Какво лекува Ентан? Цена, мнения противопоказания

Детралекс или Ентан? Мнения на лекарите и противопоказания. Колко време се пие Ентан? Какво лекува? Отзиви и странични ефекти. При високо кръвно. Флебодия

Нека започнем с това, за което ни питат: Най-ниска цена и откъде се купува Ентан?

Ентан на най-ниска цена
Ентан 50 капсули Ентан 30 капсули
Ентан 50 капсули Ентан 30 капсули
Виж цена Виж цена

Проантоцианидините са най-мощните антиоксиданти. Те присъстват в гроздето и неговия сок, в червеното вино и в тъмно пигментирани плодове като боровинки и арония. Десетки пъти превъзхождат по ефект витамините С и Е. Те поддържат защитните сили, предпазва от сериозни болести като диабет.

В Ентан проантоцианидините са „впрегнати“ в полза на кръвообращението и здравето на съдовете. Те работят в комбинация с извлек от гинко билоба.

Обща полза от проантоцианидините
Органи и системи Какво прави
За кръвообращението подобряват циркулацията в тялото и конкретно в мозъка и основните му функции (мислене, памет и др.), възвръщат еластичността на съдовете, намаляват проявите на тромбофлебит и на разширени вени
За кожата и придатъците стимулират възстановяването на колагена и на структурата на кожата, хидратират и повдигат кожата, подобряват състоянието на косата, зъбите и ноктите, намаляват възрастовите петна
За храносмилането защитават и възстановяват лигавичните обвивки в стомаха и червата
Други облекчават астма, подобряват зрението, очите, простатата, метаболизма (способстват за отслабване)

Мнения за Ентан на лекарите, от БГ Мама и др.

Не само потребители с проблемно кръвообращение познават Ентан. Ползват го при световъртеж, хемороиди, болни стави, разширени вени, вестибуларни патологии. Като цяло продуктът има добър имидж и рядко се критикува. Пациентите знаят, че е добавка и не очакват от него пълно излекуване. Хвалят го за бързината, с която отшумяват симптомите. Доверяват се на растителния му състав и го възприемат като чист и безопасен продукт.

ВАЖНО: Погледнете още мнения за Ентан и обезателно дайте и своя отзив ТУК, в специалния ни форум с коментари! Детралекс или Ентан е по-добро? Имахте ли странични ефекти? Пишете!

Какво лекува Ентан?

Ентан Демир бозан 01

Гинко билоба е растение за мозъка и неговото кръвообращение

Ентан е адресиран към кръвоносната система. Той заздравява всички видове съдове – от артериите до капилярите, както и тези от лимфната система. Активизира кръвния оборот през тях. Подчертано работи за мрежата в очите, крайниците, мозъка и ушите.

Колко време се пие Ентан?

Производителят Борола не посочва срок за лечение. По косвени признаци съдим, че добавката трябва да се приема минимум 3 месеца. Причината е, че това е срокът за постигане на траен резултат от растителни добавки. Второ, гинко билоба за кръвообращението в мозъка се прилага мин. 3 месеца, като първите признаци на подобрение се появяват 1 месец след старта.

Дозировка и прием в различни случаи
  • За укрепване на кръвоносните съдове Ентан се приема по обичайната схема. При продължителна терапия е допустимо дозата да се намали до 2 Х 1. Добавката укрепва съдовите стени и ги прави еластични;
  • За разширени вени, хемороиди и други обострени състояния в началото се прилага повишена доза. За около 10 дни се вземат 6 капсули дневно, разпределени 3 Х 2, после се минава към 3 Х 1 за минимум 3 месеца;
  • Ентан за шум в ушите и други вестибуларни симптоми помага като подобрява кръвоснабдяването в системата. Конкретно назначение на добавката от листовката са патологии на ушите;
  • За оловни крака, които свидетелстват за лош оборот на кръв и лимфа в крайниците. Ентан е адекватен при съдови увреждания, разширени вени, лимфен застой, лимфедем и заболявания на периферното кръвоснабдяване;
  • Ентан и високо кръвно. Добавката повлиява параметрите на протичане на кръвта, особено в зоната на мозъка. Подобрява нейната способност да протича без препятствия и забавяне с правилно налягане. Ентан не регулира кръвното директно, но подобрява условията за установяване на нормални стойности;
  • Ентан за очи – подобрява оросяването на ретината, полезен е при патологични нарушения на кръвоснабдителната система на очите.

Силен ефект Ентан оказва върху мозъка. Предписват го за възстановяване след инсулт и да подобряване на функциите, зависими от кислородното захранване като памет и концентрация.

Следващите мнения за Ентан, както и тези по-долу, сме получили от форума си с коментари под публикацията. За по-интересните отзиви обикновено молим и за снимка. Пишете ни и вие ТУК!

Мнение №1: Как лекувах кръвно и шум в ушите с Ентан и чай

Руси Велев от Пловдив

Здравейте! Аз съм на 52 години. От юбилея ми насам ме започнаха болестите. Обзаведох се с  високо кръвно, периодично главоболие и шум в ушите. Лекарят го отдаде на влошено кръвообращение – и заради кръвта, и заради кръвоносните съдове. Той ми изписа Ентан, аз си изписах Демир бозан.

Започнах да пия паралелно капсулите и чая. Първо се нормализира кръвното, около 3 седмици от началото на пиенето. После се разреди главоболието, а после се притъпи шумът в ушите. Лекарят коментира, че резултатите потвърждават съдов произход на оплакванията ми. Каза, че билките ми действат много добре и препоръча да не ги спирам засега.

Руси Велев от Пловдив

Странични ефекти от Ентан, противопоказания

Добавката е с високо ниво на безопасност. Двете съставки в нея могат да провокират алергичен отпор при чувствителни пациенти. Екстрактите от гинко билоба понякога дават като негатив диспепсия, световъртеж и болки в главата.

Разрежда ли кръвта Ентан?

Добавката не е предназначена за разреждане на кръвта и не замества нарочните за това лекарства като Аспирин Протект примерно. Тя дава такъв ефект, който е помощен в усилията за подобряване на кръвообращението. Конкретно: втечнява кръвта (включително в периферията), за да й помогне да се движи по-активно по съдовата мрежа. Така влияе и на лимфата.

Състав, действие, резултати

Една капсула Ентан подава 80 мг проантоцианидини и 40 мг екстрахирана гинко билоба. Това са стандартни дозировки, с които работят повечето фарма компании.

Сумарно за деня е разчетено поемането на 240 мг антиоксидант и 120 мг от съдоразширяващия компонент. Гинко билоба препятства агрегацията на тромбоцитите, окислението на липидите и образуването на свободни радикали. Има изразен ефект за разнасяне на отоци, приоритетно в тъканите на мозъка и в периферията.

Цена и откъде да го купим (и как)?

entan-50-300

Препаратът Ентан се произвежда в един състав и в четири разфасовки – флакони по 30 и по 50 капсули и блистери по 10 и по 30 капсули.

  • Аптечните вериги най-много зареждат флакона с 30 капсули. Цената му е в диапазона от 14.48 лв в аптеки Ремедиум през 16.05 лв (Гален) и 16.39 лв (Софармаси) до 20.60 лв (Фрамар).
  • Флаконът от 50 капсули струва между 21.20 лв (Ремедиум) и 34 лв (Фрамар). Често срещана цена е 24 лв (Софармаси).

Софармаси е от малкото аптечни вериги, които поддържат пълната гама от разфасовки на Ентан. Кутийката с 10 капсули струва 6.19 лв.

Заместители, аналози и съчетания

Аналог на Ентан е добавката Гинко Вин на таблетки, също адресирана към системата на кръвообращението. Тя има същите компоненти, в по-високи концентрации. Гинко билоба е 100 мг в таблетка, проантоцианидините са около 47 мг (95% от 50 мг извлек гроздово семе). Производителят препоръчва ограничена дневна доза – само 1 таблетка или 100 мг гинко и 47 мг антиоксидант.

Към момента не се продават други препарати с  гинко билоба + проантоцианидини.

Заместители на Ентан са съдовите протектори, в които гинко билоба или е самостоятелен, или е в различно съчетание. Капсули и таблетки с този растителен извлек се предлагат изобилно на пазара. Някои от тях са добавки, други са регистрирани като лекарства. С най-добри препоръки са продуктите със стандартизиран извлек като Танакан и Мемоплант (стандарт EGb761)

Ентан има и още заместители – растителни съдови протектори (основно есцин от конски кестен) и фиксирана комбинация от 90% диосмин + 10% хесперидин.

Детралекс или Ентан?

Детралекс е представител на венотониците и венопротекторите, които работят с хесперидин и диосмин. Тези препарати са със заслужено висок рейтинг. Активно се използват при съдови нарушения в крайниците, при ануса (хемороиди) и др.

Единствената локация, в която Детралекс не работи, е мозъкът. Активните му съставки не проникват в тъканите на мозъка и не оказват влияние върху кръвообращението му. Следователно при нужда да се подкрепи мозъкът, изборът е Ентан. За крайници и други локации двата препарата са взаимозаменяеми.

Флебодия или Ентан?

Флебодия е лекарство с чист диосмин във висока концентрация. Предписва се при пукане на капиляри и стандартно за венозни нарушения. Това лекарство е аналогично на Детралекс и като него не помага на мозъка.

Ентан Демир бозан 02

Заместители с гинко билоба за кръвообращението

Гинко билоба (Гинко Прим Макс)

Гинко Прим Макс на Валмарк съчетава гинко с магнезий и цинк. По показания добавката е идентична с Ентан. Дават я за мозък, крайници, очи, уши, вестибуларен апарат. Магнезият засилва активността в посока нервна система и сърце.

Мнение №2: Моите странични ефекти от Ентан. Лечение на оловни крака с билки

Григор Пенчев от Добрич

От две години страдам от оловни крака. Положението ми се влошава от повечкото килограми и от необходимостта да работя в една поза и на крак. На моменти имам чувството, че кръвта в краката направо спира.

Предписаха ми Ентан, отначало в голяма доза. Оказах се чувствителен – веднага реагирах алергично. Обринах се и се наложи да заменя капсулите.

Като най-безопасен ми препоръчаха билковия Демир бозан. Отнесох се с огромно съмнение. Демир бозан е чай, а аз вярвам в лекарствата. За щастие подейства. За кратко време забравих за оловните крака. Кръвообращението явно се активизира, защото кожата стана розова и жизнена. Умората в краката намаля до нормалната за работен ден. Като бонус свалих няколко килограма. Доволен съм!

Григор Пенчев от Добрич

Вижте и ТОВА: Сваляне на кръвно за 5 минути. Експресно как да го свалим? Бързо сваляне с оцет и др. средства.

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3.5]

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Какво лекува Ентан? Цена, мнения противопоказания

  1. Да шум в ушите и за виене на свят – оригиналния Демир бозан! Проверено!!

  2. И аз пия гинго билоба, но не пропускам Демир бозан, той е за много други работи, не само за кръвта

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *