Какви билкови продукти за високо кръвно съм пробвал и кое помогна

Моят опит с билкови продукти за високо кръвно. Мнения за Демир бозан, чай за нормализиране на кръвното. Бабини рецепти за сваляне на кръвното

Високо кръвно налягане (ВК) е симптом на други патологии и самостоятелно разстройство в регулирането на съдовия тонус. Във втория случай се нарича хипертония и има собствен код по МКБ (признава се за отделно заболяване).

При хипертония лекарствата остават на заден план. По-важно е да се спрат вредните привички и да се възприеме здравословно хранене. От качеството на храненето зависят базови метаболитни процеси, обменът на вода и соли и като следствие – показателите на кръвното налягане. На това се дължи категоричния ефект от приемането на определени природни продукти – храни и лечебни растения. Първо ще погледнем храни, които свалят ВК, а по-нататък – и билковите продукти.

НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ ВЪЗДЕЙСТВИЕ
Цитруси (лимони, портокали, грейпфрути) Вит. С защитава артериите и капилярите от разрушение, повишава еластичността и издръжливостта им, което е съществено при хипертония. Флавоноидите разреждат кръвта и влияят на обменните процеси. Профилактика за атеросклероза
Цвекло вит. С против деструкция и дегенерация на съдовата с-ма и калий за поддържане на електролитния баланс и за съдов тонус
Чесън, 1-2 ск. на ден етер алицин рефлекторно отпуска съдовите стени и така директно сваля кръвното. Отстранява излишните течности
Спанак Съдържа витамини, магнезий, калий – важни електролити, които изравняват артериалното налягане и възстановяват еластичността на съдовете
Джинджифил нормализира кръвното, разрежда кръвта, природен антиагрегант, отпуска съдовата мускулатура, предпазва от спазми
Куркума за профилактика и терапия на високо кръвно – сваля меко и постепенно
Чили, лют пипер, кайенски пипер използва се за бързо (но и рязко) сваляне на налягането. Получава се рефлекторно под влияние на капсаицин
Нар, 50 мл на ден съдържа инхибитора ангиотензин, който спира свиването и спазмите в съдовете, както калий и магнезий за изравняване на солевия баланс

Попаднахме на любопитни отзиви във Фейсбук за лечение на високо кръвно, диабет и холестерол с Демир бозан. Свързахме се с техните автори и ги помолихме за повече подробности. Ето какво споделиха те и каква информация успяхме да систематизираме от техния опит.

Билкови продукти за високо кръвно

Фитотерапията е водещ похват за въздействие върху ВК. Билките и билковите извлеци са изключително ефективни – те не само понижават стойностите на налягането, но и разширяват съдовете, отпускат стените им, успокояват на централно ниво.

demirbozan-kutia

Ценен продукт при високо кръвно налягане – чай Демир бозан

Те имат два категорични плюса:

 1. Не нанасят вреди на други системи и органи;
 2. При редовен прием дават устойчив и продължителен ефект.

Билки  при хипертония се подбират в зависимост от причината за заболяването – задържане на течности, наднормено тегло, увеличена глюкоза в кръвта, нарушен венозен отток, нервно натоварване и стрес, отслабване на съдовите стени, холестеролови плаки и др. В първия стадий от заболяването може да се провежда лечение изцяло с билкови средства, а при развита хипертония билките и природните продукти не се изключват, а минават в позицията на подпомагащо средство.

 • Хипотензивни билки при ВН: мента, комунига, дяволска уста, глог, корен валериана, бял имел;
 • Съдоразширяващи и спазмолитични (понижават ВК благодарение на отпускане на съдовете и подобряване на кръвната циркулация): копър, анасон, бял равнец, глухарче;
 • Успокояващи средства (премахват неврогенния фактор): невен, валериана, маточина, липа, мента, риган;
 • Разредители на кръвта и против тромбоза: малина, коприва, черна боровинка, плод морски зърнастец, лист от ива;
 • Диуретици: шишарки хмел, корен глухарче, целина, магданоз, шипка, маточина, невен.

Билкови хапчета за високо кръвно налягане

Тези продукти са регистрирани като добавки. Съдържат растителни извлеци и минерали. Използват се ефективно както за профилактиране на ВК, така и за лечение при начална и по-слабо изразена патология. Пазарът на този тип препарати е огромен и трудно можем да го обобщим. Ще прегледаме някои използвани активни вещества.

 • Растителни екстракти самостоятелно и в комбинация – най-често се таблетират целина, маточина, чесън, пчелник, бял имел, гъби шийтаке, глог, бабини зъби и десетки други (Хипертеншън контрол, Амико, Аюрин, Билка чудодейка, Хипертоно, Биостатин, Блъд прешър контрол, Витамикс, Еукомия, Тибетски билки, Геримак, Пулсфикс, Хипертин и др.);
 • Добавяне на магнезий и калий за електролитния баланс, метаболизма и продукцията на енергия (Магнехарт актив, Магнезиев цитрат, Неомагни кардио, Потасиум и др.);
 • Омега – 3 за оптимизиран сърдечен ритъм, профилактика на инфаркт и директно понижаване на ВК (Абофарма, Пюрвитал Метс и др.);
 • Ензими – Натокиназа, полифеноли – Tensiofytol,  кверцетин  – Лайф Екстеншън и др.

Лекуване на високо кръвно без лекарства

Основни техники: масаж в зоната на врата, рамене, тил), потапяне на ръцете до китките в умерено сгорещена вода за 10 мин., разходка или излизане на открито, задържане на дишането за 8 – 10 секунди, общо 2-3 минути.

При невисоки стойности на кръвното може да застанем под душа и да оставим горещата вода да бие в тила за 5 – 7 минути.

Хубаво е да се сложи компрес с ябълков оцет на стъпалата за 15 минути. Добър диуретичен ефект имат липовия и шипковия чай, отвара от магданоз.

Билков чай за високо кръвно

Добрите билкари знаят, че високото кръвно бележи комплекс от изменения в тялото, затова те го атакуват с билкови сборове. На пазара присъстват няколко готови комплекса от билки – на Цяр, Билкова смес при хипертония, Вигард тибетски елексир и др.

Някои билкови продукти са ефективни при хипертония и подкрепят сърцето и съдовете, без това да е указано в името им. Пример за това е чай Демир бозан, който се приема при ред патологии. Много силно е действието му по отношение на съдовете и кръвта – той отпуска стените, чисти ги от натрупвания, влияе върху състава на кръвта. Демир бозан повлиява също психогенния фактор за повишаване на кръвното. Билките в него действат многостранно. На това се дължат и множеството положителни отзиви за Демир бозан. Някои ще видите по-долу.

Сваляне на високо кръвно за 5 минути

Топло + студено – най-действеният начин за бързо сваляне на ВК без лекарства.

Два начина:

 1. Сваляме тесните дрехи, лягаме с топъл компрес на челото и лед на краката;
 2. Контрастни ванички за ходилата – на 2-3 минути отпускаме краката ту в гореща, ту в ледена вода. Завършваме с ледена.

Мнения за Демир бозан

Оставете и вие своето мнение и прочетете мненията на други хора, като използвате формата за коментар ТУК. Напоследък търсим по-усилено мненията на читателите в социалните мрежи. Специално в първия текст Георги Георгиев от Техникума по механотехника споделя, че с тези билки е успял да се излекува от хипертония, като освен това ги ползва и за тонус. „Чаят ме ободрява и изобщо се чувствам много добре с него“ – казва Георги.

Единственият му проблем е, че трябва да си го запарва веднъж за целия ден и после да го пие през деня. Това, разбира се, е недостатък за хората, които ходят на работа и нямат възможност да си приготвят чай в обедната почивка. Но, както разбираме от самия пост, човек винаги намира решение, ако има желание за това.

Мнението на Ваня Димитрова за Демир бозан при диабет:

Демир бозан при кръвно и диабет

Отзивът на Ваня Димитрова за Демир бозан под наша публикация.

Подобно е виждането и на Ваня Димитрова от Лом, която е коментирала под публикацията ни за диабета и ползите от тези билки при симптомите на захарната болест.

Тя е редовен клиент и намира чая за „наистина уникален“. И при отслабването, и при диабета Демир бозан действа по един и същи начин – пречиствайки кръвта от вредните наслоения. Тъй като и двете заболявания са свързани главно със състоянието на кръвта, на тях може да им се повлияе с една и съща билка.

Какво казва Дани Тихова за Демир бозан при холестерол:

мнения на хората за демир бозан при кръвно налягане

Мнението на Дани Тихова под публикацията за Демир бозан при кръвно налягане.

Пак от Фейсбук успяхме да се свържем с Дани Тихова от Ямбол. Тя беше оставила положителен отзив като коментар под друга публикация с мнението на известния пловдивски лекар д-р Жорж Пелев. Според него тези билки са идеални за нормализиране на кръвното налягане – било то високо или ниско.

Нейният коментар е четвъртият поред в този скрийншот. Свързахме се директно с Дани и я помолихме да се снима на видео, за да може мнението й да стигне до повече читатели. И тя се съгласи.

Видео отзивът за Демир бозан при кръвна захар и холестерол:

Пускаме тук видео отзива й, който тя даде специално за нашия канал в YouTube. Дани е успяла да нормализира кръвната си захар и холестерола с тези билки.

Любопитното е, че до последно тя не е вярвала в ефекта от тях, но е поръчала, за да изгради лично мнение по темата. Била е много изненадана, когато билките са й помогнали и е започнала да ги препоръчва на всички свои приятели в Ямбол.

Питайте за истинския Демир бозан!

Всички коментари, които успяхме да прегледаме през последните няколко часа, бяха единодушни, че трябва много да се внимава и да се купува само оригиналния Демир бозан на Фарма витал. Освен по своя производител, той се познава и по цената, и по това, че е в кафявата кутия от илюстрацията в дясно.

Ако искате от билките да има ефект и най-вече полза, трябва изрично да питате за цената и за производителя, казва Дани. Защото всички отзиви, които публикуваме и които ще продължим да публикуваме, са за Демир бозан от 43 лева на „Фарма Витал“.

Други начини за връзка с нас:

 1. Демир бозан в Туитър;
 2. Демир бозан в WordPress;
 3. Демир бозан в Slideshare;
 4. Демир бозан в Blogger;
 5. Демир бозан в LinkedIn.

Ако случайно някой ви предлага друга смеска със същото име, ползвайте я на своя отговорност и после не ни питайте нас за странични ефекти от нея или за липса на желаното действие.

Ще се радваме, ако можем да чуем и вашето мнение за билките, което да споделите с нас на имейла или в коментарите. За най-добрите и изчерпателните имаме предвид нещо хубаво. Свържете се с нас като ни пишете в коментарите!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Какви билкови продукти за високо кръвно съм пробвал и кое помогна

 1. ЗДРАВЕЙТЕ ПОДЪРЖАМ ВИСОКО КРЪВНО ПИЯ ПО ДВЕ ХАПЧЕТА СУТРИН И ДВЕ ВЕЧЕР СЪЩО ТАКА ИМАМ ШУМ ВУШИТЕ КОЙТО МЕ СЪБУЖДА ПОСРЕД НОЩ ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ПРЕПОРЪЧАТЕ НЕЩО

 2. И аз търсих билкови продукти за високо кръвно и ми препоръчаха Демир бозан. Не вярвах, че билки ще свършат работа, все пак пробвах и станаха нещата. Лекарят казва диета и билки, засега не дава лекарства.

 3. Zdraveite i az amam problem ne samo s visoko kravno no i panik ataki i az vzimam ot demir bozan hai orginal i se nadqvam i pri men da ima efekt ot bilkite…

 4. Пила съм чай за нормализиране на кръвното, правен от билкар и не останах доволна. Има си значение какви билки са включени, гледайте състава. Този на Демир бозан ми хареса, котешката стъпка е много ценна билка и рядко се намира в сборове.

 5. Търся бабини рецепти за сваляне на кръвно с минимум средства, не искам да купувам хапчета да стоят вкъщи и да им изтича срока, защото ми се случва да вдигам инцидентно, само като ме ядосат и имам проблеми в работата.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *