верига Гален) до максимума от 64.40 лв.

Заместители, аналози и взаимодействия

Акутил е ексклузивна комбинация, която не се възпроизвежда от други производители. Съставките му – самостоятелно или в разни съчетания, се намират в други добавки за мозъка и кръвоснабдяването.

Фосфатидилсерин е показан за умствени способности и против деменция. Може да се набавя с моно продуктите на Еспара, Натурал Факторс, Суонсън, Нау Фудс и др. Всички те са под името „Фосфатидилсерин“. Стандартната дозировка е от 100 мг на единица (в Акутил са вложени 15 мг).

Други сродни препарати са тези с гинко билоба. Сред тях има лекарствени средства с високоефективен стандартизиран извлек EGb 761 – Танакан, Тебокан, Мемоплант.

Когнипил или Акутил?

Когнипил е комплексна добавка със сходна на Акутил функция и дори със сходен състав – насочен е към възрастни със затруднения и млади с умствено натоварване.

В Когнипил има в допълнение индийска билка и китайски мъх за мозъка, нуклеотиди за нервните тъкани.

Ноотропил и Акутил

Ноотропил е коренно различен препарат – синтетичен (пирацетам), рецептурно лекарство. Повлиява психическите и мозъчни функции след съдови инциденти като инсулт и исхемия. Изписва се още при някои психически отклонения и алкохолизъм. Показание за избора му е объркване на съзнанието.

Пирацетам също подобрява захранването на мозъка, повлиява функционалността му, като има в пъти по-целенасочен и изразен ефект.

Демир бозан и Акутил

Разликата при Демир бозан е, че представлява микс от натурални билки, минимално подложени на обработка. Има по-широк спектър от въздействие – не само върху мозъка, но още върху общото кръвоснабдяване, състоянието на съдовете и състава на кръвта. С комплексното си въздействие подобрява цялостното функциониране на системите на сърцето и мозъка.

Демир бозан е предпочитан избор с напредване на възрастта, когато се отбелязват сривове в различни системи. Билките премахват излишъка от холестерол в кръвта, противопоставят се на отлагането на плаки в съдовете, активизират кръвния поток през мозъка.

Преимущество на Демир бозан е, че въздейства върху психическата сфера, лекува неврозни състояния и повлиява ефикасно симптоми като световъртеж и шум в ушите.

Кавинтон и Акутил

Кавинтон е лекарствен препарат – винпоцетин. Назначава се за лечение на мозъчното кръвообращение. Косвено повлиява проблеми с очите и слуха, когато те са породени от недостатъчно захранване на мозъка. Показания за избора му са неврологични и емоционално-психични изменения, както и вегетативни. Няма приложение при сърдечни проблеми.

Поради същността си, Кавинтон може и е препоръчително да се съчетае с широкоспектърни добавки като Акутил или Демир бозан. С комбинирането се достигат негативи извън сферата на кръвоснабдяването и цялостен ефект върху мозъчната функция.

Цитизин

Той е представител на добавките с цитиколин. Той е природно ендогенно съединение, междинен метаболит на фосфатидилхолина – структурен компонент на клетъчната мембрана. Накратко – оказва ноотропно действие, подкрепя мозъчното функциониране с всичките му съставни. Потребява се с цел отрегулиране на мисленето и паметта, за повече енергия. Цитизин е добавка, която се предлага и в течна форма.

Мнение №2: Моят опит с Акутил и билки при деменцията на мама
milena-koleva-acutil

Милена Колева от Карлово

Признаците за развитие на деменция при мама се показаха сравнително рано. Имахме възможност да започнем профилактика и това беше Акутил. Казаха ни, че дегенеративните изменения са необратими, затова целим забавяне и повече години нормалност.

Мама вече забравяше съществени неща и на няколко пъти се загуби. Търсихме да й даваме повече полезни препарати. Изпробвахме някои неща, от които изпъкна чаят Демир бозан. С него мама се чувства добре в продължителни периоди. Придоби оптимистично настроение, живо се интересува от децата си и ставащото наоколо. Приятна е за общуване и на моменти забравям за болестта й.

Милена Колева от Карлово

Видео: хубаво анимирано описание на деменция (на руски).

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4]

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Мнения за Акутил 60 капс. Странични ефекти

  1. Синът ми през сесиите пиеше Когнипил и си взимаше изпитите без проблем.

  2. Страдам от рефлукс.Изписан ми е Акутил,мога ли да го приемам

  3. До Невена: пила съм Демир бозан за пречистване на кръвта и против плаки, но знам, че активизира кръвообращението, вероятно ще помогне на баща ви.

  4. Татко е на Акутил от няколко месеца и ми се струва доста по-добре. Решили сме да вземем и Демир бозан, по препоръка.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *