Мнения за Ливурон Форте. Цена, странични ефекти

Какви мнения има за Ливурон Форте? Цена. Може ли с алкохол? Ливурон или Есенциале Форте? Странични ефекти. Заместители: Карсил, Лагоза, Легалон, Оптихепан Слим, Ливурон Хепа.

Ливурон е добавка за профилактика, предпазване и подкрепа на черния дроб.

Livuron Forte 03

Ливурон се произвежда в два варианта – Форте и Хепа. Съставките им са идентични. Разликата е във вложените количества.

Съставки на Ливурон
Съставка Във Форте В Хепа
Холин 237.1 мг 237.1 мг
Антиоксидант а-ТЕ 100 мг 100 мг
Уридин 75 мг 50 мг
Силимарин 187,5 мг 22.2 мг
Фолиева к-на 400 мкг 400 мкг
Вит. В12 6 мкг 6 мкг

Мнения за Ливурон Форте

Ливурон се пие при омазняване и при обременяване на черния дроб. За такива случаи споделят пациенти във форумите. Не различават Форте и Хепа, понякога не уточняват кой от тях са приемали.

Дискусиите не помагат да разберем и за ефективността на добавката. Тя винаги е в комбинация с други препарати – растителни или лекарства, и пациентите не успяват да отделят конкретния ефект.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Ливурон форте, оставете и своя отзив или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

За какво се използва Ливурон форте?

Ливурон Форте е комбинация от природни компоненти и витамини, която активира естествената детокс функция на черния дроб. Оказва му антиоксидантна защита и подкрепя неговото функциониране. Това е по-силният вариант на Ливурон, който подхожда при забелязани изменения и дисфункции.

Дозировка и предозиране. Прием

Производителят указва приемането на 1 капсула дневно. Курсът е продължителен – необходимо е да се въздейства на органа в течение на 3 до 6 месеца.

Livuron Forte 02

Може ли да се пие и алкохол успоредно?

Спиртните питиета не са забранени в листовката. Това значи, че съставките на Ливурон не влизат в реакция с алкохола.

От друга страна алкохолът вреди на резултата от Ливурон. Няма логика да се пият едновременно добавки за оздравяване на органа и алкохол, който го руши.

Странични ефекти от Ливурон Форте

Добавките се изследват за негативи само по желание на производителя. В случая няма описани негативни ефекти. Единствено се предупреждава, че е възможно пациентът да бъде чувствителен към някой от компонентите.

Производителят прави и някои предупреждения за приема:

  • Ливурон не подхожда за деца до 6-а им година, включително за майките им, когато ги кърмят. Не се приема и след зачеване.
  • Не се допуска предозиране и консумация след срока на годност.

Заместители на Ливурон форте

Ливурон е добавка за оздравяване на черния дроб. Има стотици аналогични продукти с частично съвпадане на състава или с абсолютно различен състав.

Предпочитани компоненти са бял трън и силимарин (Абока Хепа, Лагоза, Фитозом, Оптихепан), холин против затлъстяване (Ямамато Рисърч, Пе Нутришън, ZeinPharma), артишок, папая, билкови комплекси, комбинации от витамини и др.

В сайта на Фрамар виждаме над 400 продукта за подкрепа на органа – филтър. Някои от тях са заведени като добавки, подобно на Ливурон. Други са покрили изискванията за лекарства. Такива са Есенциале Форте и Карсил.

Ливурон или Есенциале Форте?

Есенциале Форте е безрецептурен медикамент за ч. дроб. Той има една съставка – соеви фосфолипиди.

Фосфолипидите директно влизат в клетъчните мембрани и оздравяват увредени клетки. Под тяхно влияние протича ускорена регенерация на тъканите.

Следователно Есенциале е лечебен препарат, който се прилага при заболявания на органа. За разлика от него Ливурон е добавка за поддържане и профилактика.

Чай Демир бозан за траен ефект

Визираните препарати – добавки и лекарства, се съчетават полезно с билковия състав Демир бозан. Приемани заедно, ефектът е по-задълбочен, настъпва по-бързо и не отминава със спиране на лечението.

Билките от Демир бозан и самостоятелно допринасят за здравето на черния дроб. Най-ценната полза от тях е, че намаляват неговото омазняване и възстановяват чернодробните клетки.

Приемането на Демир бозан облекчава филтърната функция на органа. От една страна билките намаляват общото замърсяване в тялото, а същевременно чистят и самия черен дроб. Това става като активизират кръвната циркулация през органите – филтри.

Трети ефект от Демир бозан е пролекуване на възпаления и успокояване на негативни прояви, включително болка.

Допълнително преимущество е активизиране на жлъчката и продуцирания от нея сок.

Демир бозан ефикасно подпомага лечението на стеатоза, хепатит, цироза. Препоръчителен е при алкохолно обременяване и злоупотреба с мазни продукти.

Ливурон форте или Карсил?

Карсил е хепапротектор на основата на бял трън – силимарин. Извлекът е стандартизиран, поради което Карсил и Карсил Форте (по-силният вариант) са заведени като лекарства.

Карсил се назначава при тежки състояния на черния дроб като отравяния, структурни изменения, поражения от патогени и алкохол и др. Реално възстановява хепа клетките, предотвратява фиброзни изменения. Нормализира захранването на органа с кръв.

За профилактика и при леки изменения подхожда Ливурон, за лечение е предназначен Карсил.

Livuron Forte 01

Лагоза

Лагоза е добавка със силимарин в доза от 150 мг. Тя е 6 пъти по-силна от Ливурон Хепа и е равна на Ливурон Форте по количеството чист силимарин.

Хепабаланс

Това са капсули на ДопелХерц, в които има силно концентриран извлек от бял трън. 50 мг в една капсула се равняват на 1.5 – 2 кг семена от растението. Има и 25 мг стандартизиран извлек от артишок.

Целта на продукта е да подкрепи ч. дроб при нарушения на храносмилателния процес, прекален прием на мазнини и риск от омазняване. Артишокът продуцира повече жлъчен сок.

Легалон

Легалон подава 140 мг чист силимарин. Като количество отговаря на Ливурон Форте и на Лагоза. Разликата е, че извлекът е стандартизиран, точно дозиран и се прилага за лечение. Назначава се при възпалителни състояния, токсични увреждания и цироза.

Оптихепан Слим

Оптихепан Слим прилича на Ливурон. Той дори съдържа две от ключовите съставки – бял трън и холин, които тук са подкрепени от черен пипер и куркума. Допълнителните компоненти са натоварени с детоксикираща функция.

Оптихепан е насочен към пациенти с обременяващо черния дроб поведение и със свързани симптоми като затлъстяване, метаболитни отклонения и психическа обремененост.

Хепаконтрол Слим

Добавката е съчетание от холин и няколко растителни извлека – йерба мате, цикория, куркума, артишок. Заедно те оздравяват храносмилателния тракт и органите в него, вкл. черния дроб. Целта е да подпомогнат функциите и да ги отрегулират до нормално състояние.

Както сочи „Слим“ в името, комбинацията повлиява теглото и метаболизма.

Регенил Хепа

Фосфолипиди, артишок, бял трън, холин и В12 е съставът на тази добавка. Нейното предназначение е пречистване и подкрепа на функциите. Количеството на белия трън е 140 мг.

Вижте и ТОВА: Сваляне на подут корем от черен дроб. За какво говори подуване на корема в горната част? Лекарства, билки и алтернативни средства.

Основният дял хепапротектори имат растителен произход. Разгледаните тук препарати са от тази група. Освен тях, има добавки на основата на аминокиселини, ензими, витамини и хомеопатия. За ефективността на хепапротекторите не се съди първо по състава им. Ключов момент е тяхната ефективност да е клинично доказана.

Видео: Гастроентеролог разказва по бТВ какво вреди на черния дроб.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Мнения за Ливурон Форте. Цена, странични ефекти

  1. Мъжът ми пие и лекарства за дроба, и ракия. Дали ще имат ефект? Препоръчаха ни Демир бозан за отвращаване от алкохола.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *