Какви билкови продукти за високо кръвно съм пробвал и кое помогна

Моят опит с билкови продукти за високо кръвно. Мнения за Демир бозан, чай за нормализиране на кръвното. Бабини рецепти за сваляне на кръвното

Високо кръвно налягане (ВК) е симптом на други патологии и самостоятелно разстройство в регулирането на съдовия тонус. Във втория случай се нарича хипертония и има собствен код по МКБ (признава се за отделно заболяване).

При хипертония лекарствата остават на заден план. По-важно е да се спрат вредните привички и да се възприеме здравословно хранене. От качеството на храненето зависят базови метаболитни процеси, обменът на вода и соли и като следствие – показателите на кръвното налягане. На това се дължи категоричния ефект от приемането на определени природни продукти – храни и лечебни растения. Първо ще погледнем храни, които свалят ВК, а по-нататък – и билковите продукти.

НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ ВЪЗДЕЙСТВИЕ
Цитруси (лимони, портокали, грейпфрути) Вит. С защитава артериите и капилярите от разрушение, повишава еластичността и издръжливостта им, което е съществено при хипертония. Флавоноидите разреждат кръвта и влияят на обменните процеси. Профилактика за атеросклероза
Цвекло вит. С против деструкция и дегенерация на съдовата с-ма и калий за поддържане на електролитния баланс и за съдов тонус
Чесън, 1-2 ск. на ден етер алицин рефлекторно отпуска съдовите стени и така директно сваля кръвното. Отстранява излишните течности
Спанак Съдържа витамини, магнезий, калий – важни електролити, които изравняват артериалното налягане и възстановяват еластичността на съдовете
Джинджифил нормализира кръвното, разрежда кръвта, природен антиагрегант, отпуска съдовата мускулатура, предпазва от спазми
Куркума за профилактика и терапия на високо кръвно – сваля меко и постепенно
Чили, лют пипер, кайенски пипер използва се за бързо (но и рязко) сваляне на налягането. Получава се рефлекторно под влияние на капсаицин
Нар, 50 мл на ден съдържа инхибитора ангиотензин, който спира свиването и спазмите в съдовете, както калий и магнезий за изравняване на солевия баланс

Попаднахме на любопитни отзиви във Фейсбук за лечение на високо кръвно, диабет и холестерол с Демир бозан. Свързахме се с техните автори и ги помолихме за повече подробности. Ето какво споделиха те и каква информация успяхме да систематизираме от техния опит.

Билкови продукти за високо кръвно

Фитотерапията е водещ похват за въздействие върху ВК. Билките и билковите извлеци са изключително ефективни – те не само понижават стойностите на налягането, но и разширяват съдовете, отпускат стените им, успокояват на централно ниво.

demirbozan-kutia

Ценен продукт при високо кръвно налягане – чай Демир бозан

Те имат два категорични плюса:

 1. Не нанасят вреди на други системи и органи;
 2. При редовен прием дават устойчив и продължителен ефект.

Билки  при хипертония се подбират в зависимост от причината за заболяването – задържане на течности, наднормено тегло, увеличена глюкоза в кръвта, нарушен венозен отток, нервно натоварване и стрес, отслабване на съдовите стени, холестеролови плаки и др. В първия стадий от заболяването може да се провежда лечение изцяло с билкови средства, а при развита хипертония билките и природните продукти не се изключват, а минават в позицията на подпомагащо средство.

 • Хипотензивни билки при ВН: мента, комунига, дяволска уста, глог, корен валериана, бял имел;
 • Съдоразширяващи и спазмолитични (понижават ВК благодарение на отпускане на съдовете и подобряване на кръвната циркулация): копър, анасон, бял равнец, глухарче;
 • Успокояващи средства (премахват неврогенния фактор): невен, валериана, маточина, липа, мента, риган;
 • Разредители на кръвта и против тромбоза: малина, коприва, черна боровинка, плод морски зърнастец, лист от ива;
 • Диуретици: шишарки хмел, корен глухарче, целина, магданоз, шипка, маточина, невен.

Билкови хапчета за високо кръвно налягане

Тези продукти са регистрирани като добавки. Съдържат растителни извлеци и минерали. Използват се ефективно както за профилактиране на ВК, така и за лечение при начална и по-слабо изразена патология. Пазарът на този тип препарати е огромен и трудно можем да го обобщим. Ще прегледаме някои използвани активни вещества.

 • Растителни екстракти самостоятелно и в комбинация – най-често се таблетират целина, маточина, чесън, пчелник, бял имел, гъби шийтаке, глог, бабини зъби и десетки други (Хипертеншън контрол, Амико, Аюрин, Билка чудодейка, Хипертоно, Биостатин, Блъд прешър контрол, Витамикс, Еукомия, Тибетски билки, Геримак, Пулсфикс, Хипертин и др.);
 • Добавяне на магнезий и калий за електролитния баланс, метаболизма и продукцията на енергия (Магнехарт актив, Магнезиев цитрат, Неомагни кардио, Потасиум и др.);
 • Омега – 3 за оптимизиран сърдечен ритъм, профилактика на инфаркт и директно понижаване на ВК (Абофарма, Пюрвитал Метс и др.);
 • Ензими – Натокиназа, полифеноли – Tensiofytol,  кверцетин  – Лайф Екстеншън и др.

Лекуване на високо кръвно без лекарства

Основни техники: масаж в зоната на врата, рамене, тил), потапяне на ръцете до китките в умерено сгорещена вода за 10 мин., разходка или излизане на открито, задържане на дишането за 8 – 10 секунди, общо 2-3 минути.

При невисоки стойности на кръвното може да застанем под душа и да оставим горещата вода да бие в тила за 5 – 7 минути.

Хубаво е да се сложи компрес с ябълков оцет на стъпалата за 15 минути. Добър диуретичен ефект имат липовия и шипковия чай, отвара от магданоз.

Билков чай за високо кръвно

Добрите билкари знаят, че високото кръвно бележи комплекс от изменения в тялото, затова те го атакуват с билкови сборове. На пазара присъстват няколко готови комплекса от билки – на Цяр, Билкова смес при хипертония, Вигард тибетски елексир и др.

Някои билкови продукти са ефективни при хипертония и подкрепят сърцето и съдовете, без това да е указано в името им. Пример за това е чай Демир бозан, който се приема при ред патологии. Много силно е действието му по отношение на съдовете и кръвта – той отпуска стените, чисти ги от натрупвания, влияе върху състава на кръвта. Демир бозан повлиява също психогенния фактор за повишаване на кръвното. Билките в него действат многостранно. На това се дължат и множеството положителни отзиви за Демир бозан. Някои ще видите по-долу.

Сваляне на високо кръвно за 5 минути

Топло + студено – най-действеният начин за бързо сваляне на ВК без лекарства.

Два начина:

 1. Сваляме тесните дрехи, лягаме с топъл компрес на челото и лед на краката;
 2. Контрастни ванички за ходилата – на 2-3 минути отпускаме краката ту в гореща, ту в ледена вода. Завършваме с ледена.

Мнения за Демир бозан

Оставете и вие своето мнение и прочетете мненията на други хора, като използвате формата за коментар ТУК. Напоследък търсим по-усилено мненията на читателите в социалните мрежи. Специално в първия текст Георги Георгиев от Техникума по механотехника споделя, че с тези билки е успял да се излекува от хипертония, като освен това ги ползва и за тонус. „Чаят ме ободрява и изобщо се чувствам много добре с него“ – казва Георги.

Единственият му проблем е, че трябва да си го запарва веднъж за целия ден и после да го пие през деня. Това, разбира се, е недостатък за хората, които ходят на работа и нямат възможност да си приготвят чай в обедната почивка. Но, както разбираме от самия пост, човек винаги намира решение, ако има желание за това.

Мнението на Ваня Димитрова за Демир бозан при диабет:

Демир бозан при кръвно и диабет

Отзивът на Ваня Димитрова за Демир бозан под наша публикация.

Подобно е виждането и на Ваня Димитрова от Лом, която е коментирала под публикацията ни за диабета и ползите от тези билки при симптомите на захарната болест.

Тя е редовен клиент и намира чая за „наистина уникален“. И при отслабването, и при диабета Демир бозан действа по един и същи начин – пречиствайки кръвта от вредните наслоения. Тъй като и двете заболявания са свързани главно със състоянието на кръвта, на тях може да им се повлияе с една и съща билка.

Какво казва Дани Тихова за Демир бозан при холестерол:

мнения на хората за демир бозан при кръвно налягане

Мнението на Дани Тихова под публикацията за Демир бозан при кръвно налягане.

Пак от Фейсбук успяхме да се свържем с Дани Тихова от Ямбол. Тя беше оставила положителен отзив като коментар под друга публикация с мнението на известния пловдивски лекар д-р Жорж Пелев. Според него тези билки са идеални за нормализиране на кръвното налягане – било то високо или ниско.

Нейният коментар е четвъртият поред в този скрийншот. Свързахме се директно с Дани и я помолихме да се снима на видео, за да може мнението й да стигне до повече читатели. И тя се съгласи.

Видео отзивът за Демир бозан при кръвна захар и холестерол:

Пускаме тук видео отзива й, който тя даде специално за нашия канал в YouTube. Дани е успяла да нормализира кръвната си захар и холестерола с тези билки.

Любопитното е, че до последно тя не е вярвала в ефекта от тях, но е поръчала, за да изгради лично мнение по темата. Била е много изненадана, когато билките са й помогнали и е започнала да ги препоръчва на всички свои приятели в Ямбол.

Питайте за истинския Демир бозан!

Всички коментари, които успяхме да прегледаме през последните няколко часа, бяха единодушни, че трябва много да се внимава и да се купува само оригиналния Демир бозан на Фарма витал. Освен по своя производител, той се познава и по цената, и по това, че е в кафявата кутия от илюстрацията в дясно.

Ако искате от билките да има ефект и най-вече полза, трябва изрично да питате за цената и за производителя, казва Дани. Защото всички отзиви, които публикуваме и които ще продължим да публикуваме, са за Демир бозан от 43 лева на „Фарма Витал“.

Други начини за връзка с нас:

 1. Демир бозан в Туитър;
 2. Демир бозан в WordPress;
 3. Демир бозан в Slideshare;
 4. Демир бозан в Blogger;
 5. Демир бозан в LinkedIn.

Ако случайно някой ви предлага друга смеска със същото име, ползвайте я на своя отговорност и после не ни питайте нас за странични ефекти от нея или за липса на желаното действие.

Ще се радваме, ако можем да чуем и вашето мнение за билките, което да споделите с нас на имейла или в коментарите. За най-добрите и изчерпателните имаме предвид нещо хубаво. Свържете се с нас като ни пишете в коментарите!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Какви билкови продукти за високо кръвно съм пробвал и кое помогна

 1. Търся бабини рецепти за сваляне на кръвно с минимум средства, не искам да купувам хапчета да стоят вкъщи и да им изтича срока, защото ми се случва да вдигам инцидентно, само като ме ядосат и имам проблеми в работата.

 2. Пила съм чай за нормализиране на кръвното, правен от билкар и не останах доволна. Има си значение какви билки са включени, гледайте състава. Този на Демир бозан ми хареса, котешката стъпка е много ценна билка и рядко се намира в сборове.

 3. Zdraveite i az amam problem ne samo s visoko kravno no i panik ataki i az vzimam ot demir bozan hai orginal i se nadqvam i pri men da ima efekt ot bilkite…

 4. И аз търсих билкови продукти за високо кръвно и ми препоръчаха Демир бозан. Не вярвах, че билки ще свършат работа, все пак пробвах и станаха нещата. Лекарят казва диета и билки, засега не дава лекарства.

 5. ЗДРАВЕЙТЕ ПОДЪРЖАМ ВИСОКО КРЪВНО ПИЯ ПО ДВЕ ХАПЧЕТА СУТРИН И ДВЕ ВЕЧЕР СЪЩО ТАКА ИМАМ ШУМ ВУШИТЕ КОЙТО МЕ СЪБУЖДА ПОСРЕД НОЩ ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ПРЕПОРЪЧАТЕ НЕЩО

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *