Сваляне на високо кръвно за 5 минути

Напитки за сваляне на кръвно. За 5 минути, експресво сваляне на кръвно с оцет, гореща вода, вълшебна смес и рецепта-чудо. Как се сваля в домашни условия?

За траен контрол върху кръвното налягане (КН) Mayo Clinic препоръчва изменения в стила на живот (таблица).

Трайно поддържане на КН в норма
Мярка Препоръка
Отслабване при наднормено тегло всеки свален кг сваля КН с 1 пункт
Аеробни упражнения 30 мин. разходка, плуване, танци… ежедневно свалят КН с 5 – 8 пункта
Добра храна повече растителна, по-малко мазнини свалят с до 11 пункта
Намалена сол максимум 2.3 г на ден – славят с 5 – 6 пункта
Алкохол свеждането до 1 напитка на ден (350 мл бира, 150 мл вино) свалят с 4 пункта

Необходими са още контрол върху стреса – основен провокатор, и подкрепата на близките хора. Контролирайте КН вкъщи. Домашният мониторинг помага да се намерят истински ефективните мерки за сваляне на налягането за големи периоди.

Следващите мерки са спасителни при пикови повишения.

Точки за сваляне на кръвно в домашни условия

Китайските лечители свалят стойностите чрез въздействане върху ключови точки по главата, ръцете, краката.

Точки на главата

 • Зад ухото – сложете пръсти зад меката част на ухото и спуснете вертикална линия до средата на ключицата. Не натискайте, а прекарвайте пръсти по линията отгоре надолу, леко, само с възглавничките. По 10 пъти от двете страни;
 • На лицето – отправна точка пак е обичката на ухото. Линията се пуска към носа. На ? см от ухото е нужната точка. Масажирайте 1 минута, силно, но да не боли.Бързо сваляне на кръвното налягане 01

Точки на ръката

 • Най Гуан – обърнете ръка с дланта нагоре. Сложете пръстите на другата ръка да опират в гънките на китката. В края им, между сухожилията е активната точка. Масажирайте;
 • Лао Гун — в средата на дланта.

Точки на крака

 • Коляно – обхванете с лява ръка десен крак и средният пръст ще попадне в „дупка“. Това е едната точка, а другата е 5-6 см надолу, пръстът попада в нея с приплъзване;
 • Стъпало – едната точка е между 2 и 3 пръст, а другата – между 1 и 2 пръст, между вторите фалангови стави.

Още точки във видеото.

Бързо сваляне на кръвно с оцет

Компрес с оцет сваля КН с 30 – 40 единици. Намокрете обилно салфетка и приложете към стъпалата за 10 минути. Изпийте разтвор на 1 – 2 с.л. оцет. Прескочете напитката, ако ви болят зъби, имате киселини, гадене или разстройство.

Гореща вода за сваляне на високо кръвно

Налейте в леген вода с Т около 45 °C и сложете ръце или крака за 10 минути. Горещината разширява съдовете и „изтегля“ кръв към съответната точка. Общото КН спада.

Рецепта-чудо за сваляне на високо кръвно налягане

Оригиналната билкова комбинация на Фарма Витал Демир бозан трайно сваля кръвното налягане. За няколко седмици прием показателите се нормализират.

Билките в състава лекуват и профилактират основните причинители на хипертония – атеросклероза, втвърдяване на съдови стени, сгъстяване на кръвта и др. Въздействат  върху психогенния причинител – стреса, успокояват и лекуват емоционалната сфера.

Още ефекти за трайно разрешаване на ситуацията – понижаване на холестерола, отводняване (диуретична функция), нормализиране на кръвта, предпазване от тромби, ензимна регулация, отпускане на мускулатурата и др.

Демир бозан работи комплексно и върху малките причини, които допринасят за високи стойности на КН. Заради многообразните си ефекти доволни пациенти наричат билковия комплекс „вълшебен“.

Дихателни упражнения и релакс

Дълбокото дишане е ефикасно за бърза самопомощ.

Бързо сваляне на кръвното налягане 03

Техника на коремното дишане за сваляне на налягане

Разпуснете, затворете очи – така се намалява равнището на стреса. Вдишайте дълбоко и пребройте до 5. Въздухът се поема с корема до неговото изпълване. За контрол положете ръка и почувствайте как се повдига.

Дълбокото дишане на 5-секундни периоди увеличава притока на кръв към тъканите, вкл. крайниците. От това налягането в другите части на кръвоносната мрежа намалява.

Друг метод е задържане на дишането при издишване за 8 – 10 сек. Ефектът е същият. Някои пациенти намира задържането без въздух по-комфортно от задържането на напълнени гърди.

Екпресно сваляне на кръвно с чубрица

3 ч.л. суха чубрица за 250 мл чай, вари се 10 мин. Чаят понижава стойностите, но не във всички случаи.

Напитки за сваляне на кръвно

Изпийте нещо кисело, например зелен чай с парче лимон или каркаде. Сварете шепа ментови листа, охладете и изпийте на глътки. Ментата сваля КН.

Айрян за сваляне на кръвното

Традиционният солен айран още повече ще качи стойностите на КН. Не пийте такъв! В нашия случай помага айран без сол, но с канела. На 1 чаша сложете 1 ч.л. от подправката.

Кой алкохол сваля кръвното

Коняк, уиски и бяло вино свалят кръвното, но само за 2 – 3 часа. След това съдовете се свиват и общото състояние на пациента се влошава.

Бързо сваляне на горна граница на кръвно

Високата стойност отразява работата на сърцето – с каква сила то изхвърля кръвта към мрежата от кр. съдове. Силата на свиване, интензивността на избутване на кръвта се увеличава, когато сърцето изпитва съпротивление и не успява да осигурява достатъчно кръв. Това е типичната проява на атеросклероза.

За овладяване пийте билки от типа на Демир бозан и се отнесете към кардиолог за цялостна оценка на ситуацията.

Сваляне на високо кръвно с лимон

Киселите напитки понижават повишените стойности на налягане в съдовете. Затова дадохме рецепта с оцет по-горе. Подобна роля имат цитрусите и най-киселият сред тях – лимонът. Изцедете 1 с.л. от сока му във вода и изпийте на големи глътки.

Лекарства за бързо сваляне на кръвно

Предприемането на лекарствена терапия зависи от типа хипертония.

Същинската (първична) се лекува от ниво 160 / 90 мм.
Симптоматичната (вторична) се третира от ниво 130/85.

Типът таблетки се решават от кардиолога, който съобразява ограниченията и противопоказанията. Съвременните стандарти предполагат индивидуализирано лечение и индивидуален подбор на медикамент.

При психологическа основа на кризата се вземат успокоителни. Най-безобидните сред тях са препаратите с валериана. Добри са комбинираните препарати с глог, който е директен регулатор на сърцето. Успокояващо въздействат още маточина, пасифлора и други. Примерни препарати: Релакситера, Лаван, Серенаменте, Лунестил, Реламакс В6, Релаксатин, Симпатил, Дормиплант. За траен ефект – Демир бозан.

Бързо сваляне на кръвното налягане 01

Още точки от визираните в нашата статия

Ентан и други растителни препарати са показани при съдов причинител на измененията. Те благоприятстват мрежата от съдове и цялостното кръвообращение.

Има няколко групи хипотензивни препарати с различен механизъм на въздействие.

 • Блокери на ангиотензин 2 – рецепторите (сартани). Тези рецептори са разположени в съдовите стени и приемат сигнали за опериране с тях. Сартаните пречат на рецепторите да приемат сигнал за свиване (спазъм) и кръвното остава в норма. Конкретни препарати: Кандесартан, Телмисартан, Валсартан, Лосартан (Лозартан);
 • Блокери на калциевите канали – предпочитат се при комбинация с нередовно сърцебиене и болки в гърдите. Намаляват сърдечния риск и пристъпите. Конкретни препарати: Верапамил, Амлодипин, Дилтиазем, Нифедипин;
 • Диуретици – понижават стойностите чрез отводняване. Те са няколко групи с разлика в механизма. Сред по-често изписваните е фуроземид (Фурантрил, Фурозер), тораземид (Трифас), сулфонамиди (Индапамид) и др.;
 • Бета-адреноблокери – Пропранолол, кломипрамин (Анафранил), Атенолол, Бисопролол;
 • Инхибитори на ангиотензин превръщания хормон – Каптоприл, Беназеприл (Цибацен), Еналаприл;
 • С централно действие – моксонидин (Моксогамма), Физиотенз, Моксотенс.

Последната група въздейства върху възбудимостта на мозъка и зоната, регулираща кръвното и съдовия тонус. Заради този пряк механизъм препаратите имат най-бърз ефект, почти незабавен. След приема болните лежат 2 часа, за да избегнат колапс.

Нито централните, нито другите препарати работят като спешна помощ. Те са за постоянно лечение.

Вижте и ТОВА: Как се ползва Демир бозан за високо кръвно. Мнения за Амико Актив и странични ефекти, билка чудодейка и др средства.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Сваляне на високо кръвно за 5 минути

 1. Това с точките не ми действа. От известно време съм на Демир бозан и се подобряват нещата. Само че оригиналния да се вземе.

 2. И аз съм на Демир бозан от 2021 година, на периоди, почивам и пак го пия. Удържам в норма.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *