Изчистване при подагра с чай. Демир бозан и др. Как се открива?

Основни принципи за изчистване при подагра. Как действа чай Демир бозан при подагра? Котешка стъпка на таблетки за облекчаване. Как се открива? Таблица за диета

Подагра е нарушаване на метаболизма, при което в кръвта започва да се събира повече пикочна киселина. Излишъкът не излиза навън, както е нормално, а се отлага в тъканите.

Основни органи-мишени на подагра са ставите и бъбреците. В тях се откриват наноси на кристали пикочна к-на.

demir-bozan-podagra

По-долу Петър Петров разказва как е победил подаграта с билките от комбинацията Демир бозан

Изчистване при подагра е главна задача на лечението, наред с отстраняване на самото метаболитното нарушение. Събраните в тялото количества киселина задължително трябва да бъдат премахнати.

Изчистване при подагра

Подагра се развива на пристъпи и ремисии.

 • Острите пристъпи се лекуват със стероидни и нестероидни противовъзпалителни и Колхицин. Целта е да се премахне интензивната симптоматика. През това време е противопоказано да се лекува самата подагра.
 • Лечението на подагра започва в ремисия, когато острият пристъп е овладян. Целта е да не се допускат нови пристъпи и да се намалят запасите от пикочна к-на в тялото. Така се предотвратява попадането на още кристали в ставите и по-нататъшното им разрушаване.

Заедно с това пациентът минава на лечебна диета, с която се редуцира до минимум приемът на още пурини чрез храната. Опасните пурини се съдържат в червеното месо, субпродуктите, колбасите и др. Противопоказани са алкохолът, газираните с фруктоза, пикантните и солени ястия.

Болният задължително трябва да отслабне! Още ТУК: Изчистване при подагра с мастика (мастикс), сода бикарбонат, хапчета и диета.

Дългосрочното лечение на подагра извън пристъпите стъпва на лекарствата алопуринол и фебуксостат, които намаляват нивото на пикочна к-на в тялото. Важно място заема билковото лечение. При правилен подбор билковите препарати водят до цялостно облекчаване на пациента.

Чай Демир бозан при подагра

Един от най-добрите билкови сборове за подагра се нарича Демир бозан. Рецептата е древна, но препаратът се произвежда по съвременен начин – с контрол върху произхода на билките.

Чрез съчетаване на 6 растения се постигат главните цели в терапията на подагра:

 1. Изчистване на кръвта от излишните компоненти в нея, включително от пикочната киселина;
 2. Изчистване на кръвта и тъканите от отпадъци от обменните процеси, които затормозяват работата на имунитета. Чистото тяло е способно да се справя по-добре с болестните процеси;
 3. Билки от Демир бозан регулират обмяната, подобрявайки метаболизма на пурините;
 4. Билковият сбор има мощен противовъзпалителен ефект, с което облекчава зачервяването, сгорещяването и болезнеността в засегнатите стави;
 5. Приемането на противовъзпалителни билки предотвратява ново възпаляване (криза). В началото на терапията все още настъпват обостряния, но те са доста по-слаби от предходните;
 6. В Демир бозан участва билка-диуретик, която лекува отичането на тъканите и подпомага бъбреците в изчистващата им работа;
 7. Билките в този чай активизират кръвообращението, с което подпомагат излекуването;
 8. Приемането на Демир бозан редуцира теглото, което е необходимо при наднормени килограми.

Подпомагане на терапията с Демир бозан или други билки е оптимално, защото този тип средства се пият продължително време, на практика – неограничено. Те постоянно противодействат срещу повишаване на пикочната к-на и нови отлагания.

podagra-01

Билките са много ценни и действени при подагра

Демир бозан въздейства и на психиката, като успокоява и отпуска вътрешно болните. Това съдейства за лечението на това заболяване, което с постоянната болка и ограничаването на движенията изхабява крайно психиката на пациентите.

Котешка стъпка на таблетки

Най-важната билка в Демир бозан е котешка стъпка. Това растение е толкова добро при подагра, че се препоръчва и отделно. Компаниите за добавки го предлагат на капсули, като стандартното количество в една е 400-500 мг стандартизиран екстракт.

Приемането на котешка стъпка отрегулира метаболизма, билката работи като антиоксидант, подобрява имунитета.

Подагралин

Това е името на друга билкова комбинация. Въобще използването на съчетания от билки при подагра е оптимален подход с най-висока ефикасност.

За разлика от Демир бозан, Подагралин има по-ограничено въздействие. Работата му се концентрира главно върху изчистването на кръвта и продуцирането на опасната киселина.

Подагрол

Този продукт също е важен за пациентите с подагра, но той се различава от предходните, които разгледахме. Подагрол са капки, които се приемат при кризи с цел да ги облекчат. Има силно противоболково действие.

Как се открива подагра?

Диагностиката има три пункта:

 1. Изучаване на клиничната картина при съответния пациент;
 2. Лабораторни анализи на кръв и урина;
 3. Образна диагностика на ставите за установяване на изменения.

При потвърждаване на диагнозата стартова стъпка е да се постави пациентът на диета.

Таблица за диета при подагра

Диета при подагра
Разрешени храни Забранени храни
черен и бял без мая тесто и хляб с мая
постни меса от птици субпродукти, колбаси, меса от млади животни, консерви
постни риби, ракообразни, калмари – варени, без бульон мазна, осолена, консервирана, сушена риба, хайвер
обезмаслени млечни, немазни сирена, извара солени и пикантни сирена
всички зърнени, без бобови леща, фасул, соя и други бобови
повечето зеленчуци с акцент върху копър, цвекло, лук, чесън, картоф, морков, зеле, домати, тиква спанак, гъби
зеленчукови бульони и леки сосове месни и гъбени бульони, майонеза
растителни масла маргарин, сланина
ванилия, копър, канела, чесън, дафинов лист, лимон пипер, горчица, хрян и други остри подправки

Моят опит с подагра

Подаграта присъства като напаст небесна и в Библията, и в Корана. Векове наред лечители и доктори я изследват, описват и церят. И са наясно, че тя никога не си отива съвсем от жертвите си. Както казва един потърпевш – това не е болест, а състояние.

petar-petrov-demirbozan-podagra

Петър Петров се снима и ни изпрати този клип за действието на билките Демир бозан при подагра. Споделете го!

Състояние, причинено от лоша обмяна: може да е поради вродена склонност или дефицит – може да е резултат от особеностите на конкретното битие (други болести, хранене, физическа активност, стрес и т.н.).

За подаграта може да се пише и научно – и почти художествено. Второто разширява кръга на читателите и ги ангажира лично – вижте https://9ini.babailiica.com/podagrata/.

Номерът с подаграта е да изчистиш кръвта си!

Всички страдания, свързани с подаграта, са от повишени стойности на пикочната киселина в кръвта. Тези стойности се вдигат, когато консумираш храни с много пурини. Би трябвало биологичният ти филтър да се справя с тях и да не допуска високи стойности на въпросната киселина. Защото от това следва утаяване на солите й в различни точки на тялото. Тези соли (урати) имат кристална структура и формата им напомня иглички. Страшно боли, когато игличките се натрупат в ставите – тогава се получават отоци и зачервяване.

Щом боли – значи все пак е болест? Всъщност болестта идва, ако този пристъп отмине – така се случва! – и не му обърнеш достатъчно внимание. “Наградата” е артрит или камъни в бъбреците.

Може ли всичко това да се спре?

Счита се, че подаграта не се лекува, но може да се контролира. Жестока диета, изключваща храните с пурини – при остри състояния. Компреси, почивка, обезболяващи мазилки и запарки от народната медицина. През останалото време диетата може да се разширява, но скромно. Движението и приемът на много течности са задължителни.
Най-тежка е раздялата с любимите храни, които обикновено са главният виновник за подаграта: меса, бобови, животински мазнини, субпродукти, листни зеленчуци, зеле, гъби – диетите при подагра са популярни и лесно се откриват. За червоугодника (счита се, че голяма част от жертвите на подаграта точно от това си патят) това си е чисто наказание.

Диетата обаче помага и е най-сигурното спасение.

Компреси при подагра

Контролът е по-лесен с добър билков чай!

Народната медицина щедро предлага безчет рецепти за отвари, настойки, компреси и затоплящи вани. Проблемът с тези прекрасни рецепти е, че те изискват да си стоиш вкъщи денонощно с подаграта си и да се грижиш неуморно за нея.

Ако нечовешката болка на остър пристъп те закове в леглото, може и да си позволиш подобен разкош. Но подаграта все по-често яхва хора в трудоспособна възраст. Когато се чувстваш добре, за поддържащата терапия и профилактика ти е достатъчна диетата и добър билков чай. Демир бозан е решението: това е смес от билки, които облекчават болката и овладяват възпалителните процеси. Стимулират отделянето на урина и изчистват организма от токсини. Подсилват имунитета.

Демир бозан е композиция от котешка стъпка, глог, блатен тъжник, хвощ, великденче и царевична коса.

Ако подаграта наистина не е болест, а състояние – ТОЗИ чай е способен да го овладее и неутрализира.

Още информация и източници на английски: Как се осъществява изчистване при подагра? * Как се открива подагра? * Таблица за диета при подагра.

Споделете тази публикация!

Сигурно имате близки, роднини или познати, които страдат от подагра или имат склонност към подагра, защото често преяждат или пък пият много? Тогава този текст е за тях, защото може да ги отърве от мъките или да ги предпази профилактично от ужасните сиптоми на подаграта. Споделете тази публикация с повече свои приятели, защото дори и да нямате близък, страдащ от подагра, то вашите приятели най-вероятно имат. Използвайте за целта бутоните за споделяне в социални мрежи, долу под публикацията или горе вляво. Само така можем да помогнем на повече хора да се избавят от неприятностите си. Тази информация е ценна, защото не се споделя от много лекари. Те бързат да натъпчат пациентите си с хапчета и не им говорят много-много за билки. Това е така, тъй като лекарствената индустрия печели от хаповете, а не от билките. Затова споделяйте! Истината трябва да се знае от всички!

Реален случай на победил подаграта!

Вижте и видеото по-долу. Това е Петър Петров, актьор от Пловдив, има както театрални, така и роли в новите български сериали. Редовно прекалява с алкохол, тлъсти меса, цигари, не си доспива – просто такъв е начинът на живот на бохема. Срещи с колеги, репетиции, ядене, пиене. После раздаване на автографи, обсъждане с приятели и с останалите актьори, с режисьорите и с кого ли още не – и всичко това се случва в кръчмата.

Докато един ден не се събужда с адски болки в палеца на крака, а нещата бързо взимат неспасяема посока. Болен е от подагра, трябва да спре с гуляите, да не пие алкохол, да стане вегетарианец. И всичко това комбинирано с всякакви лекарства – и то безполезни. Най-накрая актьорът разбира за силата на билките. Започва да пие чая Демир бозан по 3 пъти на ден. И още на първата седмица чувства огромно облекчение. Сега той продължава всеки ден да пие от билковата комбинация, а вече дори се е върнал към предишния си начин на живот.

Вижте и ТОВА:

Лекарства за подагра. Цени и мнения. Кои са хубави?

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Изчистване при подагра с чай. Демир бозан и др. Как се открива?

 1. За подагра каква котешка стъпка на таблетки ще ме насочите… което намирам е доста скъпо, има ли евтини…

 2. Демир бозан при подагра веднага изчиства кръвта, засякох го с изследвания преди и след пиенето на чая разликата беше огромна.

 3. Има много хубави видове чай за подагра като „Цяръ“, този на Алин, казва се „Подагралин“. Също и Биопрограма произвеждат. Твърдят, че е по смес на Петър Димков. Възможно е. Общото между всички тях е, че са евтини и не вършат никаква работа. Единственият чай, който реално намалява пикочната киселина за около месец редовна употреба, това е Демир бозан от 43 лева. Но и тук има много фалшификати-евтинджоси, които не помагат, затова е добре да се уверите, че е произведено от „Фарма витал“. Само за него, за оригиналния чай гарантирам. Иначе вие можете да ги пробвате всички наред, както направих аз, и да пишете после тук какви са били резултатите от изследванията ви. Аз споделям опит, събран в продължение на 5 години.

 4. Изчистване на подагра е супер ключово! Правя с билки, пия Демир бозан, подагрозен чай, и отделно от един билкар взимам домашен сбор. С билки се чисти най-хубаво.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *