Виж кои билки помагат при подагра! (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Билките за подагра на едно място. Можете да си избирате между лесния и трудния начин. Демир бозан спада към лесните стратегии за борба с коварната подагра!

Медици и народни лечители са категорични, че подаграта може да се контролира и че неприятните й симптоми отзвучават при спазването на няколко правила. Важно е да се следва подходяща за страданието диета, да има адекватна за възрастта и състоянието физическа активност, да се приемат ефективни медикаменти.

Никой не отрича в същото време, че най-добър аптекар е природата и че много билки са в състояние да облекчат или дори напълно да спасят някой страдалец от мъките на подаграта.

Тревите, които облекчават възпалението и болката

Веселин Манолов: как се лекува подагра с билки

Билкарят Веселин Манолов беше така добър да сподели с нас знанията си от областта на лечението на подагра с билки, написвайки тази статия специално за сайта

Шипката е универсален лечител – съдейства при много болести. В случая е важна способността й да подобрява обмяната, да ускорява отделянето на урина и да блокира локалните възпалителни огнища.

Кората на бялата бреза, използвана в компреси, “прибира” и обезболява отоците, а отварата усилва отделянето на урина и прочиства кръвта от продуктите на пикочната киселина.

Глухарчето прочиства и балансира работата на цялата отделителна система. Действа противомикробно, тушира болката в локалните възпалени точки. Използва се в прясно състояние и като суха съставка в лечебни смеси за чай. Топлите вани с глухарче обезболяват проблемните стави.

Билковите комбинации действат по-ефективно!

При подагра по-често се използват комбинации от по няколко билки: това дава възможност на всяка от тях да се прояви с най-силните си страни, а всички заедно укрепват имунитета.

В практиката на Петър Дънов например билковият букет е доста богат: той включва зайча стъпка, билката пача трева, полския хвощ, синята тинтява, троскота, глухарчето, белия равнец,, ментата, мечото грозде, овчарската торбичка, шипките, семето от резене… И още! (подробно вижте ТУК).

Само че има една подробност: лечението с такава отвара е част от мащабна възстановителна програма, която изисква да й посветиш цялото си време.

Ако ситуацията с подаграта е много тежка, вероятно мнозина ще опитат. Въпросът е колко ще издържат – да набавят и подготвят този сложен коктейл, а той и не е единственият. Освен това има режим на хранене и физическа активност, приготвяне на затоплящи компреси и вани и какво ли не още. Това ще ви откаже ли да опитате?

Чаят ДЕМИР БОЗАН също помага за лечението!

Той се набавя лесно (как точно – вижте ТУК). Не е трудно да си го приготвиш и на работното място, защото е дозиран в класически филтър-пакетчета. А става и за приготвяне вкъщи, наведнъж за целия ден.

Овладява възпалението и болката, защото съдържа същите лековити треви – котешката стъпка, глога, блатния тъжник, хвоща, великденчето и царевичната коса. Хората, които са си помогнали чрез лековитата му сила, не са един и двама (виж свидетелствата ТУК).
ДЕМИР БОЗАН наистина носи облекчение при подагра – убедете се, че това е вярно, и споделете личния си опит! Споделете публикацията и в социалните мрежи, защото подаграта у нас е напът да се превърне в нещо като епидемия. Все повече стават хората, хранещи се с некачествени храни, водещи обездвижен начин на живот и тъй нататък. Те имат нужда да разберат как да се справят с този свой ужасен проблем. Затова нека направим така, че тази статия да стигне до тях! Споделяйте я масово!

Статия на Веселин МАНОЛОВ, билкар

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Виж кои билки помагат при подагра! (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *