Подуване на корема: Причини, лекарства и билки, с които го свалих

Постоянно подуване на корема, съчетано с болки, ме хвърли в одисея с лекарства и билки за лечение, която в крайна сметка се разреши с обикновен чай.

Непрекъснато подуване на корема ме хвърли в абсолютна паника преди време, защото прочетох някъде в интернет, че това може да бъде признак за цироза. Принципно, когато коремът се подува под формата на балон, ако това е съчетано с пиенето на много бира, говори за проблеми с черния дроб.

подуване на корема болки стягане - 01 45

Подуване на корема от проблеми с черния дроб

По самата форма на корема от край време се съди за причината на този проблем:

  • Болки в горната част на корема: дали е от черния дроб (форма на балон, по-точно обърната круша с дръжката надолу),
  • Болки ниско в корема: дали е от дебелото черво и запек (формата на изправена круша),
  • Болки в средата, но не най-долу на корема: или пък подуването идва от тънките черва. Това също може да се разбере, макар да не ми стана ясно точно как.

Консумацията на бобовите култури (боб, леща, грах и подобни) бързо отпадна като диагноза, защото не ги понасям, но и когато напълно ги спрях, коремът ми продължи да бъде подут.

подуване на корема болки стягане - 01 765

Подуване на корема при проблеми с тънките черва

Спрях да дъвча и дъвки, защото прочетох, че това също може да бъде причина, понеже се поглъщало прекалено много въздух. Имунитет, алергия и застой на кръвта отпаднаха и те. Накрая отидох да се прегледам, защото всички белези сочеха на доста неприятни причини, които трябваше да се изследват, за да може да се отърва веднъж за винаги от тази неприятност:

  1. Болести на храносмилателната система
  2. Запек или застой на тънките черва
  3. Проблеми с дебелото черво (раздразнено д.ч.)

Оказа се, че имам по малко и от трите причини: Начална форма на колит, съчетана с увеличен черен дроб и гастрит.

Вижте и още отзиви ТУК: Подут корем – лечение и мнения на хора!

Лекарства за подут корем

подуване на корема болки стягане - 01е4356

Подуване на корема от вероятен колит

Лекарят ми изписа еспумизан, ранитидин и дуспаталин и някакви още пробиотици и за трите причини и ми препоръча да спазвам диета, която включваше рязкото спиране на всякаква бира.

Естествено, нагълтах се здраво с всичко това, но подуването не изчезна и след повече от 4 месеца. Даже ми се стори, че малко се увеличава. Най-много ми помагаха ленено масло и рициново масло за прокарване, повече зехтин в салатата, масло от босилек с чаената лъжичка сутрин на гладно. Пил съм активен въглен против отвратителните газове, също е хубав, но помощта от него е само временна.

Болки в корема

А от ранитидина само повече се запушваха червата и имах чувството, че нося долу в корема си нещо като настъргана тухла. Болките от гастрита се успокояваха, но коремът не спадаше. На другия ден, когато минеше действието на ранитидина, тези болки в корема се появяваха отново и трябваше пак да взема от лекаството, което доведе до известно пристрастяване към него. Вземах го сутрин, за да туширам болките в корема и вечер, за да мога да си заспя по-спокойно.

Единствено трайно ми помогна комбинацията от билки Демир бозан, която, ако искате да е оригинална, ще потърсите тази на „Фарма Витал“ от 43 лева. С другите не рискувайте, да не се чудите откъде ви е дошло после. Вземете истинското и качественото, за да не плачете и да не платите тройно. Това нещо се пие като чайче три пъти на ден. Оправя и черния дроб, и запека (колитът спря да се развива ? Отзиви и лечение), и гастрита, и тънките черва. Но се взима редовно, иначе не става работата.

Още ТУК: Начини за пречистване на уголемен черен дроб.

Още на третата седмица усетих много осезаемо облекчени и коремът ми взе леко да се отпуска. Преди беше подут и твърд като медицинска топка. И почти толкова тежък. Продължих и с изненада открих как сланините ми също тръгват да се топят и да се отлепят. Те първоначално станаха на малки дупчици като снега, който се топи през пролетта. Коремът ми стана неравен и започна да се смалява и да изчезват мазнините. Това беше удивително, защото не бях купил билките за отслабване, но се оказа, че те работят и за вталяване, и за леко стягане на корема.

подуване на корема болки стягане - 016454

Александър Василев

За три месеца махнах корема, тоест той пак си е там, но е в много приличен вид, стана по-плосък и вече не е подут и нямам предишните гадни симптоми на какво ли не. Ако и малко взема да потренирам, сигурно ще направя плочки. Малко тренировка и ставам като Скалата! Препоръчвам! Отговорът на въпроса „Как да сваля корема?“ е този. Първо оправете причините за подуване на корема, а това става със спирането на бирата и всякакъв алкохол, пийте билки, за да си оправите вътрешностите и след това – тренировка. Така се прави. Това е истината. Това е цялата диета и лечение.

Александър Василев, София

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *