Топ 5+ билки за прочистване на пикочна киселина, билки и лекарства

Най-ценните билки за прочистване на пикочна киселина. Как действа отварата от коприва за разграждане на киселината? Чистене с билкови таблетки. Начини за бързо сваляне. Тиква и висока пикочна киселина

Подаграта е вече факт, когато за първи път чуем диагнозата си. В тъканите са се отложили достатъчно урати, за да провокират симптоматика. Тялото бълва още и още пикочна к-на. Болестта  прогресира с все по-голяма скорост.

podagra-01

Пикочната киселина руши наред

Трябва бързо да се парира възпалителната реакция, да се спре образуването на нова киселина и да се изчисти възможно най-много от складираната. Всичко това се прави с различни лекарства, а изчистването с успех се възлага на билките. Те идеално се комбинират с медикаментите и са с висока ефективност.

Билки за прочистване на пикочна киселина

Фитотерапията е ключова част от лечението на подагра. В ранните етапи билките се справят сами, а в напредналите – се комбинират с медикаменти. За прочистване на организма от пикочна киселина се използват билки с диуретично въздействие. Те извеждат излишната вода от организма, а заедно с нея – и вредните вещества. Още по-добре е растенията – диуретици да имат и противовъзпалителен ефект.

 1. Листа от червена боровинка на отвара или чай нормализират водния баланс. Премахват подпухването, изчистват съдовете, премахват камъни. Дозата е 20 г сух лист към 200 мл вода, вари се 20 мин. Изберете друго, ако имате гастрит, ниско кръвно или проблеми с бъбреците;
 2. Лечебна пищялка – използва се само коренът. Не е подходящ при бременност, тахикардия, силни кръвоизливи и главоболие;
 3. Репей – с него се прави курсово изчистване с немалки почивки. Билката е забранена за продължителна употреба. Влияе на плода и на кърмачетата;
 4. Дафинов лист – вари се на студено, само за 5-6 минути и се запарва няколко часа. Затопляме и пием по чашка през 6-7 часа;
 5. Чай от ябълка и/ или боровинка – използваме сушени плодчета, които сваряваме като компот и запарваме за 3-4 часа. Пием без ограничение;
 6. Соколечение: добре чистят тъканите от урати соковете на някои зеленчуци като целина и картофи (само сурово). Приемат се в миниатюрни дози, примерно по 1 ч.л. на прием.
Коприва

Билка №1 за изчистване на уратни отлагания е копривата. Тя идеално съчетава нуждите на тези пациенти – и изчиства, и отводнява, и дезинфекцира. Освен това лекува възпаляванията и подпомага за заздравяване на тъканите, издраскани от острите урати. Водещото качество на тази билка обаче е друго – тя отрегулира обмяната на пикочна киселина, така че да не се трупат нови вредни количества. Полезни са всички части на копривата. От тях приготвяме чай или по-силна отвара, според състоянието.

За продължително пиене е подходящ чай, изготвен от 2 с.л. сушена коприва на 2 ч.ч. кипната вода. Варим за 3 мин. и парим около 20-30 мин. Пие се по чашка през 12 часа. За отвара дозата е двойна – удвояваме копривата или намаляваме водата. Запарете в термос, ако имате. Дозата е 1-2 с.л. и се приема 4-5 пъти.

Тиква и висока киселина

Тиквата оказва неоценима помощ при подагра най-вече с това, че пряко повлиява нивата на пикочната к-на. Ежедневното й консумиране не само е разрешено, но и необходимо. Тиквата помага във всякакъв вид – печена, готвена (супа, пюре), като десерт, на сок.

Други плодове, които пряко свалят пикочната к-на са грозде и стафиди, повечето цитруси, вишня и череша, ябълки и ягоди.

Използване на череши при подагра
podagra-02

Червените и оранжевите плодове са супер при подагра

Черешата е ценен източник на полезни в-ва. Тя не съдържа пурини, притежава явни диуретични свойства и редуцира честотата на обострянията. Намалява болезнеността на възпалената става. Работи като антиоксидант.

Черешата е супер при подагра (също и вишните), но не си струва да се прекалява. 250 г дневно намаляват отока на тъканите и пречат за отлагането на нови количества.

Демир бозан

Сред най-добрите неща, измислени срещу подагра, е чаят Демир бозан. Той миксира 6 билки, всяка от които допринася с нещо за терапията на това обменно заболяване. Редовното приемане на билковия продукт води до дълбоко и обстойно изчистване на натрупаните количества урати. Демир бозан направо разтваря отложените соли. С негова помощ се изчистват кръвта, тъканите и органите.

Билките от Демир бозан са лечебни при кризи. Те успокояват симптоматиката. Бързо се справят с болката и възпаляването. Приемането на тези билки предпазва от хронифициране на болестта. Освен това чаят е и диуретик, какъвто винаги трябва при подагра. Регулира всички метаболитни процеси, с него се отслабва, което облекчава тежестта върху ставите. Подпомага органите, ангажирани в процеса като бъбреци и ч. дроб.

Водещо качество на билките от Демир бозан е, че отрегулират обменните процеси. Затова чаят се възприема като лекарство при подагра, а не само като изчистващо средство.

Оптималното използване на Демир бозан е в съчетание с диета за подагра.

Изчистване при подагра с чай. Демир бозан и др. Как се открива?

Други билки при подагра

Билковите сборове са в пъти по-действени от отделните билки, особено при комплексни патологии като подагра. Ето още някои успешни съчетания:

 1. Зърнастец, цвят невен, синя метличина, лечебна ружа, плод от хвойна (всички по 5  г) + лист коприва, цвят черен бъз (тези са по 10 г) + полски хвощ, брезов лист и кора от ива (по 20 г). Правим смес, която заливаме с 1 л нестоплена вода, да кипне заедно с растенията. Варим на слабо 10 мин. Дозата е 150 мл през 2 часа до изпиване на цялото количество;
 2. Настойка от люляк – 50 г листа + 0.5 л водка за 15 дни. Приема се при обостряне по 1 ч.л. Само три дни!
 3. Лайка, салвия и невен в равни пропорции. На 200 г от билковия сбор – 1,5 л вода с темп. 35°C. Тази отварка се използва за бани;
 4. Кора от ива и блатен тъжник по 10 г + коприва 20 г + по 5 г ж. кантарион, брезов лист, зърнастец. Изготвяме сбор. Отделяме за 1 доза 3 с.л., които сваряваме в 1 л вода и запарваме 5 часа. Пие се няколко пъти по 150 мл.

Билкови таблетки за разграждане

Фармацията се възползва от способността на билките да разтварят образуваните твърди соли – урати. Така вредните утайки се извеждат от тялото и ставата може да се възстанови. Кристалите успешно се преобразуват с добавки и растителни капсули като Медбио, Ultra Uric Acid Cleanse, Уралит – У, Подагрол. Друг вид лекарство – Алкалурин, действа чрез алкализация на тялото, при която то само започва да премахва уратите.

Подагрол и Гутрол

Подагрол е интересен продукт, който разтопява уратни камъни по естествен способ. Образува с тях комплекси, които се разтварят във вода. Подобно е действието на Гутрол  – той също създава ново съединение, което може да се разводни и изведе от тялото. В резултат намалява симптоматиката на подагра.

Лекарства за пикочна киселина

За подагра се изписват два вида лекарства, които влияят върху образуването на пикочна к-на в тялото на пациента. Те са ключови, защото без тях болестният процес не може да спре. В световен мащаб се изписват още няколко медикамента, но у нас  се разчита главно на:

 1. Алопуринол, с който се правят курсове по 3 месеца. Конкретни наименования са Милурит, Лодирик, Алодагра, Алопуринол;
 2. Пробенецид, с който също се провежда трайно лечение.

Лекарства за подагра. Цени и мнения. Кои са хубави?

Диета

Всички усилия за овладяване на подагра биха били безплодни, ако човек продължи да „яде“ пурини. Тогава лекарствата няма да смогват да ги неутрализират и извеждат. Диетата без пурини е ключова за овладяване на болестта. В нея са забранени всички продукти, притежаващи пурини. Трябва да се яде безсолно и да се алкализира тялото.

Диетата при подагра напълно отхвърля младото месо и субпродуктите, всичко мазно и пържено, консервите и бульоните, твърдите сирена, бобовите и гъбите. Сред вредните продукти има  и растителни храни като спанак и други зелени листни, цветното зеле е особено вредно, сред плодовете – малините.

И разбира се – без алкохол, един от виновниците и провокаторите на това заболяване.

Още за билки при подагра

Билките за лечение на подагра не ни предлагат нищо ново под слънцето. Подходът, който те дават за лечение на страховитата подагра, е стар, за него се пише още в Корана.

В свещените книги освен описание на болни от коварната подагра, се споменава и тяхното лечение. Те са се лекували чрез очистване на организма, приемане на много течности и двигателна активност на открито. Разбира се, взимала се е предвид и благословията от Аллаха. Но когато използвате билки, благословията ви е сигурна.

Точно това прави и тайната формула на древните ходжи. Тя пречиства кръвта, дебелото (право) черво, черния дроб и бъбреците.

Подаграта се проявява с подуване, възпаление и силна болка най-напред в ставите.

Тя се дължи най-вече на неправилно хранене, преяждане и препиване, откъдето следва тотално замърсяване на кръвта с пурини и на урината – с повишени количества пикочна киселина.

Погрешно, много от страдащите от подагра използват разни мехлеми и загряващи компреси за лечение на широко разпространеното заболяване.

Това е абсолютно неправилно, не бива в никакъв случай да се цери следствието от болестта, а да се гони нейната причина.

А именно при подагра трябва лечението да се насочи към редуциране и снижаване до минимум на нивото на известната пикочна киселина и отлагането на пурини. Това може да стане с комплексно и пълно очистване на организма, което е и целта на Демир Бозан.

Още информация и източници на английски: Билки за прочистване на пикочна киселина. * Бързи начини за сваляне на пикочната киселина с народни средства; * Диета и позволени храни за намаляване на пикочната киселина.

Билките действат очистващо на кръвта и дебелото черво, на черния дроб и бъбреците. По този начин Демир Бозан възстановява нормалната обмяна на веществата, което е много съществено при подаграта.

В интернет ще намерите десетки случаи на хора, които са си помогнали при излекуването на подагра с билки.

билки при подагра демир бозан

Отзиви за билки при подагра

Например ТУК.

Някои от тях си ги купуват от различни билкови аптеки, смесват и пият чая, други директно ги берат по поляните. Но в тези случаи има опасност да се сбърка тайната пропорция на билките, която се предава още от ходжите до наши времена. Затова много хора предпочитат да си поръчат комбинацията готова.

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Топ 5+ билки за прочистване на пикочна киселина, билки и лекарства

 1. Попаднах на една дискусия за Гутрол, че е консервант, а не лекарство. Някои хора се страхуват да не навреди?

 2. Подагрол съм пил при криза и получих бързо облекчаване, добавка е. Само дето ми се видя скъпо – към 25-30 лв някъде.

 3. Добавете към билки за прочистване на пикочна киселина мечо грозде, шипка, полски хвощ и полпала. Това са супер диуретици, дезинфектанти и много помагат, лично изпитано!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *