Селеногин Супер, Селеногин или Тебокан? Цена

Мнения: Селеногин или Тебокан? Цена на Селеногин Супер. При високо кръвно. Кога да приемам Selenogin? За шум в ушите. Колко време се пие? Противопоказания, заместители. Демир бозан, Гинко Прим, Кавинтон, Бетасерк, Ентан, Виногин, Порексан, Танакан.

Ето откъде може да се купи Селеногин на най-добра цена:

Най-добра цена за Селеногин, откъде?
Селеногин, 60 табл. Селеногин Супер, 28 капс.
Селеногин, 60 табл. Селеногин Супер, 28 капс.
Виж цена Виж цена

Селеногин е от типа препарати, които подобряват мозъчните функции чрез активизиране на кръвообращението. Повечето са в регистъра на хранителните добавки. Обичайните форми даваме в таблица.

Добавки с извлек от гинко билоба
Форма Конкретни наименования/ производители
Тинктура Биотика, Биохерба, Физалис
Капсули USA Laboratories, Viridian, Фуши, Naturalico, Островит, Пюрвитал, Зеин Фарма, Solgar, Суонсън, Рамкофарм, GNC
Таблетка Джеймисън, Биотех, Тошков, Селеногин, Порексан
Разтвор, капки Цветита Хербал, Soria Natural, Plant Extrakt, Life Nutrition

Мнения за Селеногин от БГ Мама и др.

Пациентите забелязват, че има множество препарати с гинко билоба и питат кой е по-ефективен, кой е с добра цена. Това е основна линия на коментари във форумите.

Паническо разстройство, тинитус, проблеми с вестибуларния апарат, тиреоидит, подобряване на оросяването – това са посочени в темите причини за изписването на Селеногин. Има интерес доколко препаратът е достатъчен за набавянето на селен.

В дискусиите има повече въпроси, отколкото отговори. Селеногин е част от комплексни терапии и потребителите не успяват да отделят точно неговият ефект.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Селеногин и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари!

Колко време се пие Селеногин?

Демир бозан и Селеногин 02

Стандартизираните екстракти на гинко билоба не отстъпват на някои химически агенти в терапията на мозъчното кръвообращение

Селеногин е разработен за продължително приемане. На всеки курс от 3 месеца е показано прекъсване за 10 дни.

Какво лекува Селеногин?

Лечебните свойства на Селеногин произтичат от ключовата му съставка – патентованият комплекс QIS2X® с 91.2 мг извлек от гинко билоба и 1.2 мг пентотенова киселина. Допълнителните компоненти са 100 мкг селен и 10 мкг биотин.

Екстракт от листа г. билоба се ползва при разни патологии с нарушено кръвообращение. Оказва вазопротективно и невропротективно действие. От комбинацията в Селеногин се очаква повишен ефект върху кръвния оборот в тялото. Показан е прием при патологии, породени или пораждащи недостатъчно захранване с кръв.

При тинитус, шум в ушите

Недостигът на кръвоснабдяване към мозъчните тъкани протича безболезнено. Един от симптомите му е едностранен шум в ухото или главата. Така се пораждат още главоболие, световъртеж, мравучкане по скалпа, гадене без причина. Самите симптоми не са опасни, но недостатъчното хранене на мозъка – да.

При хипертония, високо кръвно

Движейки се под голямо налягане през съдовете в областта на ухото, кръвта се удря в стените и се получава тихо гъргорене, чуващо се едната или другата страна. Селеногин разширява съдовете и подобрява протичането през тях, което намалява налягането и съответно – породения от него шум.

За концентрация и памет

Недостатъчното кръвоснабдяване на мозъка е главен виновник за разстройства на речта, влошаване на познавателните функции като памет, внимаване и мислене. Селеногин противодейства и на тези негативни ефекти. Той насочва кръв към главата, подобрявайки работоспособността на мозъка.

  • При отслабващо зрение – има случаи на влошаване на зрението и натиск върху очния нерв по съдови причини. Комбинацията в Селеногин помага в тези ситуации;
  • При намален слух – гинко билоба нормализира обменните процеси между мозъчните клетки, предпазва от развитие на атеросклероза и застойни процеси в зоната на ухото. Цялостно повишава функционалността на слуховия апарат;
  • При полова дисфункция. Селеногин отпуска съдовете не само в мозъка, но и в периферията, включително в половата зона. Това пряко води до подобряване на сексуалните функции. В експерименти с животни е доказано усилване на еректилната способност;
  • При виене на свят (световъртеж). Намалява изразеността на симптома, когато е породен от недостиг на кръвоснабдяване;
  • След изкаран инсулт или инфаркт. Пациентите, подложени на исхемичен инсулт, са рискови за когнитични нарушения. Екстракт (за предпочитане стандартизиран) се ползва за предотвратяване и терапия на когнитивна дисфункция и функционални нарушения. Относно инфарктите, извлекът има профилактична роля – отранява спазми, подобрява циркулацията и проницаемостта, защитава от радикали.

Други ефекти на съчетанието в Селеногин е върху психическата сфера (особено при депресии), върху именната реакция и действието на ЦНС. Намалява астения и окислителен стрес.

Кога да приемам Селеногин? Сутрин или вечер?

При еднократен прием на таблетките желателно е да се вземат сутрин. При двукратен – сутрин и вечер.

Дозировка и предозиране с хапчета

Производителят указва 1 таблетка като оптимална доза, удобна за продължителна терапия. Това значи 90 мг гинко билоба.

В международен мащаб е приета средна доза 120 мг, като е възможно увеличаване до 240 мг. Допустимо е да се приемат 2 бр. (2 Х 90 мг) от Селеногин.

Селеногин Супер съдържа 120 мг гинко билоба, като указанието е 1 или 2 таблетки дневно (постига се максимумът от 240 мг).

При нормална употреба предозирането е невъзможно. Принципно при много високи дози гинко има риск от реакции на повишена чувствителност. Тогава препаратът се прекратява или дозата се свежда до указаната.

Следващото мнение за Селеногин и това по-долу сме получили от форума си за коментари след края на публикацията. Авторите на по-интересните отзиви молим да ни изпратят и своя снимка. Пишете ни и вие!

Мнение №1: Моят опит със Селеногин Супер и билки
borislav-kirov-selenogin

Борислав Киров от София

Приемам Селеногин Супер и билките Демир бозан в комплекс заради риск от съдов инцидент. Включили сме чая за пречистване на кръвта от мазнини и холестерол, на съдовете от плаки и за отрегулиране на кръвното.

Първият осезаем ефект от Селеногин и Демир бозан получих върху стойностите на кръвното ми налягане. От перманентно повишено се свали до безрискови показатели. Надявам се на такъв категоричен ефект и спрямо атеросклерозата, която е основният ми проблем. Имам надежда, защото стойностите на холестерола също спаднаха до по-приемливи спрямо началото.

Продължавам по тази схема, защото при мен работи.

Борислав Киров от София

Цена към юли ’23 и откъде?

Селеногин на компания WEDO се предоставя в два варианта – Селеногин по 60 таблетки и Селеногин Супер – 28 капсули. Максималната цена на първия препарат е 39 лв, на варианта „Супер“ – 41 лв. Оптимална цена на Селеногин таблетка намираме в аптека Запад – 29.98 лв.

Селеногин Супер
  • В Ремедиум комбинацията струва 35.79 лв;
  • При Марешки и Гален цената е 30.41 лв – 32.35 лв;
  • В Софармаси С. Супер струва 35.79 лв.
Селеногин онлайн

C_selenogin-tabl-h-60-300От Ремедиум, Гален, Софармаси (цитирани по-горе) препаратът може да се поръча дистанционно и да се достави с куриер. Такава възможности има още чрез аптечните сайтове Аптека Нове (33.89 лв), Афиа (33.15 лв), 36.6 (31.50 лв), Феникс (34.70 лв), Запад (35.79 лв).

Разлика между Селеногин Супер и Селеногин

Главното различие е петият компонент в Селеногин супер, а той е цитиколин. Това е ноотроп, който се изписва за възстановяване на мозъка, при когнитивни и поведенчески нарушения вследствие на дегенеративни и съдови патологии. Цитиколин е ефикасен за възстановяване след исхемия и хеморагичен инсулт.

Има и съществена отлика в дозировките. Във варианта „Супер“ е вложено повече гинко билоба – 120 мг вместо 90 мг. Затова пък селенът е наполовина – 50 мкг.

Странични ефекти на Селеногин

Като добавка, Селеногин не е изследван за негативи и такива не са описани. Проверяваме какви странични явления поражда принципно гинко билоба. Главното е алергични реакции от типа за зачервяване, отичане, сърбежи. Друга линия на отпор са стомашно-чревните неразположения, главно гадене и диария. Възможни са още главоболие, намалено съсирване на кръвта.

При който и да е от негативите приемането се прекратява до консултиране.

Противопоказания на лекарството

Гинко билоба не се употребява при хиперчувствителност, слаба коагулация, при остри нарушения на мозъчния кръвооборот.

По време на инфаркт и инсулт в острия период също не е показан. Внимателно се действа при язва, ерозии, гастрит и други негативи в стомаха и червата поради риск от засилване на нарушения. Артериална хипотония също не подхожда за такова лечение.

Заместители, аналози, взаимодействия

На аптечния пазар има стотици препарати с извлек от гинко билоба. Някои от тях сме дали в таблицата горе. Те не са аналози на Селеногин по две причини. Първо, Селеногин е комбиниран препарат и второ, подава стандартизиран извлек.

Ползването на стандартизиран извлек издига добавката до ниво на лекарство, макар да няма такава регистрация. Стандартизирането позволява точно дозиране и провеждане на прецизно лечение. На българския пазар има четири препарата със стандартизирани извлеци от гинко билоба.

Тебокан, Тебокан Форте, Танакан и Мемоплант съдържат патентования стандартизиран екстракт EGb761, който се смята за отличен, дори водещ сред видовете извлеци от гинко билоба. Всички наименования с EGb761 са вписани като безрецептурни медикаменти.

В Селеногин е внесен различен екстракт, също патентован. Той включва пантотенова киселина. Като качества стандартизираните екстракти не са сравнявани, но се приема, че самият факт на стандартизиране ги прави достатъчно надеждни.

Селеногин или Тебокан?

Тебокан е еднокомпонентен препарат – той подава единствено гинко билоба. Качеството му е високо. Той е достатъчно изследван и покрива критериите за лекарство. Тебокан и Форте-вариантът са безрецептурни.

Демир бозан и Селеногин 01

Лекарства с гинко билоба

Показанията за Тебокан са подобни с тези на Селеногин. Той оказва симптоматична терапия при изменения в мозъчните съдове. Има приложение при разни видове деменция, стесняване на съдове, при световъртеж и шумене в ушите по съдови причини.

Демир бозан за по-траен ефект

Демир бозан също е комплексен препарат, но съставен от натурални билки. Изготвя се под форма на чай като стандартната доза е 3 чаши за деня.

Компонентите му оказват осезаемо влияние върху съдовата мрежа, кръвта, мозъка и сърцето. Това влияние е в няколко посоки. От една страна билките регулират кръвното русло – оптимизират състава на кръвта и състоянието на съдовете (чистят и холестеролните плаки по тях), отпускат стените и позволяват по-лекото протичане на кръвта през тях. Паралелно Демир бозан подпомага функционирането на най-зависимите от кръвоснабдяването органи като мозък и сърце.

Комбинацията е показана при симптоми на недобро захранване, при атеросклероза, риск от съдови инциденти. Тя се включва в лечебни схеми със задачи от помощен и възстановяващ характер.

„Бонус“ при Демир бозан е успокояване, нормализиране и балансиране на психическата сфера и нервната система. В тази посока билковата комбинация се взема и отделно.

Селеногин или Гинко Прим?

Гинко Прим и вариантът „Макс“ са продукти на Валмарк.

Добавките са класифицирани в отдела за нервна система, тъй като в тях гинко билоба е съчетан с магнезий. В обикновеният продукт има още диметиламиноетанол (мозъчен стимулант), а в Макс – цинк.

И двата варианта подпомагат кръвната циркулация, но имат по-изразен ефект от Селеногин върху психиката, нервната система и мозъчната дейност.

Селеногин или Кавинтон?

Кавинтон и К. Форте са лекарства с винпоцетин – синтетично съединение за активизиране на кръвния оборот в мозъка. Ползва се при патологии, които нарушават кръвообращението в мозък, очи, уши поради съдове, психологически или неврологични проблеми. Помага и при вегетативна симптоматика през климактериума.

Кавинтон има подчертано по-силно и прецизирано лечебно въздействие в сравнение с добавките с гинко билоба.

Бетасерк

Той е №1 за вестибуларни нарушения. Премахва симптоматика, породена от ЦНС. Помага при разстройване на слуха и координацията. Показан е при остри състояния, риск от инсулт или за предпазване от вторичен инцидент. Лекува вестибуларен световъртеж, участва в схеми при ушни възпаления, черепни травми и др.

Лечебният агент в Бетасерк е бетахистин. Негови аналози са Вестибо, Вертимед, Емперин, Вертизан, Тевабехист, Бетахистин. Изписва се за бързо възстановяване на кръвната циркулация.

Ентан, Виногин, Порексан

Препаратите са насочени към кръвообращението, ЦНС, сърцето, съдовете, периферията.

Общото между наименованията е компонентът гинко билоба, в различни съчетания. В Порексан и Виногин растителният екстракт е повече от Селеногин – 100 мг, а в Ентан той е 120 мг.

Порексан и Виногин си приличат и по това, че подават селен, съответно 100 мкг и 55 мкг. Във Виногин има още магнезий и екстрахирани гроздови семки, в Порексан са добавени винамини В5 и В6. Ентан е с проантоцианидин за подкрепа на съдовата мрежа.

Мнение №2: Билки, Селеногин и високо кръвно
petar-toshev-selenogin

Петър Тошев от Стара Загора

От 30-годишен имам нестабилно кръвно. В началото смятаха, че е стресозависимо и ме лекуваха с успокоителни и билкови седативи. Тогава се „запознах“ с Демир бозан и повече не сме се разделяли. Впоследствие се доказаха и съдови изменения. Билките останаха, защото те не само отпускат психически и лекуват нервите, но и постоянно регулират кръвта и вените.

Дадоха ми още Селеногин за мозъка. Мисля, че се бояха от инсулт. За 2-3 месеца кризите с високо кръвно постепенно изчезнаха. Пробвах да спра лекарствата и започнах от Демир бозан, но без билките не ми е ОК – пак взех да се нервирам и кръвното тръгва нагоре.

Петър Тошев от Стара Загора

Вижте и ТОВА: Мнения за Акутил. Странични ефекти. Акутил, деменция и напълняване. Колко време може да се пие и кога?

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4.7]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *