Мнения за Фемарел, Клименум. Хапчета за отслабване след 50

Как се ползват хапчета за отслабване след 50. Мнения за Фемарел и Клименум, Меносан, Менопейс и Мелброзия при напълняване. Билки за отслабване при менопауза

След 45 години много жени започват да се безпокоят за теглото си, дори по-рано да не са познавали този проблем. Около тази възраст постепенно се снижава изработката на полови хормони и това е при всички жени, без значение от физическото и психическото им състояние. Този процес се нарича климакс. Той води до пълно прекратяване на репродукцията – менопауза.

Етапи на климакса
Етап Изменения
Пременопауза няколко години преди последната менструация и 1 година след нея. Хормоналният фон е неустойчив, затова симптомите са ярко изразени, менструалните цикли са нестабилни
Менопауза устойчиво и трайно прекратяване на менструацията след 1 година отсъствие. Хормоните естроген и прогестерон се синтезират все по-зле, което рефлектира върху кожата, метаболизма, матката и др.
Постменопауза период след настъпване на менопаузата, в повечето случаи от 55 г. Яйчниците престават да функционират, остър дефицит на хормони

Естрогените правят тъканите по-чувствителни към инсулина, който отговаря за преработката на захарите. Ако естрогените са недостатъчно, клетките престават нормално да усвояват захарта. В кръвта се повишава нивото на глюкозата.

Това е опасно състояние, затова тялото се стреми но всякакви начини да премахне захарта. По спешност то я преработва в мазнини. И ето така жените в постменопауза напълняват, добавяйки значително количество килограми към телесното си тегло.

Физиологичната норма е 6 – 7 кг, но жените по-скоро не са съгласни с тях.

Мнения за хапчета за отслабване след 50

Битката е неравна, да опитаме и… Това е еманацията на стотиците теми и дискусии във форумите и соц. мрежи. Срещу всеки препоръчан продукт има двойно повече отрицателни мнения.

Момичета, не се подлъгвайте от коментари и фалшиви постове“, призовава една БГ-мама.

Отслабване след 50, демир бозан 03

Рекламите на хапчета за менопаузата твърдят, че отслабването е възможно. Потребителките не са така ентусиазирани, но продължават да търсят.

ВАЖНО: Вижте още мнения за хапчета за отслабване след 50, оставете и своя компетентен отзив или само попитайте ТУК, в нашия форум с коментари! От какво се напълнява?

Отслабване с Клименум

Клименум са таблетки с два състава – за дневен и за нощен прием. В тях има източници на фитоестрогени като соя, червена детелина и хмел. Производителят ги дава като средство срещу нервност през менопаузата и срещу горещи вълни, както и за поддръжка на костите.

 • Отслабва ли се? Производителят дори не намеква, че предлаганите от него таблетки имат такъв капацитет. В показанията не е включено снижаване на тел. тегло.
Хитозан Плюс

Хитозан Плюс са таблетки за вталяване, специално създадени за редукция на теглото. Активните атенти в него са три – хитозан (органичен полизахарид от ракообразни), хром и l-карнитин.

 • Отслабва ли се? Производителят нарича продукта капан за мазнини и обещава извеждането им. В допълнение съставът води до по-добро усвояване на глюкозата, регулиране на метаболизма и на гладът за сладко.

По мнения от БГ-мама, хитозан има смисъл само при повишен прием на мазни храни, защото веществото улавя мазнините от храната. Ако се яде диетично, няма смисъл да се пие Хитозан.

Л-Тироксин
Отслабване след 50, демир бозан 04

10 години – минимум 10 кг

 

Той е рецептурно лекарство, хормон на щитов. жлеза. Произвежда се за заместваща терапия и с цел облекчаване на жлезата.

 • Отслабва ли се? Да, когато наборът на мазнини е свързан с понижена функция на щитовидната жлеза.

Лекарите категорично отхвърлят пиенето на Л-тироксин за отслабване. Има привлекателни отзиви от потребители, но те не отчитат невидимите за момента вреди като сериозни нарушения на ендокринната система.

Фемарел и напълняване

Има три Фемарела, дефиринцирани по възраст. Rejuvenate е за пременопауза, Recharge е за менопауза, и двата регулират хормоните. Третият е за 60+, там целта е да се запази плътността на костите. И в трите продукта има соев екстракт в различна комбинация от минерали и витамини.

 • Отслабва ли се? Няма притеснения, че соевия екстракт причинява напълняване. Обратно, той подава фитохормони, които се противопоставят на напълняването. В БГ-мама има отзив на потребителка, която 6 месеца е приемала Фемарел, без да напълнее. Но не е отчела и отслабване.
Напълнява ли се от Меносан или напротив?

Меносан е предложението на Хималая за жените в менопауза. Ориентиран е към традиционните симптоми. Съставът е изцяло билков, по рецепта на Аюрведа. Визирани са множество въздействия на ниво хормони, имунитет, кости, стави и мускули, нервна с-ма, но няма никакви обещания относно телесното тегло.

 • Отслабва ли се? В БГ-мама има превъзходни отзиви за Меносан. Потребителки се хвалят, че за десетина дни са овладени всички безпокоящи симптоми. Но! Една от дамите споделя за качени 6 кг от старта на Меносан. В дискусията тя пояснява, че апетитът й определено се е повишил, откакто пие таблетките за менопауза.
Мелброзия и напълняване

Мелброзия е интересен продукт, съчетание от полени, перга, пч. млечице, флавоноиди и аминокиселини. Всички те показват естрогеноподобно действие. Самият състав навява идеята за напълняване, защото компонентите му са естествени доставчици на енергия и хр. вещества.

 • Отслабва ли се? В БГ-мама алармират, че препаратът много силно стимулира производството на естроген. А излишъкът от естроген поражда увеличаване на теглото и нарастване на гърдите. Поражда се риск от патологии, вкл. рак на яйчниците.

Още по темата ТУК: Отзиви за Невролаксин Плюс на д-р Тошков. При менопауза и др. случаи. Странични ефекти от Триптозин, Алора, Невролакс.

Начини за отслабване в менопауза

Съществува връзка между естрогена и натрупването на мазнини в организма. Но проблемът не е в това, че през менопаузата и постменопаузата се изгарят по-малко мазнини, отколкото през годините на репродуктивна способност. Симптомите на менопаузата – изпотяване, нарушен сън, проблеми с настроението са причина за демотивиране и за отпускане.

Отслабване след 50, демир бозан 02

Храненето и активността са ключови и след 50 г.

Как се отслабва през менопаузата? Не е измислен друг начин, освен отрицателен енергиен баланс. Жените в менопауза не се нуждаят от различен подход или вълшебство. Необходимо е да си възвърнат вътрешната стабилност – емоционална и психическа, за да имат капацитета да се справят и с физическите промени.

Билки за отслабване при менопауза

Една билка отделно не покрива нуждите на жена в менопауза. Няма лечебно растение, което едновременно да влияе на психиката, на емоциите, на хормоните, на метаболизма и т.н.

В идеалния случай се отслабва с билков сбор, който е създаден да покрие набора от нужди след 50 г. Пример за такъв сбор е Демир бозан. Без да има за цел отслабване, с Демир бозан се отслабва. Причината е, че той влияе на психиката, на нервите – успокоява, връща оптимистичното настроение и поражда мотивация за активен живот.

Демир бозан подкрепя отслабването и чисто физически. Той пречиства кръвта, тъканите и червата. Извежда токсини и шлаки. Оптимизира усвояването на храната. Регулира функционирането на вътрешните органи. Създава условия за здрав, жизнерадостен живот.

Още по темата ТУК: Топ билки за отслабване при менопауза. Рецепти на Ванга за топли вълни и за отлагане на климакса.

Напълнява ли се от Менопейс?

В БГ-мама има отзив за увеличаване на апетита. Съставът на препарата е от соеви изофлавони и богат набор от витамини и елементи.

Напълнява ли се от Мирифемин?

Мирифемин е друг препарат, който бива подозиран за напълняване. Реална причина няма, но подобни коментари провокират производителя да отрече напълняването в своя официален сайт.

Напълнява ли се от Ремифемин?

За Ремифемин БГ-мами твърдят, че са получили подуване. Впрочем, то е описано сред страничните ефекти, заедно с „наддаване на тегло“.

Мнение: Пих Клименум и напълняването не закъсня

За менопаузата започнах да вземам Клименум, името му идва от думите „климакс“ и „менопауза“. Но той и никой друг бързо ме доведе до сериозно напълняване. Качила съм може би 10 килограма за една година. Започнах да търся всякакви билки за отслабване при менопауза, както и билкови таблетки. Нужно ми беше спешно сваляне на килограми, защото ако бях продължила така, щях скоро да се разболея сериозно от нещо. Смених хапчетата с Фемарел, напълняването, уви, продължи.

Албена Димитрова - 01 - Клименум, напълняване при менопауза

Албена Димитрова

Моя приятелка лекарка ми каза да опитам с билките „Демир бозан“, но да взема от хубавите, които са оригиналните на „Фарма витал“ и струват 43 лева. Те освен всичко имат и положителен ефект върху самите симптоми на менопаузата. Но трябва да се внимава с ментетата, защото ще ги намерите и по-евтино, но само ще си потрошите парите, а може и да се увредите съвсем с фалшификатите. Пих „Демир бозан“ три месеца. Първия месец нямах ефект, защото пропусках прием и не ги вземах редовно. Втория и третия месец обаче успях да сваля килограмите от менопаузата, а и самите симптоми на климакса се прекратиха рязко.

Албена Димитрова, Сливен

Напълнява ли се от Феминорм Дуо или се отслабва?

Производителят твърди, че не са наблюдавани негативни ефекти, дори след продължително приемане на Феминорм. Няма маркери и за обратното – отслабване под влияние на продукта.

Вижте и ТОВА: Излекувани от депресия завинаги. Мнения за Депревитал. Самолечение с Ремотив и Литиев оротат при менопауза.

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 4.3]

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Мнения за Фемарел, Клименум. Хапчета за отслабване след 50

 1. Милички, прекрасни са тези билчици Демир бозан, много добре се чувства с тях, изпълнена съм с енергия и радост от живота! Природата знае най-добре!

 2. Скъпи дами пиите чаи лаика това е наторален продукт които много помага при менопауза.. невероятен чаи …босилек също много е ефикасен при менопауза…също така всяка сутрин на гладно две скилидки чесън намачкан с чист зехтин да се консумира..

 3. Подариха ми опаковка чай от 100 филтър-пакета на Демир Бозан.Следвам инструкциите на опаковката,но още след първия прием ми се появи гадене и световъртеж.Пия го за преклимакс и за отслабване,но се страхувам да повторя.Има ли други противопоказания освен посочените бъбречни възпаления?На опаковката е изписано ,че производителят е Българска билка,с.Руен ,това ли е действително оригиналът?Благодаря за вниманието!

  • Здравейте! Възможно е тези неприятни ефекти да са ви се появили, защото не сте купили оригиналния Демир бозан на Фарма Витал, който струва 43 лева, а сте се хвърлили на по-евтиното. Ние в никакъв случай не бихме искали да отговаряме за чужди продукти, с които нямаме нищо общо. За съжаление на пазара се появиха множество вариации на билките и по-точно комбинацията от тях, които са идеални за критическата възраст и напълняване. (Също са окей и за диета и отслабване по време на менопауза.) Що се отнася до оригиналните билки, те със сигурност ще ви свършат работа във вашия случай. Но ако сте решили да пиете нещо друго, не знаем. Бъдете предпазлива! Щадете здравето си и не пийте какво да е!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *